Shopping och bullbak med syster

Oh, idag har jag haft en kanonbra dag :)
Sov hos syster inatt. vi startade dagen med att äta kanongod frukost med ägg och annat gott. därefter gjorde vi oss iordning och därefter åkte vi till västervik. först gick vi på stan en sväng. har köpt en julklapp till mej själv från svärmor och svärfar :) har även köpt en julklapp till matilda och en till morfar :) känns väldigt bra faktiskt. skönt att sprida ut utgifterna lite.

efter det var vi på willy´s och handlade. eller ja.. matilda handlade :) när vi sedan kom hem gick vi en promenad och sen satte vi igång att baka bullar :) när dom var färdiga kom mamma, pappa och vikke ut till matilda och åt bullar och drack kaffe/te. så mysigt så :)

nu är jag precis hemma hos mamma och pappa. nu är det tv-mys med mamma som gäller. hejsvejs :)

Bettan

För nästan två veckor sedan fick ju jag och mamma åka akut till linköpings djursjukhus med bettan. hon har inte svarat på medicinen och har inte kunnat hoppa i och ur buren osv, så jag har hela tiden varit inställd på att vi måste ta bort henne.

Men häromdagen fick jag ett sms från matilda (kaninerna är hemma hos mamma) då hon skrev att bettan leker. nu ser hon väldigt pigg ut och vi har märkt att hon har lekt några gånger. igår lyfte mamma ut henne ur buren för att hon skulle få vara på golvet lite och efter ett tag så hoppade hon in i buren. helt själv! och det gick jättesmidigt och lugnt och försiktigt. det var verkligen helt underbart att se. nu fick vi precis se att hon hoppat ut ur buren helt själv, och när vi stod där och tittade så hoppade hon även in igen! 

kanske är det så att hon klarar sig, trots allt! ja, ni som själva har djur kan säkert förstå mina känslor just nu! det är verkligen en obeskrivlig lättnad. 

nej, nu är det bäst att jag slutar skriva. mitt smink blir ju förstörd av tårarna och jag ska ju snart till matilda på ljusparty :) 


Ett tag sedan sist..

Jaha, nu har det gått ytterligare ett tag sedan jag skrev någonting här :b

i helgen var jag på ronja-relaxen tillsammans med några medlemmar i migränföreningen. först var det en stress-föreläsning och sen åt vi gott, badade i bubbelpool, drack vin och hade jättetrevligt :)

på söndagen var det, trots att det bar emot, bara att ge sig upp för att jobba på korttids. jobbade 8-16. även där var vi och badade. så himla skönt, det också :)

just nu sitter jag hemma i lägenheten tillsammans med johan. har varit hemma med migrän idag. nu börjar det krypa i kroppen på mej för jag vill ha någonting att göra :b får väl se om jag kan titta på en film eller läsa eller något sen kanske.

nej, nu ropade johan att maten är färdig. hejsvejs.

Inte riktigt som jag tänkt mig..

Som jag skrev förut så var jag och mamma på veterinärstationen i gamleby med ozzy förut. han hade två knölar vid svansroten. det visade sig vara två gigantiska talgkörtlar. den ena klämde hon med en gång och mamma fick nåt medel som hon skulle sputa in i hålet för att rengöra osv. den andra har tydligen spruckit och torkat en gång så den ska opereras bort. men innan vi bokade tid för det ville hon lyssna på hans hjärta. då upptäckte hon att han har ett blåsljud på hjärtat så hon ville inte operera förrän vi kollat upp det. så mamma skulle boka en tid hos hjärtspecialisten i linköping.

när vi var färdiga tog vi alla tre hundar på en promenad och sedan åt vi lite lunch och sådär och sedan skulle mamma åka hem. efter ca en halvtimma inser jag att det är något fel med bettan! det såg precis ut som hon hade fått en hjärnblödning då hennes huvud var alldeles snett och hon hade liksom ena ögat upp mot taket. jag blev naturligtvis alldeles hysterisk och ringde mamma med en gång. tror ni hon svara? icke! så jag tänkte att mobilen kanske ligger i baksätet och att hon liksom inte orkar sträcka sig, men om jag ringer en gång till fattar hon väl. när jag ringde sjätte gången svarade hon äntligen! jag förklarade och hon vände om med en gång och var här efter en halvtimma ungefär. när hon kom hit tittade hon på bettan och ringde till jägarvallen, dvs djursjukhuset i linköping. hon fick en tid kvart över tre. klockan var då kvart över två och det tar absolut mer än en timma att åka till jägarvallen härifrån. men det var ju bara att kasta sig i bilen och åka!

när vi kom fram, ungefär en kvart försent, fick vi träffa en veterinär och han sa att han trodde att det var ett virus som satt sig på balansnerven liksom, vilket tydligen inte var ovanligt hos kaniner. så jag fick medicin som hon ska äta i tio dagar, men hon kommer troligtvis aldrig bli bättre. dock är hennes allmäntillstånd bra och hon äter och dricker och sådär, och verkar inte fara speciellt illa utav detta. det är mest när man lyfter henne och hon gör hastiga rörelser och så. då har hon ingen aning om vad som är upp och ner och då vrider hon huvudet så mycket så att nosen, i princip, pekar uppåt.

nu är jag tillbaka i gamleby. mamma tog med bosse och bettan hem pga av en historia vi tar vid ett annat tillfälle :b men nu känns det bättre iaf. och jag vet någon som kommer sova som en stock inatt och troligtvis vakna upp med huvudvärk imorrn. men det är sånt man får ta :b

tack så hemskt mycket för att du ställde upp idag, mamma! skulle aldrig klarat mej utan dej! hoppas verkligen du förstår hur mycket både du och dina handlingar betyder för mej!


Blablabla..

Jaha, nu är det väl dags att jag skriver nåt här igen ;b

igår hade jag en forever living-visning hemma hos sara. gick kanonbra! :) folk handlade för fulla muggar. haha. känns verkligen som att det börjar rulla på nu och det är ju inte helt fel.

nu ska jag snart åka till gamleby. jag och mamma ska till veterinären med ozzy och efter det ska jag nog spendera dagen i min säng. jag har varit konstant trött sedan i fredags. vet inte vad det är med mej riktigt. skulle kunna sova hur mycket som helst :b men förhoppningsvis går det över snart.

nej, nu har jag väl inget mer babbel att skriva tror jag :b så.. hejsvejs.