Lapa sol

idag vaknde jag klockan nio. då satt jag, mamma och matilda och åt frukost tillsammans. efter det gick vi ut och satte oss i solen och där har vi varit hela dagen. jag ser ut som en kräfta på armarna, men det är smällar man får ta. haha. det är så himla skönt att bara ligga och slappna av och bara må bra.

just nu sitter jag med färg i håret. var ju inte så länge sen jag färgade men det har blekts så mycket och det är ju skolavslutning nästa vecka så jag tänkte att jag kunde piffa till det lite ändå. hehe.

resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, faktiskt. ska kanske ut och lägga mej en sväng till. dock får jag nog försöka ha armarna i skugga på nåt vis. hehe.

nej, nu ska jag passa på att läsa lite bloggar när jag ändå måste vara inne. hejsvejs.

Just take me away

nu har vi slutat för dagen. hade terminens sista engelsklektion precis. mycket skönt. nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå, ungefär. har precis varit uppe på mitt rum och packat. ska åka hem idag. har velat kapitulera i över en vecka och nu får det fasen vara nog. nu missar jag ingenting när jag är borta heller så jag behöver inte ens ha dåligt samvete. usch, vad jag behöver komma bort härifrån nu...

Viltsafari

igår efter maten åkte jag och sju andra med fritid på viltsafari. vi hade absolut ingenting att göra och så kom ninni på den briljanta idén att vi skulle ut och leta lite djur. vi åkte klockan sju och var tillbaka vid halv elva :) och mycket riktigt såg vi massa olika djur. vi såg bla hur många rådjur som helst, tre vildsvin och en kronhjort. kronhjorten var på max tio meters avstånd. så jäkla stor och mäktig. ojoj. trodde först när vi körde förbi att det var en älg, men så var det ju inte riktigt. haha. efter vi åkt en och en halv timma ungefär åkte vi ner till en liten sjö där vi satte oss i solen på bryggan och drack kaffe och åt bullar. verkligen supermysigt :) och efter det fortsatte färden igen.
var verkligen jätteroligt igår. kanske inte låter så kul, men med rätt folk i bussen så blir det mesta skitbra :D

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Heldag med syster

igår på morgonen hade vi matte. på den lektionen fick vi reda på att vi inte skulle ha någon kemi, vilket innebar att vi slutade för dagen redan klockan halv tio. strax innan tio ringde jag min kära syster och frågade om hon kände för att hitta på någonting, och det ville hon naturligtvis. så efter hon duschat och så kom hon hit till gamleby och hämtade mej och så åkte vi till vimmerby och skulle gå på stan en sväng. först åkte vi till materialmännen och tittade på ett urläckert matsalsbord och stolar till, som matilda lite senare köpte :D blir kanonsnyggt. efter det gick vi och åt lunch på brödstugan. jag åt deras supergoda bakade potatis och räkröra. mumsigt. och matilda åt tonfisksallad. efter det gick vi till hemtex och sedan hemtrevligt, där jag hade ett presentkort på 200:- som jag fick av morfar i födelsedagspresent. trodde faktiskt inte att jag skulle hitta någonting, men det gjorde jag. lite svårt att förklara men det blir superfint i min lägenhet. finns fler grejer i samma serie :)
efter det åkte vi ner till ica och handlade fikabröd och lite till fruktsalladen som vi skulle äta senare på kvällen och efter det åkte vi hem till oss och drack lite kaffe. när vi var färdiga med det åkte vi hem till matilda och satte igång att laga mat.. fick vi chili con carne. så gott så :D
var ute med doddis en sväng, spelade lite kort, bakade och lite annat smått och gott :) sov där inatt och så åkte jag med min lärare till skolan imorse. blev en riktigt trevlig dag och kväll, faktiskt. tack så mycket, syster :)

nu sitter jag i datasalen i skolan. har precis slutat. har varit en bra dag idag, faktiskt. har varit duktig och räknat massa matte. ska snart fortsätta göra det. behövde bara en liten paus. hehe.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. blev ingen vettigt inlägg detta, men strunt samma. hejsvejs.

