Tisdag

det har varit en konstig dag idag. jag har haft fullt upp hela dagen, men ändå känns det inte som jag fått någonting gjort :b fruktansvärt jobbigt med tanke på att jag har tusen saker som måste göras innan påsklovet. och till råga på allt så är inte nadja här. inte helt lätt att bli färdig med någonting när ens partner inte är här :b menmen, det löser sej säkert på nåt vis.

när jag kom  hem från skolan idag tog jag mej en joggingrunda. himla skönt med solen som värmde i ansiktet och det var riktigt behagligt ute.

ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra. får se om johan är sugen på att hitta på någonting :b men det är väl sånt som märks.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Himla härlig dag

hejhej. på förmiddagen idag skrev jag färdigt idrottsarbetet. sååå himla skönt att ha skickat iväg det så att jag inte kan bry mej om det mer :b

vid halv ett åkte jag inte till västervik. först gick jag och köpte en tröja och efter det gick jag och satte med på tant grön och åt superdupergod lunch och satt och läste. hur skönt som helst :) kändes riktigt lyxigt, faktiskt. haha.

tjugo i tre hade jag körlektion. det gick riktigt bra idag. vi backade runt gathörn och lite sånt. kändes faktiskt riktigt bra :) visst, själva backningen behöver jag väl träna lite till på, men själva körningen liksom. han hade ingenting att kommentera efteråt ;b

nu har jag precis varit iväg och tränat. så himla skönt att få röra lite på fläsket och få svettas massor. riktigt härligt. kom precis ut ur duschen och nu ska jag läsa lite bloggar och så och sen lägga mej i sängen och bara ta det lugnt :) hejsvejs.

Kranio-sakral terapi

hejhej. igår var jag med migränföreningen på en liten träff. vi skulle nämligen testa på kranio-sakral terapi. det var riktigt häftigt faktiskt. nu vet ju inte jag jättemycket, men det handlar om flödet i kroppen. och bara genom att hålla och röra kroppen försiktigt kan hon då förbättra kroppens flöda och rätta till de flesta fel man har. jag har ju till exempel problem med ichias och har ju flera gånger i veckan jätteont. jag fick lägga mej ner på hennes brits och så bad hon mej lägga händerna på mina höftben och säga om det var något jag kände var högre upp. och jag upplevde att det vänstra var högre än det andra, och det hade hon tydligen också känt. så rörde hon vid höfterna och vred försiktigt på mig och så släppte hon. och jag bara kände hur den vänstra sidan var mycket tyngre än den högra och att den liksom låg ner mer än tidigare. så la jag händerna på höftbenen igen och upptäckte att dom nu var lika höga. väldigt häftigt, faktiskt :)

hon gjorde lite annat också, men det var det som direkt var mest påtagligt och förhoppningsvis ska det hjälpa mej.
jag ska till henne igen om några veckor. ska bli spännande att se vad hon gör då. hehe ;b
hur som helst så var det jättetrevligt hela dagen igår. vi skrattade i princip hela tiden och hade jätteroligt, så jag tackar så hemskt mycket för det :)

efter det åkte vi, dvs jag, matilda, mamma, pappa och adam, ut till mormor och bg för att äta middag. där blev vi kvar till halv sju ungefär. var jättetrevligt där också. vi tittade på gamla kort på när vi var små och så. härligt :)

på kvällen satt jag, mamma och pappa och tittade på tv, åt lite chips och hade det trevligt. släckte ni lamporna igår då? det gjorde vi. det var jättemysigt. dom släckte gatlysorna här utanför också, så det var riktigt mörkt. vi tyckte alla tre att vi fick en väldigt stark brånhults-känsla, och det var verkligen härligt :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar, faktiskt. hejsvejs.

Hejja Magnus

hejhej. nu  kom jag precis hem från frissan. så himla skönt att klippa sej igen. blev riktigt nöjd, faktiskt. som alltid när mårten är i farten :)

ikväll blir det troligtvis fruktsallad framför så ska det låta och let´s dance. himla bra med en boxer som man kan spela in på. då kan man titta på så ska det låta och spela in let´s dance och titta på dansen efteråt. och eftersom man kan spola förbi pauserna är man ändå ifatt till utröstningen :) himla bra, faktiskt. vem hejjar ni på ikväll då? jag hoppas helt klart att magnus vinner. dels är han ju så himla härlig och annika är ju bara fööör sööt.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar, tror jag. hejsvejs.

