Dagsutflykt till åtvidaberg

runt ett idag åkte jag, mamma, pappa och kats till åtvidaberg. dom andra åkte upp till bandyplanen för att titta på daniel när han spelade match och jag åkte ut till johan. så himla skönt att få träffa honom även att det bara var några timmar :)
efter matchen åkte vi och åt lite och nu kom vi precis hem. ikäll ska vi väl sitta framför tvn och äta lite onyttigt, tror jag :) alltid lika trevligt.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.


Övernattning hos syster och edsbybesök

igår efter matilda slutat jobba följde jag med henne hem. först lagade vi lite mat och sen satte vi oss och spelade lite mariokart och åt fruktsallad och hade det väldigt trevligt :) vid halv tio eller nåt satte vi oss och började pussla. matilda gav upp ganska snabbt men jag satt till halv tre. hehe. det är ju så svårt att gå därifrån :b

imorse gick vi upp strax efter nio. efter vi tittat på top model tog vi oss en promenad i kylan. men det var skönt att röra på sej iaf :) när vi kom hem fortsatte jag att pussla och blev fast där tills jag hade lagt färdigt hela pusslet. hehe.

resten av dagen har vi mest tagit det lugnt. mamma kom och hämtade mej strax innan åtta, så nu har hon, jag och pappa legat i sängen och tittat på tv. just nu sitter vi allihopa och väntar på att kats ska komma :D dock kommer hon runt ett :b tyvärr är det bara hon.. hade ju gärna sett att hennes dotter hade följt med :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. har ju, som vanligt, ändå inget vettigt att skriva. hejsvejs.

Inget annat än plugg hela tiden...

hejhej. efter att jag ätit frukost idag satte jag igång att plugga fysik med en gång :b höll på med det någon timma eller nåt. nu har jag precis ränkat matte. skönt att ha det gjort men jag är helt urblåst i huvudet nu, känner jag.

resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. förutom att plugga en massa dårå :b

nej, jag har verkligen ingenting vettigt att skriva.. bäst jag slutar. hejsvejs.

Hemma i Vimmerby

hejsan. nu är jag hemma i vimmerby. har bara gått och väntat på att det inte skulle gå längre och idag tog det stopp. behöver verkligen komma bort från gamleby så jag ska vara hemma resten av veckan och försöka få lite distans till allting. åkte in till västervik vid två och åkte sedan med mamma hem därifrån.

ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska göra. men jag känner mest för att ligga och läsa eller sitta vid köksbordet eller nåt i den stilen :b men som sagt, vi får se.

nej, nu ska  jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Gör din egen müsli

hejhej. nu har jag och kajsa precis varit ute och gått en rask promenad. var ute i 45 minuter. väldigt skönt :) just nu sitter jag och tittar på top model och äter fil, müsli och blåbär och hallon. sååå gott :) var på ica förut och där har dom så man får blanda sin egen müsli. var tvungen att testa även att jag redan har en annan som står i skafferiet. hur som helst, så har jag i pumpakärnor, linfrön, solrosfrön, quinoaflingor, branflingor, torkad banan och så var det nåt mer jag inte kommer ihåg namnet på. hehe. men det blev väldigt, väldigt gott, iallafall :)

imorrn börjar inte jag förrän klockan tre. så ikväll tänkte jag vara uppe länge och titta på ännu mer sex and the city-avsnitt. så ska jag ta mej en sovmorgon imorrn och sen plugga i massa timmar :b låter inte det bra? det tycker jag iaf.

nej, nu är reklamen slut. hejsvejs.


Ännu mer plugg..

Ha ha ha.. gud, vilka roliga föräldrar jag har ;) (se kommentarer från föregående inlägg)

nu sitter jag och tar en paus i mitt pluggande. har pluggat enda sedan jag kom hem och kommer få fortsätta med det väldigt länge till. fattar inte hur dom alltid lyckas få allting samtidigt. sen kommer det säkerligen gå flera veckor utan att vi har någonting :b aja, nu tänkte jag iaf att jag skulle byta ämne ett tag ;b projektarbetet är ju inte så ansträngande så jag tar nog tag i det, tror jag.

funderar på om jag ska tvinga med mej elinor ut på en promenad sen eller om det kanske är skönast att gå själv? eller är det kanske ännu skönare att springa? hmm.. jag har, som sagt, inte bestämt mej än, men vi får väl se hur jag gör :b nej, nu är det bäst att jag sätter igång annars fastnar jag väl här. hejsvejs.