Grönt veckoslut

Grönt veckoslut blev verkligen jättebra! på fredagen var det mest skolbarn där eftersom de vuxna jobbar. så för oss i serveringen var det ganska lugnt. däremot för dom som sålde glass var det fart. hehe.
på lördagen var det lite mer vuxna som var där. bla mamma, pappa, johan, matilda, emelie och tro det eller ej vikke också ;) var helt klart en lyckad dag med fint väder och jättemånga besökare. det brukar vara runt 10 000 och det var det nog helt klart.
runt tjugo i fyra, alltså tjugo minuter innan vi skulle börja plocka ihop vårt tält och så, kom det en ganska stark vind dom tog tag i vårt stooora tält och tyckte att nu var det dags att plocka ihop, det välte nämligen! det var ju iaf tur att det välte bakåt så att igen hamnde under. lite väl snopet. men det var bättre för oss för det var oerhört mycket enklare att plocka ner tältet då. haha.lite snopet, men bra, slut.

detta har verkligen varit en bra vecka för oss elever. vi har helt klart fått lära oss att samarbeta bättre och vi har kommit varandra närmare, känns det som. kanske bara är tillfälligt, men det är ju alltid något :) längtar redan till grönt veckoslut om två år igen :D


Bergsklättring och traktoråk

igår efter maten bestämde jag, sofia, linnea och elinor att vi skulle gå ner till byn för att köpa tårta och fira mej. men så kom jag på den briljanta idén att vi skulle gå upp till garpe och gå typ 500 m på slingan och sen ut på berget och ta trapporna ner, vilket jag gjort några gånger. men när vi kom ut på slingan såg sofia en skylt där det stod "utsiktsplats" och tyckte absolut att vi skulle gå den vägen än där jag brukar gå. sagt och gjort.. vi började gå mot utsiktsplatsen och ganska snart insåg vi att det inte fanns någon bra väg ner därifrån. så vi fick hala oss ner för berget tills vi kom till skogen och tillslut på baksidan av några tomter. men det var bara att gilla läget och ta oss över tomten fort som attan. när vi väl kom fram till en väg insåg vi att vi var på den stora vägen på åtvid, vid den där industrin, eller vad det var, alltså helt åt helskutta fel. men vi hade roligt på vägen iaf och lite omväxling i tillvaron :D
när vi kom tillbaka satt vi i elinors kök och åt kladdkaka och glass och babblade och skrattade om vartannat. kan knappt bli bättre :D

dagen idag har gått åt till att göra iordning runt serveringen, där jag ska hålla till imorrn och på lördag. har åkt massa traktor och vagn framochtillbaka till körgården. skitroligt. haha. inte helt fel att sitta på ett flak med solen i ögonen och vinden i håret ;)
har varit en väldigt väldigt bra dag hittills. vi har fått väldigt mycket gjort och vi känner oss ganska laddade inför imorrn. hehe. dock ska jag gå upp senast sex för jag måste vara helt färdig med frukost och smink och allting klockan halv åtta för då ska vi börja bre mackor :b men det blir nog en bra dag imorrn, tror jag. håller tummarna för att det är lika fint väder imorrn som det varit idag.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Sömntuta igen

efter lunchen förut gick jag bort till nadjas rum för att få en lååång och härlig massage. var verkligen välbehövligt. tack så jättemycket, gullunge.
efter det gick jag upp på mitt rum och la mej i sängen och tittade på tv. tittade i en timma ungefär, sen sov jag som en stock! dock bara en och en halv timma idag. fattar inte riktigt vad det är med mej :b

om ett tag ska jag ut och gå en sväng, tänkte jag. vet inte om jag ska försöka få med mej nån eller om jag vill gå själv. hoppas att jag har lite bättre tur med vädret än igår när jag var ute och sprang. haha. var som en dränkt råtta när jag kom  hem :b menmen, vi får se hur det blir.

nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Surprise!

imorse när jag satt i matsalen och åt frukost i godan ro hörde jag hur någon sjöng "ja må hon leva.." och när jag tittade upp såg jag mamma, pappa, matilda och sara stå där och sjunga för mej. (fyller ju 17 idag) blev verkligen överraskad. grät som jag vet inte vad och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. det var nog den bästa födelsedagspresent jag någonsin fått, tror jag. vi satt där och åt tårta och drack kaffe i en halvtimma ungefär innan dom var tvugna att åka hem. tack så hemskt mycket för en underbar present. kommer aldrig glömma denna morgon, det är ett som är säkert! älskar er massor!