Duktiga jag

ikväll har jag varit riktigt duktig, faktiskt. först klippte jag klorna på bosse och bettan och efter det borstade jag dom. måste få säga att jag har världens snällaste kaniner. dom rör inte en min när jag klipper klorna på dom. dom bara sitter där så snällt och väntar på att jag ska bli färdig. så snälla så :)

när jag var färdig med kaninerna satte jag igång att göra iordning i min garderob. så nu ligger allting fint vikt och så. det kommer ju inte göra det i många dagar, men ändå ;b har även plockat ur lite som jag ska ta med mej hem. vintertröjor och sånt, som jag förhoppningsvis inte kommer behöva använda på länge nu ;b så nu sitter jag här och är ganska nöjd med mej själv. haha. känns bra. alldeles snart kommer elinor hit också. kan ju nästan inte bli bättre :)


Här är dom på sin favoritplast- under sängen.
(som ni ser så skräpar dom ner ganska rejält)


Ännu mer plugg...

hejsan. idag har jag bara haft projektarbete och idrott, vilket innebar att jag slutade strax efter elva. väldigt skönt. när jag kom hem satte jag mej och pluggade matte med en gång. det gick dock inte speciellt bra. håller på med logaritmer och mina formler vill inte riktigt bli rätt :b så jag gav upp det och fortsatte på idrottsuppgiften istället. nu måste jag bara få tag på ett häfte från min lärare och skriva lite om det och sen är jag färdig :) inte illa. lite senare sen ska jag nog göra lite engelska. har grammatikprov imorrn, så jag kanske bör titta lite på det iaf :b

nu har jag precis varit duktig och ringt telia kundtjänst. mitt internet fungerade inte och det gick inte att göra så som jag gjorde sist. höll på att bli knäpp så jag ringde faktiskt. lite stolt där. det var bara så simpelt att byta USB-port. den hade tydligen tappar kontakten där emellan :b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sen göra lite engelska så har jag hela kvällen fri sen :) eller, jag har egentligen massa mer att göra, men det kan jag ju skjuta upp till nästa vecka. haha. hejsvejs.

Bettan- queen of the hö

hejhej. idag har det varit en väldigt bra dag, faktiskt. lektionerna har varit bra och det känns som jag varit på ganska bra humör. det har varit strålande solsken hela dagen idag, men dessvärre har det blåsit och varit sviiinkallt.

när jag kom hem från skolan, strax innan fem, satte jag mej och pluggade med en gång. nu är klockan halv åtta och jag har nästan skrivit färdigt hela idrottsarbetet. känns sååå skööönt! nej, nu ska jag sätta mej och titta på tv. det förtjänar jag efter så mycket slit :b

förresten så hittade jag mina små kaninisar gottandes i höpåsen alldeles nyss. är dom inte för söta? men efter en stund hoppade bosse ner så bettan blev ensam kvar där i och hade allt hö helt för sig själv.




Pluggtisdag

hejhej. idag har det varit en väldigt lång dag, känns det som. först 1,5 timma fysik, efter det 2 timmar matte. efter det hade vi 3,5 timmar svenska/samhäll. och den lektionen har vi satt ihop med en annan där vilket innebär att vi egentligen inte har någon rast. så vid halv tre var det bara att springa bort till matsalen, kasta i sig några apelsinklyftor och häva i sig en kopp kaffe. haha. men detta gör att vi är ledig på måndagar istället, så det är det värt ;b

när jag kom hem satte jag mej och pluggade med en gång. skönt att få lite gjort. vid sex gick jag bort till trafikskolan för att göra lite teori. kände att det var dags att börja med det. och gissa vem som klarade fas A och B på ungefär en halvtimma? kände mej ganska stolt där faktiskt. haha. 

efter det åkte jag upp till skolan för att se hur det går med anna och emmas UF-café. cyklade upp dit. bara det att mina växlar har frusit fast... på ettan! hur roligt är det på en skala? man kommer ju ingenstans. haha. men caféet går riktigt bra, faktiskt. så roligt att se :) hur som helst så satt jag där uppe och pluggade ännu lite till. 

nu är klockan halv tio och jag har precis kommit hem. ska nog lägga mej snart, tror jag. ska bara läsa lite bloggar och så först.  

haha. bosse och bettan är ju för söta. dom fick nytt hö nu när jag kom hem så dom har precis ätit lite och då blev dom väl lite törstiga. så just nu slåss dom om vattenflaskan. det är ju bara det att det finns två stycken.. men.. den ena är ju mycket godare alltså, helt klart ;b