Aerobics, yoga och golvkrubbning

godmorgon. igår var det aerobics som gällde. lyckades även övertala elinor och kajsa att följa med :) det var såklart roligt denna gång också, och jag köpte mej faktiskt ett terminskort :)
efter det följde dom med upp till mej och vi åt fruktsallad och tittade på SATC-avsnitt :)

när jag vaknade imorse gjorde jag ett yoga-pass. väldigt skönt och avslappnande :) efter det fick jag sätta igång och skrubba golvet. det tog ungefär tjugo minuter att få bort. det enda som fungerade var ugnsrengöring. inget annat var tillräckligt starkt. men jag fick ju dagens arm-träning iaf ;b

nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen gå upp till skolan. hejsvejs.

Massa plugg hela tiden..

goddag. igår var vi på kalas hos matilda och adam eftersom dom fyllt år. det var riktigt trevligt faktiskt :) efter det fick jag och matilda ett infall och bestämde att jag skulle sova över där. haha. hade ju inga kläder eller någonting med mej, men det fick gå ändå :b på kvällen spelade vi lite wii, satt och pratade och tittade på film och åt morötter och dipp. väldigt trevligt. tack så mycket :)
imorse kom mamma ut och hämtade mej. eller först fick hon komma in med kläder så att jag hade något rent att ta på mej. haha. efter det skjutsade hon mej till gamleby.

idag har det varit en väldigt bra dag. på samhällen gjorde vi ingenting. så det blir till att plugga på provet på egen hand ;b på svenskan fick jag bla reda på att jag fick mvg på det talet jag höll om dödshjälp. han tyckte att det var kanonbra och att jag fångade åhörarna och hade bra argument både för och emot och så, så det kändes bra :)
efter det pratade jag med ola och fick reda på att jag fick mvgmikrobiologitentan, vilket innebär att jag kommer få mvg i slutbetyget! jag kan säga att det trodde jag verkligen inte. blev helt chockad när han sa det :D

på projektarbetet idag gick jag och nadja ner till biblioteket på byn. dom hade inte så mycket böcker till mej men dom skulle ta hem, så jag jobbade med samhällen istället :)

nu sitter jag hemma i min lägenhet och ska snart fortsätta plugga. behövde bara en paus, kände jag ;b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar också. hejsvejs.

Plugga eller inte plugga.. Det är frågan

Alltså, jag har lite beslutsångest. jag har som princip att aldrig plugga på helgerna. och sen jag började gymnasiet har jag bara gjort det en gång, tror jag. men nu känns det som att det kanske är dags ändå. jag har väldigt mycket att göra på väldigt kort tid, som jag nämnt tidigare. så då kanske det ändå är värt att göra det så att jag slipper känna mej så himla stressad i veckan? dessutom ska mamma och pappa titta på körslaget nu och det känns faktiskt som att det kan kvitta. så då kanske det är bättre att ta tag i fysiken och få någonting gjort (ååh, nu tog jag sönder en nagel också!) eller vad tycker ni? nej, jag ska nog ta min mp3 och sätta mej och plugga fysik. men vad fasen, har man mvg i alla ämnen så har man och vill man fortsätta så så får man väl offra några timmar en lördagkväll? haha. japp, nu känns det genast mycket bättre.. bäst jag sätter igång nu med detsamma. hejsvejs.

Hemma i Vimmerby

hejhej. jaha, idag har jag jobbat. gick bra, faktiskt.. rullade på som vanligt :b
när jag slutade kom mamma och hämtade mej och vi åkte hem till vimmerby. när vi kom hem var det bara att vända i princip för att åka på kalas hos anna. kom hem precis nu. har varit trevligt, faktiskt :) jag har inte varit där sen dom gjorde om i hallen och allt sånt, men det blev jättefint! en sån oerhörd skillnad. och matilda, jag håller med mamma.. ni borde måla er hall ;)

ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, faktiskt. får se om jag vill hitta på nåt eller om det bara blir till att sitta framför tvn :b eller ja, ligga blir det ju, eftersom tvn i vardagsrummet tillfälligt är borta i och med renoveringen ;b

nej, jag har verkligen ingenting vettigt att skriva känner jag, så jag ska nog läsa lite bloggar istället. hejsvejs.

