Bröllop



I lördags gifte sig min älskade vän Nadja och hennes Oskar :) Trots att jag var bjuden som gäst till bröllopet valde jag att hjälpa till att servera istället, tillsammans med Anna och Linn, och det är absolut ingenting jag ångrar :)

När vi kom dit skulle jag och Sandra, Nadjas lillasyster, göra bruden fin. Jag sminkade Nadja och Sandra går en frisörutbildning så hon ordnade håruppsättningen. Trots att det blev stressigt, så blev hon superfin och var själv väldigt nöjd, vilken kändes jätteskönt :)

Till att börja med var själva vigseln och efter det skulle brudparet fotograferas och då skulle vi servitriser byta om lite och förbereda oss. Och när jag skulle ta på mej min kjol inser jag att dragkedjan var trasig. Panik! vi skulle dessutom  ha nedstoppad skjorta så det syntes ju väldigt tydligt att den var trasig om man säger så. Men Anna lyckades leta fram säkerhetsnålar och Linn lyckades, på något mirakulöst vänster, att sätta ihop det så att säkerhetsnålarna inte syntes överhuvudtaget, och kjolen såg inte ens trasig ut! det tackar jag så hemskt mycket för.

Till att börja med skulle vi servera förrätten, som bestod av pannkaksknyten med någon kycklingröra. Dom var verkligen supergoda och eftersom det blev några över så åt vi tre inte bara en sån, kan jag ju säga ;) det var lite stressigt när vi skulle få ut förrätten och vi "sprang" för fulla muggar. men det löste sej riktigt bra, vi kom fram till en taktik utan att egentligen prata om det, det bara föll sej naturligt. det gick verkligen smidigt. och alla tre gjorde lika mycket utan att någon behövde tjata och hålla på :)

men när förrätten var ute passade vi på att göra iordning huvudrätten som bestod av potatissallad, rostbiff och en grönsallad med oliver och fetaost och massa annat gott! huvudrätten var även den supergod. när den serverades blev det dock ännu mer spring fram och tillbaka, men det hela flöt ändå på väldigt smidigt. Det som var värst var nog att öppna vinflaskorna. jag hade innan talat om för Anna att det inte är ett dugg svårt att öppna en vinflaska med en sån öppnare som har "armar" som man trycker ner. inga problem alls. tji fick jag! den första korken gick av på mitten, så jag trodde att det bara skulle bli smulor av den. Jag lyckades få upp hela utan att det trillade ner något speciellt. Den andra började följa med runt när jag skruvade ner öppnaren, så den fick jag pilla bra länge med och den tredja lika så. haha. men tillslut så löste sej även det :)   

Sedan var det dags för efterrätt som bestod av en korg utav havreflarn, kan man kanske säga? i den la vi glass och cocktailbär. supergott :) Några misslyckade korgar blev det ju, och dom bara råkade slinka ner i servitrisernas magar ;)

Några timmar senare serverades bröllopstårta och kaffe. Tårtan var verkligen superfin och jättegod :) tyvärr har jag inga bilder på den, men den var underbar :)

Efter det var det dags för presentöppning. Jag, Anna, Linn, Emma och Amanda hade köpt en main-skål till dom, som jag faktiskt tror att dom blev uppriktigt glada över. det såg ut så iaf :)

Tack så hemskt mycket för att jag fick vara med och ta del av er dag! Det var verkligen jätteroligt och absolut en upplevelse jag sent kommer glömma! Dels var det helt underbart att se er två, men jag hade samtidigt oerhört roligt med Anna och Linn. Jag önskar er alla lycka och framgång :)


Gullringens simhall

Imorse väckte mamma mej genom att säga "Du, ska vi ta och åka till Gullringen och simma idag?"
sagt och gjort. jag gick upp och åt lite frukost, packade väskan och sen åkte vi. var där vid tio, ungefär. det var såå himla sköönt. får ju dock så fruktansvärt ont i nacken, men det får det vara värt :b efter att vi varit duktiga och simmat bastade vi en snabbis.

när vi var färdiga i simhallen åkte vi bort till mammas jobbarkompis och tittade på hennes nyrenoverade badrum. det var verkligen jättefint :)

när vi kom hem åt vi lite lunch och sen varsin semla vi köpt i gullringen. haha. man får ju inte vara för nyttig, menar jag ;b  

nej, nu tycker moren att jag ska gå ut med hundarna så det är väl bäst att lyda henne, antar jag :b

Nyår

Nehej, då kanske det är dags att man skriver någonting här igen ;b

Som du säkert redan läst på matildas eller saras blogg så firades nyår hemma hos matilda tillsammans med henne, sara, johan, alex och robin :)

När vi kom dit fick vi en välkomstdrink som matilda gjort så fint.

Efter det åt vi förrätt bestående av räktoast som alex och robin gjort. Himla mumsigt! Men naturligtvis glömde vi allihopa att ta kort på det :b men det smakade iaf jättebra!
När vi ätit upp det åt vi kycklinggryta med persikor som matilda lagat. också himla himla gott :) Mycket bra att hon lagade det, tycker jag, eftersom jag velat laga det hemma i flera månader men johan trodde inte att han skulle tycka om det så jag fick inte. men han tyckte att det var kanongott så nu är det fullt tillåtet att göra i gamleby :)

När vi ätit färdigt gjorde vi ett musikquiz som mamma förberett. vi tävlade mot gänget som var hemma hos mamma i vimmerby, och det blev ganska sura miner hos oss, må jag säga. vi tyckte att frågorna var alldeles för svåra och på flera av dom hade vi inte ens fötts. men vi slog vimmerby stort! kändes genast mycket bättre då :)

Nöjda med vår insats satte vi oss till bords igen och då vankades det passionsfruktsparfait serverad med hallon, grädde och kex, som jag gjort iordning :) även det blev kanongott :)


Efter det spelade vi lite guitar hero, tittade på fyverkerier, spelade sällskapsspel och naturligtvis åt vi massa annat onyttigt och pratade och skrattade för fullt :)







Tack för en väldigt trevlig kväll!