En dag i Västervik

hejhej. idag är jag ju ledig från skolan, så på morgonen kom anna hit för att göra lite fysik tillsammans med mej. det gick väl sisådär, men vi har en lärarledd lektion imorrn så vi ska faktiskt gå på den för att kanske få svar på några av våra frågor :b

vid två åkte anna och jag in till västervik. först gick vi en snabbis på stan och sen hade jag körlektion. efter det gick vi ytterligare en liten snabbis och sedan hande anna körlektion. när hon hade kört gick vi ner till acapulco och åt pizza. jag har aldrig ätit där förut, men det var precis lika gott som alla sagt att det är :)

nu har jag precis kommit hem. nu ska jag och johan titta på tv och ta det lugnt. vi är helt slut, både han och jag :b vi har inte sovit nåt inatt i princip. jag halvsov ett par timmar fram till halv två. efter det somnade jag inte förrän typ kvart i sju. mycket roligt, vill jag mena :b förhoppningsvis går det bättre ikväll.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar och samtidigt titta på halv åtta hos mej :) hejsvejs.

Gamleby

jaha, det blev inget sm-guld igår. men vad fasen, dom har ju vunnit fem år i rad nu och någon gång måste ju något annat lag få vinna. hehe.

igårkväll satt vi och tittade på tv och tog det väldigt lugnt. oerhört skönt. jag höll dock på att somna redan klockan åtta. var hur trött som helst :b men jag höll mej vaken till halv ett eller nåt i den stilen. ganska bra gjort ;b

nu har jag och johan precis kommit till gamleby. vi ska alldeles snart gå ner till ica och handla lite middag och så. får bli potatismos och hemgjorde köttbullar. mumsigt :)

nej, nu ska jag faktiskt läsa lite bloggar. väldigt givande inlägg, detta också. känns som jag har blogg-torka nu för tiden ;b ber om ursäkt för tråkigt läsande. hehe. nej... hejdå.

Lördag

jaha, idag var det jobb som gällde. men dagen har gått jättefort för det har varit mycket folk. så skönt så.

nu har jag precis bytt header.
sara har gjort en åt mej. det är ju så himla roligt att byta. skönt att få lite nytt. jag gillar enkelheten i denna. jag önskar att jag kunde göra egna. då skulle jag nog byta ofta. men jag kan bara med photshop och sånt. jag har försökt, men jag har verkligen inte tålamod till att lära mej. jag är sån att jag ska klara allting på första försöker, annars ger jag upp :b haha.

nej, nu ska jag gå och lägga mej en stund innan bandyn, och så håller vi tummarna för att edsbyn tar sitt sjätte raka SM-guld :)

Fredag

goddagens. idag har jag hittills inte gjort speciellt mycket. tvättat lite och sorterat tvätt och så bara. mamma kommer alldeles snart hem en sväng från jobbet. då ska vi ut och gå och äta lite lunch och så.
när pappa slutat jobba ska han och jag åka till rimforsa och hämta laban. (han blev kremerad redan igår och vi kan hämta honom idag.) efter det ska vi åka över åtvid eftersom jag ska vara hos johan i helgen.

ikväll är det väl let´s dance som gäller, antar jag. annars händer det väl inte speciellt mycket i helgen, tror jag. förutom att jag ska jobba imorrn då.

men shit, vilket givande inlägg detta blev. verkligen jätteroligt :b men jag ska gå och klä på mej lite nu. mamma kommer hem vilken minut som helst. hejsvejs.

Laban

Efter skolan idag kommer mamma och hämtar mej. Det är dags att åka hem till vimmerby då. det är nämligen så att veterinären kommer hem till oss. det är dags för laban att få vila nu. men han har haft 18 helt underbara år och han är en helt fantastisk katt, men det är dags nu. det är bara så. det är så fruktansvärt jobbigt, men ändå så skönt.. jag vet ju att detta är det rätta för honom och att han kommer få det mycket bättre nu. nu kommer ludwig och han ta hand om varandra igen.