Äntligen helg

hejhej. efter skolan idag satte jag och johan oss på tåget mot åtvid. när vi kom fram åkte vi först hem och åt och sen åkte vi till magnus en sväng.

nu är vi hemma igen och försöker få igång leos tangentbord. han har köpt ett nytt trådlöst och det funkar inte. vi får igång musen men inte tangentbordet :b mycket märkligt.

ikväll blir det nog till att ta det lugnt. jag har varit jättetrött hela dagen, så jag ska nog bara titta på let´s dance och ha det skönt, tror jag :)
förra veckan fick ju johan hem sin nya säng också. hela hans rum är en stor säng nu. haha. men den är väldigt skön och förhoppningsvis kommer jag sova jättebra i den. upp till bevis inatt :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Körlektionen

Körlektionen gick helt okej. det är ju lite svårt när det är ny bil och sånna saker. tar ju ett tag innan man vänjer sej. och framförallt med växlarna. jag menar inne i gamleby kunde jag göra på femman. förstå då när jag kommer fram till en korsning.. jag måste ju tänka helt annorlunda ;b men det löste sej iaf. haha.
vi körde ut på stora vägen mot vimmerby. när jag kom ut på den vägen regnade det och var jättetät dimma så jag såg nada. inte speciellt roligt alls. lite senare kom det gigantiska snöflingor istället så då såg jag ännu mindre :b som tur är så sitter ju snöpinnarna fortfarande uppe så jag visste ju iaf vart vägen tog vägen. efter ett par kilometer svängde vi höger in på en jätteliten, kurvig grusväg. men det gick bra iaf. hehe.

när vi kom tillbaka till körskolan frågade han om han kört med någon släkting till mej.
Jag: ja, du har nog kört med min syster matilda.
Han: Ja,  vi körde på samma väg som vi gjorde nu och efter det så gav jag henne ett namn.
Jag: ?
Han: Jag kallade henne Vilda Matilda. jag har aldrig kört så fort på den vägen förut!!

haha. tyckte jag var lite roligt. men du kan vara lugn, matilda. jag sa att du har lugnat ner dej nu ;) men jag skulle hälsa iaf :)

PluggPluggPlugg och körlektion

jaha, vad ska man säga om dagen idag då. har ju bara en lektion på torsdagar så jag slutade vid elva. dock kom jag hem alldeles nyss. satt kvar i skolan till halv tre och pluggade :b just nu känns inte skolan rolig alls, kan jag säga. jag har hur mycket som helst att göra på väldigt kort tid. och allting ska vara färdigt i princip samtidigt så jag kan inte ta en sak i taget heller för då hinner jag inte :b jag vet inte riktigt vart jag ska hitta min motivation just nu, faktiskt.

aja, alldeles snart ska jag gå ner och tvätta. det behövs verkligen kan jag säga :b efter det ska jag bort till körskolan för min första körlektion. än så länge är jag inte nervös men jag vet att jag kommer vara det sen :b dessutom har jag aldrig kört en sex-växlad bil innan, vilket jag vet att dom har där borta :b menmen, det ska nog gå bra. det är ju bara övning. och han vet ju inte hur mycket jag har kört innan så han har ju inga förväntningar och då behöver jag heller inte ha några krav på mej själv. det tog många månaders terapi för att kunna säga något sånt. ojoj ;b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan jag går ner till tvättstugan. hejsvejs.

Film, skola och gym

igår efter skolan när jag och johan ätit och så kom elinor hit och tittade film med oss. först såg vi jumanji, den när en pojke hittar ett spel och så kommer det massa vilda djur och grejer. jättebra iaf. men den var med humoristisk nu än när man var liten.. då var den bara jätteläskig. haha. efter det såg vi den oändliga historien. den med den flygande typ drakhunden. den har jag bara sett på typ tio minuter på tidigare. men den var bra, faktiskt :)

idag började inte jag skolan förrän halv ett så jag hade lång sovmorgon och låg och tittade på tv och så. så skönt så :) först hade vi kemi och det gick inget bra alls. alla var ofokuserade och vi gjorde ingen nytta alls. efter en och en halv timma gav roy upp och lät oss gå. det är ju tur att han tycker så mycket om oss och att vi faktiskt brukar vara duktiga :)
efter det hade vi engelska. då tittade vi på döda poeters sällskap. väldigt bra film hittills :)
när engelskan var slut gick jag och elinor ner till gymmet. såå sköönt :) dock känns det nu att jag körde väldigt mycket armar idag. kunde knappt hålla bosse förut. haha.

just nu sitter jag och johan och väntar på att maten ska bli klar. vi är jättehungriga båda två. nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan maten. hejsvejs.


Aerobics

Nu har jag precis kommit hem från aerobicsen. sitter och äter en macka och dricker vatten och ska alldeles snart hoppa in i duschen. ska bara svettas färdigt först. haha.
hur som helst, träningen var skiiiitrolig och superjobbig! känns så underbart att röra på sej igen. jag har ju tröttnat på att bara springa och bara gymma hela tiden. är riktigt taggad inför detta nu. haha. dessvärre är styrkepasset jag skulle vilja gå på på torsdagar och då har vi idrott. känns lite onödigt att träna två gånger samma dag. speciellt nu när vi håller på med styrka och kondition på idrotten så att man faktiskt blir riktigt trött. men jag tror nog att jag ska göra så att jag gymmar på onsdagar istället. då kör jag aerobics på måndagar, yoga och eller promenad på tisdagar, gymma på onsdagar och idrott på torsdagar och så slappar jag till det riktigt ordentligt över helgen! låter inte det bra? haha. dessutom får jag ju nästan en timmas promenad varje dag eftersom jag går fram och tillbaka till skolan. jag hoppas verkligen att jag kan hålla det här nu, för det känns som att jag verkligen skulle må riktigt bra av detta. och jag menar, 300:- för en hel termin är ju inte jättemycket precis. jag behöver bara gå sju gånger till för att det ska löna sej, och det gör jag förhoppningsvis :)

