Röda nejlikan

Låt oss rusa tillsammans
rätt in i en flammande eld

image28

igår vid halv fyra åkte jag, matilda, mamma och pappa upp till norrköping för att titta på musikalen Röda nejlikan. jag hade inte speciellt höga förväntningar men den var riktigt, riktigt jävla kanonbra! verkligen! den var både asrolig och dramatisk och passionerad och känsloladdad på alla sätt och vis. det blev verkligen ingen besvikelse. rekomenderar den verkligen.

just nu sitter jag och väntar på att johan ska komma hit. han jobbade till ett så han kommer nog om en timma eller nåt. men nu ska jag nog spela lite wii, tror jag. hejsvejs.

systeryster

igår runt tolv eller nåt kom matilda hit. och då tvingade hon med mej hem till henne. mådde inte så bra men det var skönt att komma iväg ändå. hehe. vi spelade lite wii, såklart, lagade mat och färgade matildas hår. himla himla trevligt :) pappa kom och hämtade mej strax efter åtta.
när jag kom hem satte vi oss, jag, mamma och pappa, och åt lite gröt och så. efter det la jag och mamma färdigt mitt pussel. vi är så duktiga så :) bilden föreställde inte det minsta av vad vi trodde när vi började. hehe.

nu har jag precis gjort mej iordning. sitter och väntar på matilda och emelie. vi ska åka ner till stan en sväng. jag skulle behöva köpa mej ett par nya byxor.. får hoppas att jag hittar nåt.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. har ju inte varit ute på internet på hela veckan. hejsvejs.

övernattning hos mormor

hejsan.
igår kom sara in hit runt klockan halv sju. då tittade vi och mamma på potatishandlarn, eller nåt sånt. den var faktiskt väldigt rolig. hehe. tittade från början enbart på den för mamma skull.
runt nio åkte jag, matilda och sara ut till mormor. när vi kom dit satte vi oss med en gång och började spela kort. satt till ett eller nåt sånt, tror jag. sen låg va barn och pratade i några timmar. himlahimla mysigt :)
idag vaknade jag, sara och matilda, hör och häpna, tidigare än mormor. vi vaknade vid tjugo i åtta, men gick inte upp och åt frukost förrän halv nio, tror jag. och sen vid nio kom mormor ner också :) efter det har vi suttit och pratat en massa, gosat med ronja, spelat kort och lite av varje. har precis, precis kommit hem därifrån nu. vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.

ikväll kanske jag ska åka till johan, eller så gör jag det imorrn. har inte riktigt bestämt mej än, faktiskt. hehe. får se om mamma kommer med några bra idéer på nåt vi kan göra, annars åker jag nog ikväll. hehe.

nej, nu ska jag titta på julkalendern. missade det imorse :b hejsvejs.

blabla

goddagens. hade ställt klockan på sju idag också. gick då upp till mamma och tittade på julkalendern tillsammans med henne. efter det åkte hon till jobbet och jag satte mej och åt frukost. sen gick jag och la mej och tittade på emil i lönneberga, men var duktig nog att ställa klockan ifall jag skulle somna, så vid klockan nio gick jag upp. då gick jag och satte mej vid datorn och gjorde inte så mycket.
strax efter elva tog jag med mej hundarna och gick ut på en promenad i 45 minuter. oehört skönt. när jag kom in därifrån lagade jag mat åt pappa och mej. nu har han precis åkt igen och jag sitter här och vet inte riktigt vad jag ska hitta på :b

vet inte vad jag ska göra resten av dagen heller, faktiskt. kanske ta och gå ringa till min syster och titta vad hon gör, men hon jobbar väl säkert :b nej, men det ska jag faktiskt göra. hejsvejs.



en halv minut senare:
japp, mycket riktigt så jobbar hon. börjar vid halv två och klockan är tjugo i ett nu, så det är ju inte så jättestor idé om man säger så :b och sara den lilla jäveln ska vara barnvakt sen så hon kan inte heller. vad fan ska jag ta mej till? jag vill hitta på någonting! gaah!