     

     

Sömntuta

efter att jag skrivit mitt senaste inlägg gick jag upp på mitt rum och läste lite. insåg ganska snabbt att jag var alldeles för trött för att läsa, så jag la mej i sängen och skulle titta på tv. det tog dock inte många minuter innan jag somnade :b vaknde vid klockan fem, då frida ringde :b har alltså sovit i mer än två timmar. verkligen jättelyckat. blir ju inte helt lätt att somna inatt, kan jag tänka mej :b

nu har vi precis ätit.. sitter här och fördriver lite tid. vet inte riktigt vad kvällen har att bjuda på, faktiskt. men nu ska jag iaf titta lite andra bloggar. hejsvejs.

Grillrengöring

sådär.. nu är klockan halv två och vi har slutat för dagen, så det blev verkligen en kort dag. innan lunch höll vi på lite med att sätta ihop marknadsstånd och sen klockan ett ungefär har vi rengjort grillar. jobbade på beting så då jäklar gick det undan.. men det blev bra :) så nu vågar tom jag äta något som legat på dom grillarna :b det höll dock på att gå illa för först blev vi tilldelade en ugnsrengöring som är fruktansvärt frätande. när kocken ska använda det har han gasmask och handskar som går upp till armarna. jag mådde lite illa bara, men eftersom jag hade handskar på mej hade det inte hunnit gå igenom. nadja däremot hade inga handskar så det är bara att hoppas att hon hann tvätta av det snabbt nog :b

resten av dagen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. känner mest för att gå upp på mitt rum och lägga mej och sova. är jättetrött och mår inte speciellt bra. skulle kanske passa på att göra det nu innan dom andra slutat så att jag kan umgås med flickorna ikväll ;b japp, så får det bli. hejsvejs.

Nationellt prov

nu på morgonen har jag skrivit nationellt prov i matte A. gick inte jättebra, vill jag väl inte påstå. men jag vet ju att jag har oerhört att skriva matteprov, av nån jävla anledning som jag inte har en aning om. spelar ingen roll hur väl jag vet vad det är man ska göra.. det går inte ändå :b så jag förväntar mej inte nåt toppbetyg på det precis. usch, det känns inte ett dugg bra det där, alltså!


Ännu ett MVG

var precis inne på min mejl och såg att jag fått ett meddelande från karin, min lärare i arbetsliv naturbruk. fick där reda på att jag fått mvg på den uppsats vi skrev förra terminen! den uppsatsen är oerhört stor del av den kursen, och eftersom jag fick så himla gott omdöme från praktiken, som är en del av den kursen, borde jag få mvg i slutbetyg i den kursen! :D så jävla braaa!

Lägenhet

imorse åkte, som sagt, jag och mamma och tittade på en lägenhet här i gamleby. en etta med kök. tyvärr glömde vi bort att knäppa bilder :b men det är verkligen en jättemysig lägenhet. på tredje eller fjärde våningen.. kommer inte ihåg..  men högst upp var det iaf. haha. efter det ringde mamma till bostadsbolaget och sa att jag ville ha lägenheten. känns verkligen superroligt. nästan lite overkligt. haha. men det blir nog kanonbra, tror jag :) skulle även få omtapetserat. dock efter semstern, vilket är lite tråligt. det innebär ju nämligen att jag får flytta in i augusti men sen tapetserar dom i typ september. så nu ska jag nog försöka fjäska in mej lite hos min otroligt händiga och söta, underbara fader så att han kan tapetsera åt mej innan jag flyttar in :)

denna vecka har vi inga lektioner för det är grönt veckoslut på skolan fredag, lördag så hela veckan går åt till förberedelser inför det. och idag har vi satt upp ett jättemegastort partytält, eller vad man nu ska kalla det. det började inte speciellt bra eftersom vi gjorde det för litet, vilket jag dock sa redan från början men det var ingen som lyssnade på mej. haha. men det löste sej till slut. men sen kom lage och sa att tältet stod på fel plats.. så det var bara att lyfta och sätta igång och bära. absolut inte tungt eller så, men det var inte helt lätt. hälften av oss gick över tre meter breda buskar och vi andra gick i rabatter. tror inte att trädgårdseleverna var jätteglada sen. haha ;)

nej, nu ska jag gå och leta upp elinor och resten. hejsvejs.