nej, nu ska jag inte svammla mer, tror jag. istället ska jag gå och ta mej en lååång, skön dusch. hejsvejs.

Måndag

jaha, då var det måndag igen. dagen har gått väldigt fort, som vanligt. har faktiskt varit duktig och gjort lite fysik i eftermiddag :) jag slutade vid två men kom inte från skolan förrän vid halv fem. har hunnit göra en hel del nytta, faktiskt :) känns skönt :)

just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli sju. dom har börjat med aerobics här i gamleby så jag och några kompisar, eller snarare halva valstad, ska ta oss en titt på det och se om det något att ha :) kan vara skönt med något annat än bara gymmet ;b

nej, nu ska jag passa på att läsa lite bloggar när jag ändå inte har nåt annat att göra. hejsvejs.

Jag har tråååkigt..

sådär, nu är hårfärgen klar. det blev väldigt bra faktiskt, måste jag få säga :) dock har jag inte gjort mej iordning nåt, så ni får inte se hur det ser ut. haha.

just nu sitter jag och väntar på att lunchen ska bli klar. fläskfilé och rotfruktsgratäng.. japp, det är min mamma i ett nötskal det ;)

alltså, jag har så himla tråkigt.. vet inte riktigt vad jag ska hitta på :b kanske skulle ta och övningsköra en sväng? ja, vi får se sen efter maten. nej, nu ska jag gå och göra nåt annat. haha. roligt inlägg, detta va? ;b

Möbelflyttning och hårfärgning

hejhej. kvällen igår var riktigt trevlig. vi åt gott och pratade massor och så. riktigt lyckad kväll, faktiskt :)

hittills idag har vi bärt massa möbler och hållt på i vardagsrummet. pappa ska snart börja måla taket där inne och så, så vi måste ju få ut så mycket som möjligt.
just nu sitter jag med färg i håret och väntar på att tiden ska gå. förhoppningsvis blir det bra, men det brukar det ju bli. haha :)

lite senare i eftermiddag ska iaf jag och kanske mamma åka till lisa hast och dricka lite kaffe. jag har ju inte sett hennes nya lägenhet så det måste jag ju göra :) och efter det sen så åker jag tillbaka till gamleby. jag fattar inte att helgerna alltid går så himla fort. känns inte som att jag hinner komma hem innan jag ska åka igen :b menmen, det är som det är med det.

nu ska jag läsa lite bloggar medan färgen verkar. hejsvejs.

Beställt tapet och golv

goddag. idag har jag, mamma och pappa varit nere på stan en sväng. först gick vi och köpte en hårfärg åt mej och efter det gick vi till albins och beställde tapet och golv till vardagsrummet och så köpte vi, eller dom snarare, färg till taket och så :) vi kommer garanterat få landets snyggaste vardagsrum. haha. till pappas förtvivlan, dock ;)

nu har jag och mamma precis gjort en kladdkaka med mörk choklad och valnötter. annelie och anders kommer hit ikväll så vi ska äta den till efterrrätt. förhoppningsvis blir det en trevlig kväll ikväll också :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan jag går och lägger mej en sväng. är hur trött som helst :b hejsvejs.

Klippning

Nu har jag precis kommit hem från frisören. det blev lite kort, men jag hade ju inte så långt innan, så det är ju inte så konstigt. haha. nu är det iaf snaggat på sidorna och så har jag lång lugg och långt i nacken. låter jättefult, jag vet.. men det är snyggt :) men varför är det alltid så, iaf för mej, att varenda gång man klipper sej så inser man hur mycket man behöver färga håret. haha. det slår liksom aldrig fel. och jag menar, det är inte många veckor sedan jag färgade nu, men det märks ju inte :b så imorrn ska jag åka ner till downstairs och köpa mej nån snygg färg, tänkte jag.

just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. blir plankstek idag. mumma :D efter det kommer sara in hit. vi ska naturligtvis titta på let´s dance och lite sånna saker :)

nej, nu ska jag gå ut i köket, och förhoppningsvis går tiden jättefort då. hejsvejs.