onsdag

idag ringde klockan vid sju. då gick jag upp och la mej och tittade på julkalendern tillsammans med mamma. så himla trevligt. efter det gick vi upp och åt frukost och sen skulle vi bara vila oss ett tag igen och titta på nyhetsmorgon, men vi råkade visst somna och gick inte upp ur sängen förrän halv elva idag, så nu har jag varit vaken i tretton timmar. helt otroligt. hehe.
 
medan mamma var på massage idag så passade jag på att vara duktig och dansa. kändes bra. men jag har fått idétorka så det bara skriker om det, men det löser sej nog.
efter det, när klockan blivit två, kom sara in hit. vi gjorde inte så mycket. tittade på tv och så. men det är trevligt att ha sällskap iaf :)

när mamma kom hem började hon med maten. någon lax-grunka. smakade rök eftersom hela ugnen var full med bacon eller något, tydligen. men annars var det gott. hehe.
efter maten fick vi något ryck så då åkte vi, klockan halv sex, ner till stan för att inhandla de sista julklapparna. himlahimla skönt. det var en väldigt effektiv halvtimma, måste jag få säga :)

när vi kom hem hit igen satte vi igång att göra julgodis. först gjorde vi mina älskade mozartkulor, sedan något ihopkok med chokladen som blev över och till sist gjorde vi chokladtryffel (som inte för någonting i världen vill bli rullade). när vi var färdiga med dom sa mamma stopp så då satte vi oss och tittade på bonde söker fru.
när det var slut såg jag filmen en andra chans. den var faktiskt väldigt bra, måste jag få säga. dock lite konstig.

och när sedan filmen var slut kom mamma tillbaka från datorn och sa att hon var hungrig så då åt vi lite risgrynsgröt och tog varsin mozartkula och dom var jättegoda :) ja, och nu sitter jag här och har ingenting att göra. borde egentligen sova men är, konsigt nog, inte ett dugg trött.

ojoj, vilket flummigt inlägg detta blev känns det som. menmen, det är sånt man får ta ibland. har ju ändå inget annat för mej så jag kan lika gärna skriva lite strunt. hehe.

nej, nu ska jag faktiskt läsa lite bloggar. oväntat va? ;) godnatt.

lussekatter

hellu. förut idag åkte jag ut till matilda :) först åkte vi till frödinge och handlade lite sen satte vi igång att baka lussekatter. himlahimla  trevligt. jag måste ju dock medge att dom blev fruktansvärt fula.. men oh, så goda :) efter det lagade vi, eller snarare matilda, lite mat och efter det fikade vi. ja, sen var klockan sju och mamma kom från västervik och plockade upp mej, så vi hann inte med så mycket. men det var trevligt :)

nu sitter jag hemma och har ingen som helst aning om vad jag ska göra. snälla, kan inte någon komma hit?

får väl gå ut till mamma och pappa en sväng då. hejsvejs.

julfest på valstad

lite dålig uppdatering här.

i torsdags var det ju, som sagt, julfest på skolan, vilket verkligen blev en succé.
jag och flickorna inledde kvällen på mitt rum där vi gjorde oss fina inför kvällen och helt plötsligt hade jag visst sminkat fyra tjejer plus mej själv. men jag tycker ju att det är roligt och dom blev så himla fina så. hehe. blev dock lite stressad eftersom jag till slut fick kasta på mej kläderna för att vi skulle hinna :b
när vi kom bort till universalen inleddes kvällen med julbord. jättegod mat, men ingenting slår ju mammas, så enkelt är det bara. men vi blev mätta och belåtna allihop.