Presenter

igår firade vi, som sagt mej, och jag fick jättefina presenter. av johan fick jag min älskade parfym som jag velat ha länge nu :D tack älskling. och av mina kära svärföräldrar fick en reseptbok med choklad.. allt från godis till småkakor som innehåller choklad :D mumsigt värre. fick även en jättefin ängel och fyra superläckra skålar. tydligen finns det koppar och sånt till skålarna också, så nu är det väl bara att börja samla. hehe :)
av leos bror och fru fick jag en micro. det enda som fattas till min lägenhet. haha. nej, men det var så att dom städade ur johans farmors lägenhet och då stod dom med en micro som dom inte visste vad dom skulle göra med, så då fick jag den :D kanonbra!

idag har varit en väldigt, väldigt slapp dag. har legat i sängen i princip hela dagen, så jag är jättetrött :b jag kom precis  hem från johan.
alles snart ska jag och pappa åka och hämta mamma och matilda. dom kommer med tåget från stockholm. och efter det ska vi ut och gå en sväng :D

anledningen till att jag åkte hem och inte till gamleby ikväll är att jag och mamma ska titta på en lägenhet åt mej imorrn. och eftersom jag har varit hemma i två veckor nu så hade jag så himla mycket grejer, så då tänkte vi att det är bättre att jag åker hem och så åker jag och mamma tillsammans till gamleby imorrn ;b

nej, nu ska jag gå. hejsvejs.

Jobbat

goddag. igår kom jag till johan strax efter fyra, tror jag. gjorde inte så mycket på kvällen.. tittade på talang och lite bara. gick och la oss ganska tidigt och jag somnade snabbt som attan, som vanligt ;b

imorse var klockan ställd på 07:20. då var det bara att kliva upp och göra sej iordning för vid halv nio åkte jag, johan och leo ner till gropen för att jobba. jag var lite smånervös för dom har precis infört ett nytt datasystem som jag då skulle lära mej idag. men allting gick jättebra och jag fick massa beröm av birgitta, som också står i kassan. känns verkligen bra att jobba lite därnere. blir ju inte speciellt mycket pengar för fyra timmar varannan vecka, men jag har ju nåt att göra iaf ;b

nu har vi precis ätit lite lunch. ska alles snart äta tårta och fira mej. fyller ju år på onsdag, men birgitta och leo kan inte vara med på mitt lilla kalas så vi tar det idag istället :)

nej, nu ska jag gå ner. hejsvejs.

Jag är ett får

Var inne på mammas blogg och läste att hon är en hare. var tvungen att titta efter vad jag var på http://www.dagenshoroskop.nu/horoskop/kinesiskt/

1991 motsvarar Fårets år.

Får representerar styrka och mod, de är självsäkra, övertalande och skyddar de svagare. Får har stora konstnärliga talanger, men den kreativa potentialen kommer aldrig fram till fullo då de är för kräsna. Får är engagerade i någon form av socialt arbete, ofta inom musik eller hantverk. De jobbar efter sina egna premisser och gillar inte att bli styrda och har svårt för att ta kritik. De hanterar inte stress bra och för att nå reslutat måste de få ta det i sitt eget tempo. Här krävs dock övervakning och att följa upp, annars slösas deras talang bort.

Fåret är oerhörd romantisk och kärleksfull, lite av en drömmare och blundar för verkligheten. De är svaga för uppskattning och älskar att vara i sina vänners sällskap. De är en utmärkt värd och frodas av att andra trivs. De är stolta över sitt hem som alltid måste visas upp i bästa skick. Får trivs bra i lyx och flärd, bara någon annan sponsrar den livstilen. De kan anses vara flirtiga och söker alltid nya nöjen, lite av en gigolo. Ofta är Fåren missnöjda och söker snabbt nya utvägar, de tar till sig religion och det ockulta.