Onsdag

Hejhej. igår efter skolan följde jag med elinor ner till stallet för att hjälpa henne med att köra in snobben. mycket duktig häst, måste jag gå säga. vi spännde för ett däck bakom honom och så ledde jag och elinor gick bakom för att kunna hålla upp däcket om han blev rädd och så. men icke! han skötte sig galant. nästan tråkigt duktig. haha. så vi kunde till och med trava med honom. inte så långt i taget, men ändå. nej, det var riktigt roligt, faktiskt :) det var så mysigt att stå och gosa med en häst igen. det är verkligen helt underbart. så jag fick leda både honom och tuffer in i boxen och hjälpa till lite sådär. så roligt så :) 
efter det åkte vi två och kajsa hem till mej och satt här ett tag. det var roligt, det också. som alltid :)

när jag vaknde imorse var det strålande solsken och jättefint väder. så jag gjorde mej iordning och tog på mej lite våriga kläder och så. hur underbart som helst :D har varit en riktigt bra dag i skolan idag. sånna här dagar borde det finnas fler av :)
efter skolan gick jag ner och gymmade lite mer än timma. så himla skönt så. nu sitter jag hemma hos mej och ska sätta igång och plugga. bäst jag sätter igång. anna kommer snart så vi ska göra lite fysik.

nej, nu måste jag sluta. hejsvejs.

Vart tog solen vägen?

Men vad fasen hände med det fina vädret? vad är detta? när jag åkte till skolan idag åkte vårjackan på och jag hade hemskt gärna haft mina solglasögon. det var supervarmt och jättehärligt. men nu? det ser till och med ut som att det regnar! ååh, vad less man blir :b

men solen på förmiddagen gav mej energi iaf. jag har varit duktig och pluggat massor idag, som sagt. men utöver det har jag dammsugit och plockat massa här hemma. var till och med duktig och dammsög nederdelen på gardinen. haha. det blir skapligt mycket hår eftersom den hänger ner bakom kaninburen ;b jag har även dammat lite. dock inte så jättemycket, men det får duga. känns väldigt bra ändå :)

nu ska jag faktiskt sätta mej och pussla lite, tänkte jag. jag och mamma gjorde det igår så jag blev lite sugen. dock är det bara en timma kvar till träningen, men jag får väl fortsätta någon annan gång ;b har ni pusslat såna pussel då man tex ska pussla bilden på kartongen fast tio år senare, eller att man ska pussla det någon på bilden ser? detta innebär att man inte har en aning om vad det är man egentligen pusslar och hur det kommer se ut, och det är jätteroligt :) absolut något jag rekommenderar. haha. nej, nu är det bäst jag sätter igång om jag ska hinna något. hejsvejs.


Matilda i Ängelholm-08. Ser det inte helt underbart ut?

Massa plugg på min lediga dag

goddag. imorse skjutsade mamma mej till gamleby. var riktigt skönt att få gå och lägga sig med en gång. låg i sängen till klockan nio ungefär. då var jag duktig och gjorde lite matte och fysik. vid tio över tolv hade jag en 40min svenskalektion så det var bara att pallra sig upp till skolan. nu har jag precis kommit hem igen. känns väldigt nödvändigt, må jag säga ;b jag ska alldeles snart fortsätta plugga. förhoppningsvis får jag en hel del gjort idag. har dessutom varit och hemtat ut en bok från biblioteket så nu kan jag fortsätta skriva på mitt projektarbete. kan knappt bli bättre.

men kaninerna är glada att jag är hemma iaf. det innebär ju att dom får vara ute och hoppa hela dagen.

ikväll är det träning som gäller. ska bli så skönt att röra på fläsket lite. och efter det antar jag att elinor och kajsa kommer upp till mej. det brukar ju bli lite fruktsallad och så. haha.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sen fortsätta plugga. hejsvejs.

Tråkdag

idag har det varit en väldigt tråkig dag. på förmiddagen gjorde jag ingenting alls, i princip. vid halv två gick jag, mamma, pappa och hundarna pelarnerundan. så himla skönt att få komma ut lite. efter det satte jag mej och pluggade matte. såå jääävla tråkigt. man blir ju så himla seg av att göra det. och dessutom känns det som att det går åt helvete med det mesta, så det är inte alls roligt :b menmen, jag är ju ledig nästan hela dagen imorrn så jag får väl sitta med det en del då. jag tänkte även vara kvar på skolan en stund efter svenskan och be pelle om hjälp. vore nog ganska skönt, tror jag.

jo men tjena, vilket roligt inlägg detta blev då :b lika bra jag slutar innan det blir ännu värre. haha. hejsvejs.