efter att lärarna hade plockat bort lite från rummet så var det dags för dans kring granen och det gick fort utav bara helvete, men roligt var det. och till slut blev det ringdans och ojoj, vad roligt det var och så himla fort det gick. var inte helt lätt att springa i trappor och så i höga klackar men det gick och roligt hade vi :)

efter det var vi helt uppe i varv och det var dags att ta ner oss på jorden igen så då var det tre killar från visskolan som underhöll. den första killen sjöng väldigt lugna låtar av bl a winnerbäck och thåström, till min stora förtjusning :) den andra killen hade en oerhört mäktig röst. han var riktigt duktig. och sist men absolut inte minst blev det allssångstävling och som den sista killen fixade. vi blev indelade i lag a och b och så gällde det att sjunga högst. har det inspelat på digitalkameran och jävlar var vi skrek, måste jag få säga. haha. var jätteroligt. efter det ropade vi upp dom igen och då blev det lite skådespel. allsångskillen spelade och sjöng fredrik åkare och cicilia lind och dom andra två improviserade nån slags teater. ojoj, vad vi skrattade. såg förjävla roligt ut!

när dom sedan var färdiga var färdiga var det dags för mej, nadja och frida att gå ner och byta om eftersom vi skulle dansa med estetgruppen. det gick verkligen skitbra och folk jublade och skrek. jätteroligt. tydligen var vi mycket bättre än den andra gruppen ;)

när det sedan var färdigt bytte vi återigen om i mästerfart. då var det nämligen dags för jultomten att komma. det är nämligen så att man får lämna julklappar till fritid som ens kompis sedan får gå upp på scen och hämta och förklara varför dom får den presenten. som t ex min kompis.. för några veckor sedan "råkade" hon krossa en fönsterruta. detta var vi ju naturligtvis tvugna att ta vara på, så hon fick en liten glasruta av oss tjejer och så hade vi skrivit "inte kunde man tro att lite krossat glas kunde få en hel ekonomi att gå i kras." och så fick hon ju då gå upp på scen och hämta den där rutan och förklara varför hon fått den. det var riktigt jävla roligt faktiskt :)

till sist var det lite underhållning från eleverna. det var några som sjöng och spelade gitarr och så hade några ordnat ett julspex- en dag på valstad, vilket naturligtvis innehöll sex, grisar och skabb.
efter det var det kvällen över och  jag somnade gott i min säng, kan jag lova. det fick räcka för mej. ingen efterfest eller någonting. är verkligen jättenöjd med kvällen.
tyvärr fick jag inte så många bra bilder eftersom det var mörkt och så, men här kommer några iaf.

           
      nadja                 dans kring granen    dans med esteten    elinor tar emot sin glasruta

onsdag

goddagens.
har varit en seg dag idag. hade matte första timman, vilket iofs är kul och så, men jag var så himla trött. efter det var det kemi och jag fattar absolut ingenting och sitter som ett jävla frågetecken hela lektionen plus att jag känner mej så trög för att jag frågar en massa hela tiden. but I have to, I guess. efter det var det dags för frivillig mattelektion, som jag såklart gick på. räknade dock inte så mycket för vi satt och pratade skatter och politik. men det är ju trevligt, det också. hehe.

nu sitter jag här i datasalen och gör inte ett smack. väntar på att klockan ska bli fem så att jag kan få gå och äta. hehe.

imorrn är det ju först lucia på morgonen och sen är det julfest på kvällen. ser verkligen fram emot det, kan jag lova :) har ju köpt nya kläder och så ska jag få sminka nadja. blir finfint. hehe.

nej, nu ska jag hjälpa kajsa med traktorfrågor. hejsvejs.

idiotjävlakarin

åh, gode gud, giv mig styrka.

har precis haft prov i arbetsmiljö och säkerhet- ett ämne som jag har jävla idiot karin kWh i. har faktiskt varit duktig och pluggat på detta för att jag har haft så bra på det innan så tänkte jag att jag kanske kan få vg- mvg i betyget. och till att börja med när vi kom ner så sa hon att ja, detta prov blev som hastigast ihopsatt och är inte genomtänkt men det ska nog gå bra.
efter ca en minut var det två stycken som gav upp för att dom inte fattade någonting och flera stycken som frågade vad hon menade, däribland jag. efter det satt jag som ett jävla frågetecken hela provet igenom. det kändes som om jag aldrig har hört talas om grejerna förut och jag har, som sagt, pluggat på det. visst, jag skrev på allting men jag borde inte få mer än g. och sen när alla var färdiga så förklarade vi för henne att det var väldigt konstigt och så. och hon var så jävla nonchalant och jag bara kände hur ilskan kokade i mej ännu mer.