Får är sällan en ledare, de följer flocken och tar inga egna intiativ. De passar inte i affärsvärlden och ska helt enkelt undvika den. Istället får de förlita sig på sin tur, de har t ex förmånen att ofta få ärva. Fåret är odisciplinerad då det gäller sin egen ekonomi och om den kunde skulle den spendera alldeles för mycket pengar. Den är fåfäng och gillar inte fula saker och skulle vilja leva tt liv i lyx. En styrka fåren har är att de är extremt tålmodiga, de får sin vilja fram utan att använda våld, de väntar helt enkelt ut dig.

Fåret passar bäst med hästen och grisen. Fåret passar mindre bra med oxen och hunden.


Praktiken slut

jaha, då var sista dagen på praktiken avklarad. det känns lite märkligt, faktiskt. har varit en väldigt bra dag idag, trots att jag inte haft mycket alls att göra. så vid halv elva sa chrillan att jag kunde få sluta om jag ville eftersom det var onödigt att bara sitta av tiden när det inte fanns nåt jag kunde göra. så när pappa lyckades komma ifrån jobbet åkte jag hem. så nu är alltså praktiken slut.. nu ska jag inte tillbaka mer. som sagt, känns märkligt. men jag har haft oerhört roligt dom här två veckorna och jag har trivts kanon!

nu har jag precis packat och lite. ska åka till johan när pappa kommer hem :) ska bli skönt att komma bort lite också. har ju varit hemma så himla mycket den sista tiden. haha. känns ovant ;b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Ridit islandshäst

När vi ätit och så i eftermiddag frågade mamma mej om inte jag ville följa med henne och rida islandshäst. hon gör det varje torsdag och denna vecka visste hon att det var ett par stycken som inte skulle vara med. så vi ringde eva-karin och frågade om det var okej, och det var det absolut.
när vi kom dit hämtade vi hästarna i hagen.. jag skulle ha en liten kille på sex år som heter Undri. väldigt härlig häst. det gick väldigt bra, men eftersom han är så ung är han lite omogen och kastar med huvudet och när man töltar lite för fort kommer han lätt fram i trav, så jag fick jobba en hel del med honom, vilket är superroligt.
var helt slut i benen när jag satt av. precis så det ska vara. för att inte rida längre och inte suttit på en häst på väldigt länge tyckte jag att det gick jättebra. haha.
är verkligen glad att jag följde med mamma :) fick jag ännu mer motion också.

nej, nu ska jag gå och äta lite fil. blir en huvudvärkstablett till det och sen sängläge! godnatt

Arkivflyttning

sådär.. nu har jag nog fått dagens träningspass, tror jag. har flyttat stora delar av arkivert från kontoret upp till övervåningen i villan, huset som ligger bredvid. så det bara ner för trappan, över till villan, upp för trappan, lämna grejerna och gå tillbaka och hämta nytt. ojojoj, säger jag bara.

nu sitter jag och väntar på att ullis ska komma med posten så att jag kan ta hand om den. tydligen har jag gjort, i princip alla arbetsuppgifter som jag kan göra, så jag fick sitta här och lata mej en stund nu, men det är ju inte helt fel, det heller.

nej, nu kom ullis.. måste gå. hejsvejs.

Uppe i ottan

igår var, som sagt, jag och mamma på intersport och provade skor till mej. gick jättebra. hittade ett par som känns kanon. köpte även ett par löparstrumpor, eller vad man nu ska kalla det. dom är tydligen jättebra och inget bomull och så.
när vi kommit hem och ätit och så kom annelie och anders hit och drack lite kaffe och så. strax efter det kom matilda och även sara, så vi var fullt hus här ett tag :)

nej, nu ska jag ta och borsta tänderna och lite. hejsvejs.

Ännu en dag på Mercatus

Hejhej. nu sitter jag uppe på Mercatus och väntar på mamma. jag har slutat och har inget mer att göra för dagen, så då passar jag på att skriva lite här.
Det har varit en väldigt bra dag idag också. vet inte riktigt vad jag har gjort faktiskt, men lite allt möjligt som vanligt. haha. dagarna bara flyger förrbi. helt otroligt :b har iaf fått sitta vid datorn en del idag, vilket jag tycker är skitroligt. spelar inte så stor roll vad jag gör.. det är roligt ändå. haha.
dock har jag fått springa lite idag, faktiskt. har flyttat massa kartongen från ett arkiv till ett annat så jag har fått dagens motion iaf :) plus att jag har lite ont i fötterna också. har nog gått lite för mycket och lite för fort för att ha klackskor. haha.

som sagt, så sitter jag och väntar på mamma. vi ska upp till intersport och prova joggingskor till mej. verkligen behövligt. mina är väldigt dåligt :b ska få dom i födelsedagspresent. inte många dagar kvar nu ;)

nej, nu ska jag faktiskt ta och logga ut. ska gå ner och möta mamma. hejsvejs.