SM-final

SM-final för edsbyn på lördag! sjätte raka och det kan komma att bli deras sjätte raka SM-guld. men naturligtvis jobbar jag och har inte möjlighet att följa med upp till studenternas och titta. funderar starkt på att ringa c-j och fråga om jag får ledigt. hehe. det är ju en så underbar känsla. obeskrivlig för någon som inte upplevt det. men vi får väl se hur det blir. annars åker jag troligtvis hem till vimmerby direkt efter jobbet. inte speciellt roligt att sitta och titta ensam hemma hos johan. ingen annan är ju intresserad. hehe.

nej, nu ska vi snart få gäster. äta gott och kanske spela lite spel och så ikväll. blir nog kanon. hejsvejs.


Utmaning

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? Finns ingen bok i detta rum och jag orkar inte resa på mej.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En vägg. 

3. Vad såg du senast på TV? Debatt.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? Runt halv fyra, skulle jag tippa på.

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Mammas röst.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Var ute med hundarna.
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen? Saras blogg.
8. Vad har du på dig? Gråa mjuiksbyxor och en gul tröja.
9. Drömde du något inatt? Inte som jag minns.
10. När skrattade du senast? För några timmar sedan.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? En hylla, fyra tavlor och en planch.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden? nog har jag det alltid.
13. Vad tycker du om den här utmaningen? Bra tidsfördriv.
14. Vilken var den senaste filmen du såg? Ingen aning..
15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? Utlandsresa, hus, bil och massa kläder och sånt.. 
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Dom flesta vet redan allt om mej.. 
17. George Bush?  idiot!
19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Jag är 17... har inte tänkte så långt än.
21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Nej, jag är alldeles för mammakär.
22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Välkommen!
23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor? Denise, Anna, Maja, Kats


Hemma i Vimmerby

körlektionen igår gick hysat bra. var några smågrejer som blev lite konstigt. bland annat var det en grej som faktiskt var lite roligt. jag hade precis svängt och höll ner kopplingen eftersom det gick så sakta. när jag skulle komma iväg igen rusade motorn hur mycket som helst. jag släppte gasen men sen hände samma sak igen. jag fattade ingenting. och då sa hasse: du kanske ska släppa upp kopplingen också? haha. snacka hjärnsläpp! det var faktiskt så att han också skrattade åt det sen, så det var ju ingen fara ;b men så tokigt det kan bli ibland.
efter körningen blev inte kvällen riktigt som jag hade tänkte mej. istället för att sitta och plugga matte kom matilda till mej. väldigt trevligt. vi åt fruktsallad och hade det mysigt. elinor var uppe en sväng också. trevlans. däremot var vi hur trötta som helst måde jag och matilda, så jag tror knappt klockan var tio innan vi somnade. men det var ganska skönt, faktiskt :)

idag har jag hur ont i hela överkroppen som helst efter boxningen igår. kan knappt röra på mej, och troligtvis är det väl ännu värre imorrn :b lite träningsvärk är ju skönt, men detta är bara jobbigt :b men jag överlever väl. och alla i hela klassen satt och beklagade sej på lektionen imorse, så jag är ju inte ensam iaf. haha.

idag slutade jag ju skolan vid kvart i tio och efter det åkte vi hem till matilda en sväng och nu är jag hemma hos mamma och pappa. troligtvis ska vi ut till matilda sen igen och äta middag och hjälpa henne med badkaret. badrummet kommer nog bli väldigt bra, tror jag. och just det.. mamma har ju gjort om här hemma igen. det blev också riktigt fint. gå in
här och kolla.

Torsdag

På morgonen idag hade vi idrott och då hade vi boxning! gud, vad jag saknar det. det var så oerhört roligt. och jobbigt. jag älskar att röra på hela kroppen sådär och verkligen bli helt slut! dessvärre skadade jag mej lite. jag sträckte ryggen på nåt vänster och så gjorde jag nåt med handleden. handleden var det jag blev mest orolig för, men det känns som att det börjar släppa lite nu, så det är bra.

nu har jag precis skrivit färdigt mitt samhälls-arbete. så himla skönt. har bara ett kvar att skicka in nu. det är färdigt, men jag kommer inte åt det, och det vet jenny om, så det känns jätteskönt. nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå. jag ska snart in till västervik och ha körlektion. får hoppas att det får riktigt bra :)

haha. jag måste förresten berätta en sak. bosse var nog lite understimulerad imorse. jag skulle städa lite i buren och sträckte ner en sån skopa som man har till tex kattlådor. det tyckte bosse var jättespännande och tog tag i den och drog och slet i den. så himla söt :) just nu sitter han uppe på höpåsen och har det så himla skönt så :) ja, vad skulle man göra utan dom små liven?