Besök av syster

hejhej. på eftermiddagen igår kom matilda till mej för att hålla mej sällskap. jag skulle gått under om jag varit hemma själv :b tack så jättemycket :) på kvällen verkade bosse piggare faktiskt, och det var inte förrän imorse jag fick torka upp nåt, så det känns lite bättre iaf.

vid fyra igår satte jag och matilda igång och göra en vildsvinsgryta. varken hon eller jag har gjort nåt liknande förut, så det var lite spännande. och vi blev positivt överraskade när vi smakade det, för det såg inte så gott ut som det faktiskt var. haha.

efter det åkte vi bort till stallet till elinors häst som matilda pratade med. det gick jättebra :) och hon har fler djur att öva på där ute så hon kommer bli jätteduktig sen ;)

när vi kom hem satte vi oss och tittade på en film och lite så. somnade vid tolv ungefär, tror jag. var en riktigt trevlig kväll :)

idag har jag varit i skolan. har ju bara en lektion idag, så det känns ju lite onödigt. menmen. efter det gick jag och pratade med per-arne så nu är det fixat att jag ska tenta  upp mitt traktorbetyg i vår. fick ju "bara" vg i det eftersom jag var borta så många gånger så att jag inte hann göra alla moment :b men som sagt, det ska vi fixa sen, så det blir ju jättebra :)

nu sitter jag hemma hos mamma och pappa. har precis ätit lite och druckit kaffe. ska nog gå och sminka mej snart. ska klippa mej i eftermiddag :) men först ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Bosse-bus är dålig..

jaha, då sitter man här med tårar i ögonen och är orolig över sin kanin. bosse har blivit sådär dålig i magen igen som han var för ett tag sen. annars har han varit konstig någon gång ibland, men nu har han varit dålig enda sedan i söndags. dessutom verkar han väldigt hängig och leker inte eller någonting. men mamma och jag har bestämt att jag ska ta bort alla grönsaker och så ska jag köpa nytt hö. förhoppningsvis blir det bättre om några dagar.. annars vet jag inte vad jag tar mej till...


Inskriven på körskolan

i skolan idag började vi på både kemi B och engelska B. just nu känns det som att det kan bli två bra kurser, frånsett att jag hatar kemi dårå, men ändå. haha. min klass och min lärare gör att det är helt okej iaf.

efter skolan så städade jag och johan lite. skönt att få hjälp med det. allting går ju så himla mycket fortare då :) efter att vi ätit gick vi bort till körskolan och skrev in mej och så bokade jag en körlektion ;b så nästa torsdag
ska jag köra en lektion för första gången. kommer nog bli intressant. haha.

nu har vi precis ätit rostade mackor och druckit o´boy. vet inte när jag gjorde det sist.. så jääävla gott :)

Tisdag

jaha, idag har jag haft två lektioner. slutade klockan kvart i tolv. inte helt fel det, inte. efter att vi ätit satte jag och anna igång och plugga och vi slutade vid halv fem, ungefär :b sen var det dags att gå hem. när jag kom hem renskrev jag hemtentan så nu är jag helt färdig med den :) känns så jävla underbart, måste jag få säga.

dessutom har johan kommit till mej idag. det är inte helt fel det heller :) just nu sitter han och dricker öl och jag äter godis. haha. det gäller att passa på medan man är ung, inte sant? ;b

imorrn börjar jag vid halv ett så troligtvis blir vi uppe ganska sen ikväll. myspys :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Första skoldagen

jaha, då var första skoldagen för den här terminen avklarad. har varit en väldigt skön dag, måste jag få säga. dessutom har vi så himla slappt schema, så det är ju inte helt fel, det heller. hehe.

idag slutade vi vid två och då gick jag och anna och handlade lite och sen gick vi hem till mej och satte igång och började plugga mikrobiologi. vi har en hemtenta som ska vara inne på fredag nämligen :b vid sex ungefär tog vi en paus och lagade mat. fick bli vildsvinskotletter med klyftpotatis och beasås :) det var jättegott, måste jag få säga. efter det pluggade vi lite och nu har vi suttit och gaggat lite i några timmar. så det har varit en väldigt trevlig eftermiddag, måste jag få säga. skönt att ha gjort tentan. vi är inte riktigt färdiga, men det är inte speciellt mycket kvar :)

nu ska jag läsa lite bloggar, tänkte jag. känns som jag inte gjort det på länge så jag har massor att ta igen. haha. hejsvejs.