Migrän

jaha. vaknade med migrän idag. inte ett dugg roligt. men det var jättelänge sen jag hade det så jag får väl vara tacksam för den tid jag varit utan :) så det var bara att kliva upp, ta en tablett, tvinga i sej en macka och sedan inta sängläge igen :b ställde klockan på sju för att då ringa chrillan och säga att jag låg i migrän. men tydligen har hon också det, så hon var väldigt förstående, vilket kändes oerhört skönt.
det var meningen att jag skulle åka till mercatus efter lunch så att pappa kunde skjutsa mej, men det blev inte riktigt som planerat. kände mej inte alls piggelin. och det känns som att det är bättre att jag är hemma dom tre sista timmarna också så att jag kan gå imorrn istället.

men nu mår jag iaf hyfsat. sitter och tittar lite på tv-avsnitt på datorn :b skönt att ha nåt att fördriva tiden med iaf :b
vet inte riktigt vad som händer resten utav dagen, men förhoppningsvis kommer matilda eller nån hit så att man kan ta en fika eller nåt.. vore trevligt.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.


Hammarsbadet

dålig uppdatering, må jag säga. ber så hemskt mycket om ursäkt för det. har varit fullt upp, förstår ni. i fredags slutade jag på praktiken vid klockan tolv. då var det bara att stressa hem, kasta i sej lite mat och packa husvagnen för att sedan åka till hammarsbadet., som för övrigt ligger i gamleby. kändes väldigt konstigt att åka till gamleby när man inte riktigt behövde. haha. men det är verkligen en supermysig camping, så varken jag eller johan ångrar att vi följde med. och det har ju varit så underbart väder hela helgen, så det är ju helt sanslöst. vi har inte gjort speciellt mycket. legat framför husvagnen eller nere vid havet hela dagarna. strålande solsken, lite vindpustar nu och då och underbara människor runt omkring sej, vad mer kan man begära? ;) nej, jag behövde verkligen den här helgen känner jag, så att jag fick ladda batterierna lite. verkligen superskönt!

nu sitter jag här hemma och gör inte speciellt mycket. ikväll har hela familjen, tom vikke, varit ute hos matilda och adam och ätit middag. så gott så :) efter det var jag och pappa ute och körde en sväng. behöver verkligen köra mer i stan alltså. har ju aldrig tid till att göra det :b

förresten kan jag ju berätta att det är bra i mina fötter nu. köpte compeedplåster i fredags så nu kan jag gå normalt :)

nej, nu ska jag gå och ta en macka tillsammans med min kära mor. hejsvejs.

Dödsdömd joggingtur

jaha.. för ungefär en timma sen tänkte jag att jag skulle vara lite duktig och springa halvmilen. har jag väl gett mej in på den kan jag inte gå någon kortare väg om jag inte vill riskera att gå vilse :b naturligtvis har jag mina skor i gamleby så jag snörade på mej mammas utan problem. satte igång och började springa men efter 500-1000 m fick jag hur idiotont i hålfoten som helst.  tydligen är det så att jag är mycket mer plattfot än min kära mor så i hennes skor är det som en "stödknöl" vid kanten på mitten av foten. däremot skavde min fot hela jävla tiden. kunde knappt gå överhuvud taget. visste inte riktigt om jag skulle gå fort utav bara helvete så att smärtan inte varade så länge eller om jag skulle gå lugnt och se om det inte gjorde lika ont. var ytterst nära att ringa pappa och säga att han fick komma och hämta mej med bilen. hade tom tagit upp telefonen.
nu när jag kom hem och tog av mej strumporna såg jag att jag hade två stoooooora blåsor på båda fötterna. fattar inte hur jag ska kunna gå överhuvudtaget imorrn. fy fan, säger jag bara!