Skåneresan

Ja, i tisdags åkte ju vi som sagt till skåne. det var alla nv-elever, några jo-treor och några trädgårdstreor. så vi var 22 stycken. haha. nästan lite löljligt ;b
resen ner gick iaf väldigt smidigt och bra. till att börja med åkte vi till lunds universitet, som var en stor jävla besvikelse! det var inte organiserat någonting. det enda vi fick göra för att lyssna på en föreläsning om klimatförändringar. den var visserligen jättebra, men vi fick ingen information om utbildningarna eller nåt sånt, och det fanns ingenting att titta på :b så alla tyckte att det var dåligt.

efter det åkte vi till malmö för att checka in på vandrarhemmet. det var jättefint och superfrächt. absolut ingenting att klaga på där inte. jättegod frukost och hela paketet :) efter att vi tittat runt lite bestämde vi oss för att vila en stund eftersom vi var väldigt trötta. och när vi hade det som skönast så går naturligtvis brandlarmet! så det var ju bara att ge sig upp och springa ut. och efter några minuter kom två brandbilar och en ambulans med blåljus. men vi insåg ganska snart att det inte var någon fara, så vi kände oss ganska lugna ändå. efteråt fick vi reda på att det hade blivit nåt knas med vattenångan när någon duschat. larmet hade av någon anledning reagerat på det :b

lite senare gjorde vi oss iordning för att sedan gå och spela discobowling hela gänget. det var riktigt roligt och jag vann på vår bana :D efter det blev det orientalisk buffé. väldigt trevligt, måste jag få säga. dock tyckte jag inte att maten var supergod men jag var ändå nöjd. när vi var färdiga gick i princip alla hem förutom jag och sex till. vi satt kvar och pratade en stund, och sen gick vi runt i malmö lite och kikade och så. och naturligtvis gick vi vilse när vi skulle gå hem. vi trodde att vi hade stenkoll på läget, men icke! så vi fick en promenad på en och en halv timma. behövligt efter allt godis vi åt på bussen. haha. men vi hittade hem till slut. efter det satt vi inne på ett rum och gaggade och kom i säng strax efter elva, så det var inte alls sent. väldigt skönt. vi var oerhört trötta allihopa, vill jag lova.

igår åkte alla förutom jag, anna och mikla till flyinge. eftersom ingen av oss tre har några planer alls på att gå någonting med häst så skjutsade dom bort oss till alnarp med en gång så att vi kunde vara där hela dagen. vi hade det väldigt trevligt därborta. åt suuupergod lunch. och när vi satt där inne i matsalen så kommer prinsen in. han går ju lantmästarn nere på alnarp så han var där och åt. han var mycket sötare än vad jag trodde. men helt vanlig. kamouflage-keps. inga livvakter, ingenting. haha. 
vi ett kom resten av gänget dit och då fick vi information om skolan och dom olika utbildningarna. och sedan blev vi guidade runt av två lantmästare. det var riktigt roligt och vi ställde mycket frågor och så, så alla var riktigt nöjda :) 

vid klockan tre var det dags för hemfärd. då var vi så trötta så att vi flippade helt och hållet och skrattade mest hela vägen hem. så det var väldigt roligt, måste jag få säga :) var hemma i gamleby vid nio, ungefär. 

vi är alla väldigt nöjda med denna resa och vi har haft oerhört roligt :) längtar redan till nästa år då vi ska till skara. haha.

Medan jag och anna står och väntar på lotten utanför toaletten kommer en kvinna fram och frågar:
står ni i kö?
Jag: nej, vi väntar. 

    brankbil och ambulans

     jag, nadja, elin, anna och emelie

    mästerbowlarn och några jo-elever

    lärarna erik och roy och alnarp slott

Skåne- here we come!

godmorgon sömntutor! klockan är kvart i sex och jag har varit upp i en timma och en kvart! inte dåligt. dock var det helt i onödan, men ändå. men jag skyller på min mamma. jag har ärvt allt dåligt från henne ;) jag förstår inte att jag aldrig lär mej att det inte tar lika lång tid på morgonen som jag tror att det gör. menmen, så är det.

nu är allting nedpackat och ligger färdigt för att gå bort till bussen. dock är den en halvtimma kvar tills jag ska gå :b men jag tror inte jag har glömt nåt. jag har iaf med det viktigaste: dagkräm!
och det allra viktigaste är fixat: jag har gett kaninisarna mat och vatten och bytt toan. så bra så :)

nej, nu ska jag se om det är någon som skrivit nåt roligt någonstans. hejsvejs.