Jobb

hejsan. jaha, såg ni let´s dance igår? jag satt bänkad kan jag säga, och jag var riktigt imponerad. jag tyckte att dom flesta gjorde väldigt bra ifrån sej för att vara första veckan :) jag tycker det är så himla roligt att följa ett sånt program och se hur dom utvecklas från gång till gång :)

idag var det jobb som gällde. vid klockan elva hade vi haft fyra kunder eller nåt. var hur dött som helst. haha. men vid klockan kvart i ett.. ja, då passar det minsann att komma. det var helt smockat med folk tio över ett :b sååå tråkigt. jag förstår inte hur folk tänker alltså. vi vill gå hem från vårt jobb precis som alla andra :b
men tack vare att det varit så lite folk har vi kunnat börja inventera lite så har vi lite gjort inför imorrn. känns ganska bra. kommer nog inte ta lika lång tid som förra året för nu hade dom förberett mer och så, tydligen :b

nu sitter jag här och funderar över vad jag ska göra. jag orkar inte riktigt med någonting. johan är hur sjuk som helst så han orkar ju inte heller nåt. man kanske skulle ta och lägga sej och läsa en sväng? japp, så får det bli. hejsvejs.

Bettan tycker om min matta?

goddag. idag tog jag och johan en ordentlig sovmorgon. gick upp vid klockan tolv ;b men båda två har sovit oerhört dåligt inatt så det behövdes, kan jag säga.

pratade precis med min syster. hon hade varit hemma hos oss precis och pratat med bettan :) eftersom hon inte är jättevan så är det svårt artt tolka vad djuren vill säga, men jag tror att vi har kommit fram till att hon tycker väldigt mycket om min vardagsrumsmatta. haha :) hon är nästan alltid på den och verkar faktiskt tycka om den. sen vet jag inte riktigt hur man tolkar det när allting är rosa, men jag har ju sagt till mina kompisar och så att jag tycker att bettan ser rosa ut, så det kanske kan ha nåt med det att göra? eller?

nu ska jag alldeles snart hoppa in i duschen, tänkte jag. i eftermiddag ska jag och johan göra pizzadeg och efter det ska jag ge mej på att göra brulépudding. jag har aldrig gjort det förut och har aldrig sett nån som gjort det heller, så det kan ju bli spännande. haha. men misslyckas det så gör det, det är ju inte hela världen ;b

nej, nu ska jag hoppa in i duschen, som sagt. hejsvejs.

I åtvidaberg

godkväll. imorse gick jag upp och gjorde mej iordning vid åtta. strax efter nio åkte jag och mamma ner till stan. bla var vi på albins och beställde möbeln till vardagsrummet och bestämde vad vi ska ha för tapeter. det kommer blir riktigt jävla snyggt alltså :)

efter det åkte vi hem och jag packade det sista. kvart i ett åkte jag, mamma och sara mot åtvidaberg eftersom jag ska vara hos johan till på söndag. dock fick vi köra i 40-50 hela vägen.. det var snorjävlahalt. men vi hade ingen tid och passa så vi hade det riktigt trevligt i bilen. haha.

nu i eftermiddag har vi inte gjort speciellt mycket. suttit och pratat och tittat lite på tv och sånna saker.

förut fick jag reda på att jag ska jobba även på söndag. vi ska tydligen inventera så då ville dom ha hjälp, och pengar tackar man ju inte nej till precis. det tråkiga är bara att det tar hela jävla dagen. vi börjar vid sju och jobbar minst tolv timmar :b jag tänkte faktiskt att jag skulle ta och kolla upp om jag har rätt att få ob under dom timmarna. det borde jag allt kunna få, tycker jag, och det vore ju inte helt fel ;b

nej, det ska jag faktiskt gå och kolla nu. hejsvejs.

Kollektivtrafik? Helst inte..

Alltså jag blir så himla arg ibland. både jag och många andra där ute vill vara miljövänliga och åka kollektivtrafik och politikerna tjatar om det hela tiden. men se då för fasen till att det är möjligt!
jag fick ett sms av johan igår. han skulle åka in till linköping och träffa en kompis. och vanligtvis när vi ska in till stan så köper vi ett dygnskort för 70kr så att vi kan åka hur mycket vi vill under ett helt dygn. jättesmidigt även om man bara åker fram och tillbaka. men nu har dom höjt priset på dygnskort till 110kr!! det är alltså en höjning med 40kr! detta innebär att det är oerhört mycket billigare att ta bilen in.

likaså var det nu när jag och matilda beställde vår utlandsresa. vi tänkte att det är smidigare att åka tåg än bil. så vi kollade hur mycket det skulle kosta från linköping (alltså inte ens hela vägen) till arlanda. det skulle gå på ungefär 2000kr per person. vi skippade den idéen ganska snabbt och kommer istället att åka bil. det kommer på strax över 1000kr för båda oss. 

jag blir så arg på folk som bestämmer. ni vill att vi ska åka kollektivtrafik men vi som bor på landsbygden har ju inte möjlighet att göra det. isf måste det tillkomma fler bussar och tåg till billigare priser! det är ju inte konstigt att folk väljer bilen framför tåget!  