Promenad

nu har jag precis kommit hem från en förtio minuter lång promenad med min syster och alla tre hundarna :) verkligen superskönt. och nu när vi kom hem gjorde jag lite situps och rygglyft också, så jag har varit så duktig så :)
nu sitter jag här och försöker fördriva lite tid. vaknade ju inte förrän klockan nio idag så jag är ju inte trött än på länge, men jag ska ju upp tidigt imorrn så det blir väl sängläge snart ändå, antar jag ;b

nej, nu ska jag faktiskt läsa mammas blogg, för hon har blivit duktig och börjat uppdatera igen ;) hejsvejs.

Härliga dag

måste få säga att hårfärgen blev jättesnygg. så skönt att känna sej lite fräsh och snygg igen :)
när vi sminkat oss och så åkte vi ner till stan och handlade en födelsedagspresent åt maja. fick bli en dansplatta :) hoppas att hon blir supernöjd :)
efter det gick vi upp till brödstugan och åt lunch. jag tog ett bakat potatis och mamma en sallad. så gott så :)
efter det åkte vi hem och satte igång och skulle installera fontänerna igen. blev lite krångel med det, om man säger så, men nu är vi äntligen färdiga och det är jättefint :)
nu har jag och mamma precis suttit ute i solen och ätit varsinn glass och druckit lite kaffe :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Mässan och Ullared

gårdagen blev en väldigt bra dag, faktiskt. vi anlände till göteborg runt tio, tror jag. då fick jag en liten visning runt på mässan. eftersom det var en teknisk mässa så var det ju massa massa massa maskiner överallt och alla såg likadana ut. haha. lokalsinnet gick på högvarv :b
var en ganska lugn dag, faktiskt. det finns ju inte så mycket jag kan göra där, eftersom jag inte vet så mycket så kan jag ju inte prata med folk. hehe. men rickard gav mej uppgiften att sitta och se söt och trevlig ut och locka kunderna på det viset, och det klarade jag av mycket bra ;)
när klockan var runt två så kom ing-marie, en av tjejerna jag skulle åka med hem, fram till mej och frågade om vi skulle ta en liten omväg hem till vimmerby. hon undrade om vi skulle ta svängen förbi ullared. jag sken upp som en sol, precis som hon hade gjort när hon kom på idén. så runt klockan halv fyra lämnade jag, ing-marie och eva mässan och styrde kosan mot ullared :D var där inne en och en halv timma och jag hann blåsa 700 spänn! men jag fick riktigt mycket för dom pengarna, vill jag lova. ojojoj :) vi kom hem till vimmerby klockan tio ungefär, nöjda och belåtna :)

det var en väldigt bra dag igår. även att jag inte gjorde så mycket så var det intressant att se hur det går till på mässor och jag lärde mej lite mer om företaget och så också :)

idag är jag ledig. eftersom det blev en så lång dag igår så fick jag lite kompensation för det. och det behövdes, kan jag säga. var hur trött som helst när jag gick upp klockan nio :b

nu håller jag och mamma på att färgar håret. efter det ska vi ner på stan en sväng :)
nej, nu ska jag gå. hejsvejs.


Göteborg

klockan är tjugo över sex och jag har redan varit uppe i lite mer än en timma! herre jisses, säger jag bara!
jag vet inte om jag nämde det igår, men jag ska följa med på mässa idag. mercatus ställer ut på en mässa i göteborg och jag får möjligheten att följa med dit :D så jävla roligt :) dock blir det nog en väldigt lång dag, men den är nog väldigt nyttig, tror jag. och i gengäld för att jag har en heldag så får jag vara ledig någon dag i veckan, så jag tror att jag ska vara ledig imorrn, faktiskt. då är även mamma ledig och så, så det blir nog bäst :)

nej, nu ska jag gå och fixa det sista. ska åka om tio minuter ;b haha. sitta i bilen sammanlagt i åtta timmar med ett par "gubbar" jag bara träffat igår. haha. men dom var så trevliga så det blir nog bra :) nej, nu måste jag gå. hejsvejs.