Träning och fruktsallad

I eftermiddag har jag varit duktig och pluggat och packat och så. vid klockan sex var det dags för träning. oerhört skönt :) efter det följde kajsa och elinor med upp till mej och vi åt lite fruktsallad och så. trevligt trevligt :) dock har dom redan gått hem och klockan är inte ens tio. haha. men jag ska ju upp vid halv fem imorrn, så det kanske är lika bra det :b

nej, nu ska jag faktiskt kolla vad det är på tv och sen lägga mej. godnatt.

Onödig skoldag

usch, vilken fruktansvärt onödig dag det varit idag. på samhällen gjorde vi ingenting eftersom vi tydligen skulle flytta fram redovisningen. därefter hade vi svenska som visserligen var ganska rolig, men inte speciellt nödvändig :b
vid tolv, efter att jag ätit lunch, traskade jag hem. nu har jag packat lite till imorrn. vi åker ju till skåne imorrn och är borta över natten. trots att man bara ska vara borta en natt blir det så himla mycket packning eftersom vi måste ha med oss lakan och sådana saker. menmen, jag har ju resväska på hjul, så det ska nog gå bra. hehe.
och jag har till och med packat ner digitalkameran. men om jag känner mej själv kommer jag inte ta ett enda kort, men vi får väl se. hehe.

nu har jag och johan precis varit och handlat, men vi glömde en del så vi måste väl gå tillbaka sen igen. tur att det inte mer än 50m till ica. haha.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar sen ska jag fortsätta plugga. hejsvejs.

Norrköping

igår var det jobb som gällde i några timmar. gick väldigt bra, faktiskt. efter det åkte vi hem och crashade i soffan och låg och tittade på friidrott. väldigt roligt, faktiskt :) på kvällen blev det bandy. fy fan, så nervös jag var. usch! men det gick ju vägen tillslut :) efter bandyn åt vi grillat. första för säsongen. riktigt gott. haha. till melodifestivalen blev det efterrätt i form av pannacotta. syndigt gott, det också :)

idag gick vi upp ganska tidigt för att vid halv tio åka till norrköping för att gå på bomässan. vilken besvikelse! så fruktansvärt värdelös. det tog inte ens en timma innan vi gått igenom hela. men som tur var hade vi fått biljetter av en kund nerifrån jobbet, så vi var bara tvugna att köpa en. annars hade det varit förskräckligt.
men vi tröstade oss med att först åka vilse i norrköping och sen tog vi oss en shoppingrunda. jag fick ytterliggare ett par skor från skopunkten. milla och birgitta hittade varsitt par, så då var leo gullig nog att jag kunde få ett par eftersom dom skulle bli gratis ändå isf. himla gulligt :) efter det åkte vi till mediamart där leo, tro det eller ej, hittade ett wii fit. både vi och dom har ju letat i flera månader, men tyvärr var det det sista så mamma fick inget idag heller :b
men trots att mässan var så fruktansvärt dålig blev dagen trots allt väldigt bra :)

just nu är jag och johan hemma hos mej. jag sitter och slötittar på tv och han ligger i badkaret :) om en timma eller nåt kommer elinor hit en sväng och umgås lite :)

 

Här är mina nyinköpta byxor och tre par skor.
Inte världens bästa bilder men ändå.


Shopping i Linköping

igår följde jag med mamma och matilda upp till linköping. sigge skulle lämnas till veterinären för undersökning av hans hälta, så då passade vi tre på att shoppa lite sålänge. jag, som för övrigt inte har några pengar, köpte ett par ljusa, slitna jeans, två par skor, ett påslakan och lite annat smått och gått på ikea. det var en väldigt lyckad och trevlig dag, måste jag få säga :)
när vi shoppat färdigt åkte vi över åtvidaberg för att lämna av mej hos johan. när vi var nästan framme i åtvidaberg såg vi ett vildsvin som vi stannade och tittade på. sen insåg vi att det var jätteskadat. det haltade och släpade hela bakdelen efter sig. det såg så fruktansvärt hemskt ut och vi fick jätteont i magen alla tre av att se det. så vi åkte upp till ett hus som låg precis vid vägen och sa till, och dom hade också sett djuret så dom hade ringt efter mannen som vi antar äger marken för att skjuta det. så det kändes väldigt skönt att veta att det förhoppningsvis inte skulle behöva lida mer iaf.
på kvällen gjorde vi inte speciellt mycket. jag och johan hyrde en film och låg och tittade på och så. väldigt skönt.

idag på förmiddagen har vi tagit det väldigt lugnt. efter lunch ska jag, milla och birgitta ner på samhället och fika lite. så mysigt så :)
ikväll är det väl let´s dance och så som gäller, antar jag.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan leo kommer hem och vill ha mat. haha. hejsvejs.