Pengagalen..

godmorgon. jag tror att mitt liv kretsat alldeles för mycket runt pengar den sista tiden.. jag drömde om pengar inatt! då har det gått långt, alltså. haha. det var väldigt läskigt.. jag var helt säker på att jag hade flera tusen på kontot, men när jag skulle ta ut pengar till tåg till johan så fanns inte ett öre! det var jättehemskt. haha.

nu sitter jag nere på mitt rum och fryser fingrarna av mej. det är sviiinkallt. men sitta vid datorn ska jag. absolut. just nu sitter jag och lyssnar på cobrastyle och äter min andra frukost. orkade knappt äta nåt förut så jag äter i två omgångar istället. haha.

idag ska jag nog inte göra speciellt mycket, tror jag. ska nog mest sitta framför datorn hela dagen. är ensam hemma hela dagen, nämligen. mamma och pappa jobbar och vikke är inte vaken än och typ såfort han gör det ska han åka till tranås (?) på hockey.

förresten så tror jag att min kära mor kommer tycka att det blir ganska skönt när jag tar mina kaniner och åker tillbaka till gamleby. bosse har hämligen gnagat sönder hennes blomma i biblioteket. haha. han har liksom inte ätit lite på bladen som typ katter gör.. nej, alla grenar förutom själva stammen är borta. haha. jag säger ju att det är en atletkanin.. jag fattar nämligen inte hur han kom i krukan överhuvudtaget.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar faktiskt. hejsvejs.

Tiden går alldeles för fort..

medan jag satt med inpackning i håret och med fötterna i ett bad förut så tittade jag, mamma och pappa på filmen från när vi var på kreta för tio år sedan. haha. så himla rooligt :) och vad små vi var. den bästa repliken kom från anna eriksson herself. när vi var v id poolen gick hon med bestämda steg fram till kameran och säger, med världens bredaste helsingedialekt "mäh, ska jag skvätta på kameran eller?" hon var så sööööt. nåt annat som var roligt var pappas och kats glasögon. ojojoj. inte dom snyggaste man sett precis ;b men ni skulle bara veta hur bruna vi var alltså.. helt sinnes. men roligt hade vi :)

efter att den filmen var slut tittade vi på när vi var och hämtade ozzy från uppfödaren. haha. då var han inte stor, må jag säga. men så söööt :) och sigge var jättesnäll mot honom. och det syntes redan då att han tycker om att bli jagad. haha.

nej, nu ska jag sätta över lite pengar till sara. hon var inne med kläder till mej förut, nämligen :D



första gången jag färgade håret. johan tyckte iallafall att jag är sötare nu.

Ta-hand-om-mej-själv-kväll

nu har jag kommit på vad jag ska göra ikväll. jag ska ha en ta-hand-om-mig-själv-kväll. det känns som att det inte vore helt fel. känner mej så frusen och ofräsch. haha. jag ska ta mej ett fotbad och sen fila fötterna och smörja massor. dessutom ska jag lägga en hårinpackning med aloe vera gelly och propolis. det är kanon! ska väl även troligtvis fixa naglarna lite och sånna saker. japp, så får det bli. mot duschen!!


(i verkligeheten är dom lika stora)






Övernattning hos syster

på eftermiddagen igår kom matilda och hämtade mej. då åkte vi först ner och hämtade varsin pizza och sen åkte vi hem till henne. runt sex åkte vi bort till annelie och anders där det hölls på att packeteras vildsvinskött. 125kg är väldigt mycket när det ligger på ett bord, kan jag säga. hehe. så både jag och matilda fick med oss en del hem. så himla gott så :) vid åtta åkte vi bort till alex och robins hus och tittade hur långt dom hade kommit och hur det blir och sådär. jag har ju inte varit borta där förut, men det var väldigt fint. det blir nog riktigt bra när det är färdigt :)
efter det åkte vi hem och packade om det köttet som vi köpt och sen satte vi oss framför tvn. vid elva ungefär gick vi upp och la oss (adam var och festade så jag sov uppe hos matilda) och pratade och så. somnade framåt halv två ungefär.

efter vi ätit frukost idag åkte vi bort till emelie en sväng och fikade lite. så trevligt så. var så länge sen jag träffade henne ;b efter det åkte vi hem och åt lite vildsvin till lunch. sen kom mamma och pappa så då tog vi alla tre hundar och gick ut och gick en sväng. såå skönt att få röra på sej lite :b

nu har jag precis kommit hem. har ingen aning om vad jag ska göra ikväll, riktigt, men vi får väl se vad det blir. nu ska jag iaf läsa lite bloggar. hejsvejs.