Första dagen på praktiken

första dagen på praktiken på Mercatus är nu avklarad.
började klockan sju imorse. det första jag reagerade på var hur snyggt det var överallt. ser ut som världens design-arbete. trivdes verkligen i miljön med en gång. och alla som jobbar där är supertrevliga och jag förstår att dom har fått priser för att ha bra arbetsmiljö och så.
hur som helst, den första timman fick jag mest lite information om vad dom sysslar med och så.
vid klockan åtta skulle vi börja inventera. typiskt att jag skulle komma just då. haha. men jag har ju aldrig gjort det förut, så det var ju helt lugnt. killen, eller vad man nu säger till 40-åriga män, jag inventerade tillsammans med var jättesnäll och rolig så det gick faktiskt bra :)
när det var färigt var klockan strax efter elva, tror jag. då gick jag tillbaka upp på kontoret och blev tilldelad mängder med fakturor som skulle sättas in i pärmar. och jag som tycker om både siffror och papper tyckte ju att det var super.
vid klockan tolv blev jag avbruten av anders, vd, för då skulle vi åka och äta lunch, som företaget bjöd mej på :) det blev amlas kök, eller vad det nu heter, vid alv. så gott så :)
när jag kom tillbaka igen var det bara att fortsätta med fakturorna.
när jag var färdig med det fick jag hålla på med ännu mer papper och siffror :) fick jämföra deras bokföring med deras kontoutdrag för att kontrollera att bokföringen stämmer :) så roligt så :)

vid klockan kvart i fyra fick jag sluta och eftersom pappa inte slutar förrän vid kvar över fyra tog jag mej en promenix hem. var dock mycket längre än vad jag trodde och med en jobbig handväska och en jacka att bära på tog det hela 35 min, men det var ganska skönt. haha.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs,

Helgen

Goddag. nu sitter jag hemma hos johan. åkte hit i fredags. i fredags kväll gjorde vi inte speciellt mycket. tittade på talang och så bara.
igår var klockan ställd på halv åtta. då var det dags att gå upp och göra sej iordning för att börja jobba klockan nio. gick väldigt bra igår också, faktiskt. skönt att dom där nere också tycker det. pratade även på CJ om sommarjobb, och det var väl inte helt omöjligt att jag kunde få jobba lite grand iaf även att dom egentligen har folk. hehe.
på dagen och kvällen igår tog vi det mest lugnt. vet inte riktigt vart alla timmar tog vägen faktiskt.
nu har vi precis ätit frukost och j ag ska snart gå ut och sätta mej i solen. johan och leo är nere på gropen och hämtar virke. dom ska börja göra färdigt det sista på trädäcket, har dom tänkt :)
ikväll kommer, troligtvis, mamma och pappa hit och äter lite middag. efter det ska vi åka till gamleby och ta med oss lite grejer hem. har ju en hel del skit där nere :b

nej, nu ropar solen på mej. kan inte sitta här längre. hejsvejs.

Valborg

fredagen blev riktigt lyckad. elinor, linnea, frida, sofia och johan kom hit ganska tidigt på eftermiddagen. vi spelade massa guitar hero och tennis och så :D runt rex började vi laga spansk kyckling. blev jättebra. alla tyckte att det var supergott :) efter det blev det lite dans på vardagsrumsgolvet och annat smått och gott. väldigt, väldigt asroligt hade vi, faktiskt. och lagom onyktra var vi hela bunten :)
vid halv elva begav vi oss ner på stan, där det brukar vara världens drag på valborg här i vimmerby. men det var huuur dött som helst! dom hade satsat stenhårt på att få ner våldet i år, vilket är bra, så det var två polisbilar som stod vid centrum. detta gjorde inte att folk tog det lugnare, det resulterade i att ingen jävel vågade vara ute överhuvudtaget. verkligen ett misslyckande från polisens sida. det hade varit bättre om dom bara hade cirkulerat på gatorna, nu var det ju ingen som var på stan ens, och troligtvis ledde det till att det var värre fester hemma hos folk istället :b
nej, det blev en kort visit nere på stan. vi var hemma hos mej strax efter tolv igen :b då satte vi oss och åt lite mackor och sådär och så somnade vi gott sen allihopa :)

tack för en underbar kväll flickor och johan ;) verkligen super!

        

Blev tyvärr inte så mycket fotande med min kamera.
Kanske kommer mer bilder när jag fått några från linnea.