Jag ger upp..

idag hade jag sovmorgon. väldigt skönt, och väldigt behövligt. men naturligtvis vaknade jag med huvudvärk idag igen. vet verkligen inte vad det är med mej. men jag bestämde mej iaf för att avboka min körlektion jag har imorrn och åka hem med mamma idag. finns ingen mening med att jag är kvar här. dessutom har jag bara två lektioner kvar denna vecka. så just nu sitter jag och väntar på mamma. hon åkte precis från jobbet så hon är här om en halvtimma eller nåt i den stilen.

nu ska jag läsa lite bloggar, tänkte jag. hejsvejs.

Ledig

Idag är jag ledig från skolan. oerhört skönt. jag började mej med att ta ligga kvar i sängen och titta på tv efter att jag vaknat. när jag ätit frukost och så tog jag mej en joggingrunda och körde intervallträning. hur jobbigt som helst, men ändå riktigt skönt. solen sken och det var jättehärlig luft. fick riktiga vårkänslor.

resten av dagen har jag inte gjort ett smack. tanken var att jag skulle plugga idag, men jag tror jag hoppar över det. dessutom har jag böckerna i skolan så jag kan nog inte ens göra nåt, när jag tänker efter. jag tror faktiskt att jag ska ligga i soffan resten av dagen också, faktiskt. känns som jag kan behöva det efter att ha mått dåligt i flera dagar. känner mej inte helt kry idag heller, faktiskt. benen orkar knappt bära mej. känns som jag ska ramla så fort jag reser på mej. ändå har jag druckit vatten och ätit ordentligt. menmen, får väl hoppas att det inte är nåt allvarligt. måste ju kunna gå till skolan imorrn :b

ojoj, vad mycket svammel det blev nu. bäst jag slutar nu. hejsvejs.


Måndag

Dagen har varit väldigt lugn hittills. svenskaprovet gick ganska bra. diskussionsdelen gick inte kanon, men det beror på att jag haft ont i huvudet idag. kan inte riktigt formulera mej och så tyvärr :b

när jag kom hem gick jag till biblioteket och lämnade tillbaka några böcker. efter det satte jag mej och pluggade. så himla skönt att ha det gjort.

jag har inte riktigt bestämt mej för om jag ska gå på träningen ikväll eller inte. visst det vore oerhört skönt att röra på sej, men jag mår verkligen inte bra alltså :b men det är ju flera timmar kvar så jag får väl bestämma mej sen.

nu är det tvättstugan som gäller. hejsvejs.


Seg helg

i helgen har jag och johan som sagt varit hundvakt. dock har jag varit sängliggande i princip hela tiden. naturligtvis har jag tagit hand om djuren men helst av allt skulle jag bara velat sova bort hela helgen. kan dock inte riktigt sätta fingret på varför jag mått som jag gjort. men det går väl över förr eller senare. det har trots allt varit en mysig helg.

nu är jag tillbaka i gamleby. jag har varit duktig och pluggat det sista till svenskaprovet jag har imorrn. dessutom har jag gjort fysik. himla skönt att slippa tänka på det :b (dessvärre känns det inte som att provet kommer gå så bra imorrn, men det är väl bara att hoppas på det bästa, antar jag.) dessutom har jag varit duktig och skrivit i lite i min kassabok så att matpengar och sånt stämmer nu till den nya månaden. mycket skönt :)

ikväll har jag faktiskt tänkt mej att jag ska lägga mej och läsa. om mitt huvud och mina ögon orkar med det. det var så himla länge sen jag läste, känns det som. har ju aldrig tid med det :b eller jag kanske ska ringa elinor? klockan är ju nio, men lite sällskap kanske inte vore fel? hmm.. ja, vi får se hur jag gör. nu ska jag iaf läsa lite bloggar. hejsvejs.