Slappardag

goddag. idag har jag haft en sån där riktigt skön slappardag. när jag vaknade gick jag upp och gjorde lite frukost och satt vid tvn ett tag. efter det gick jag och la mej och läste ett par timmar och nu har jag suttit och tittat på sex and the city :) oerhört skönt, måste jag få säga. dock är jag lite uttråkad och rastlös nu, men det är smällar man får ta. hehe.

jag har ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen, faktiskt. men det blir nog till att ta det ganska lugnt hela dagen ut, tror jag.

nej, nu ska jag gå och gosa med kaninerna lite. hejsvejs.

Shopping i Linköping

idag har jag, mamma och mormor som sagt varit i linköping. först gick vi i lite klädaffärer. jag hittade mej en tröja på rean för 50:- och så köpte jag majsstänger åt kaninisarna. efter det gick vi in på ikea. där handlade jag lite till. köpte sex stycken blockljus som jag ska ha på ett fat på soffbordet. jag köpte en svart kudde och tyg som mormor ska sy två kuddöverdrag och en tavla av. hmm.. köpte jag nåt mer? tror faktiskt inte det.. inte som jag kommer på nu iaf.

vi kom hem vid åtta ungefär. vid halv nio tittade jag, mamma och pappa på snillen snackar. helt okej program, faktiskt. och efter det tittade vi på bones. nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen och sen ska jag gå och lägga mej.

förresten, jag läste ut min bok igår. läste deception point av dan brown. nån som läst den? såååå braaa. ville bara inte lägga den ifrån mej. inte ens när det riktigt sved i ögonen och klockan var halv två ville jag sluta läsa. hur som helst, den handlar om forskare som hittar en meterorit med bevis på liv i rymden. det tar väldigt oväntade vändningar och jag tror inte ens att mamma skulle kunna lista ut vad som kommer att hända. helt klart väl värd att läsa, må jag säga :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan jag duschar. hejsvejs.

Så söta, dom små liven..

godmorgon. nu sitter jag och mamma här och väntar på mormor. vi ska alldeles snart åka till ikea :) möjligtvis att jag kan spendera lite pengar idag iaf. haha.

nu har jag suttit inne hos kaninerna typ en halvtimma. dom är ute och hoppar och sigge och ozzy är där inne och tittar på. dom är så himla sööta, alla fyra. förut satte sigge igång att slicka på bettan. han gör inga tendenser till att bita, men lite gosig är han allt. haha. och bosse är som vanligt så himla rolig.. när han ville hoppa ur buren stod ozzy i vägen så då springer vi under magen på honom.. kanonbra :)

nej, nu kom mormor så nu ska jag gå. hejsvejs.

En något gladare Kajsa..

hejhej. är på lite bättre humör nu. hehe. min frisör var här och tittade på vårt kök och babblade lite förut. så trevligt så. efter det målade jag naglarna, och nu sitter jag här med spagetti och köttfärssås i magen och ska snart hjälpa mamma att organisera lite bland alla papper från forever. och sånt tycker ju jag oftast är roligt så det blir nog bra.

ikväll är det körslaget som gäller. troligtvis skulle vi åka ner och handla lite och göra fruktsallad till ikväll tänkte vi. lite lagom nyttigt, men oh så gott :)



världens sötaste bettan och ozzy

Lördag

idag har jag suttit med mammas blogg i princip hela dagen :b det är inte speciellt kul, men hon blev nöjd med resultatet och det är ju huvudsaken.

just nu sitter jag nere på mitt gamla rum med min egen dator... sååå mycket skönare att slippa helvetet som är där uppe. egentligen borde mina föräldrar säga upp allt som har med telia att göra.. det är ju så jävla väderlöst.. bara strular hela tiden. ååh, jag är så frustrerad så det bara kokar i mej. jag avskyr när tekniken inte gör som jag vill och det inte är mitt fel. menmen, det är väl bara försöka att andas lugnt och försöka lugna ner mej.

nej, nu ska jag stänga på lite musik och lägga mej i sängen, tror jag. hejsvejs.


Sunwing resort och spa alcudia

nu har jag och matilda bokat en resa till sunwing resort och spa alcudia på mallroca. hotelldelen vi ska bo på heter nuevas palmeras :) vi åker den 21 augusti och är borta en vecka. känns helt sjukt, måste jag få säga. jag menar, jag har aldrig ens beställt kläder själv, men nu har jag helt plötsligt bokat en resa ;b för båda oss kommer det gå på ungefär 18000:- men då är det med transfer, mat på flyget och all inclusive och så. så det blir nog kanoners :D