sen när jag skulle gå sa hon till mej att den här diskussionen om vår miljö-del i ett arbete är på torsdag och att hon definitivt tyckte att jag skulle komma. hon skulle ju tydligen göra det till någonting positivt. alltså, hon fattar ju verkligen inte. gud.

ååh, jag bara känner hur jag håller på att gå upp i atomer och var bara tvungen att skriva av mej lite. fan, vad jag hatar den jävla idiotsubban. är så jävla arg och frustrerad så att jag håller på att börja gråta, känner jag. fanfanfan, denna dag som började så bra. I fuckning hate that fuckning bitch!

måndag

idag såg vi färdigt på Den sista mohikanen på svenskan. mycket bra film, faktiskt.. men hemsk. den höll bara på i en kvart typ så efter det gick jag och nadja upp på mitt rum och la oss lite. vid tio var det dags för matte. eftersom vi hade dubbel idrott förra gången hade vi matte från tio till halv ett idag. men, inte mej emot, om man säger så. ner matten var slut gick jag, elinor, kajsa, frida och nadja upp på mitt rum och tittade på kläder som vi skulle ha på dansen på torsdag. vid halv två var det dags att gå och ha estet men vi höll bara på till halv tre idag eftersom alla var jättesega och trötta, förutom jag och najda då :b så efter fikat gick vi ner till körgården för att trackassera elinor och resten lite. jag tröttnade dock efter en timma ungefär och gick upp på mitt rum. hade egentligen tänkt att plugga lite arbetsmiljö men jag orkade inte så det fick bli matte istället.

nu sitter jag här i datasalen och väntar på att matsalen ska öppna.
har verkligen ingen aning om vad som händer ikväll, men jag är helt slut hela jag så det blir nog att ta det lugnt.

nej, nu ska jag gå och äta. hejsvejs.

helgen

jaha, vad har nu då hänt i helgen? i fredags blev dey mys framför tvn, då vi tittade på idol. blev så lycklig när marie vann :) och johan var faktiskt duktigt och stod ut att titta på programmet trots att han hatar det. hehe. somnade ganska så på direkten efter idol, tror jag.

igår, efter julkalendern, gjorde jag och mamma oss iordning och åkte ner till stan. lämnade johan hemma, eftersom han ville sova lite och så. hehe. hittade allt lite smått och gott. jag köpte en julklapp åt sara och födelsedagspresent åt min lilla älskling. mamma köpte också en födelsedagspresent åt johan och eftersom de inte träffas nåt mer innan julafton, då han fyller, så fick han presenten igår. ett silverhalsband med en mutter. passade honom perfekt och han kanske tom kommer att använda det ;)
på kvällen blev det fruktsallad och babben & co. trevligt att sitta hela familjen sådär, tycker jag. efter det gick vi nog och la oss, tror jag. just det.. vi tittade på green mile. älskar den filmen :)

idag har det varit fullt upp hela dagen. klockan halv fyra kom nämligen släkten hit för att fira mammas födelsedag. så vi har ätit julmat och haft jättetrevligt. känns som att jag inte behöver äta på en vecka eller någonting, men tyvärr fungerar det ju inte riktigt så.
johan åkte hem för ungefär en timma sedan. känns redan tomt utan honom. älskar honom så oerhört mycket. jaha.. då var det dags att gråta lite. jävla mamma som bara ger mej sånna sidor ;)

nej, nu skulle jag gå och hjälpa mamma med någonting. ha det bäst. hejsvejs.

kajsa hjärta johan

god morgon. igår runt klockan sex kom johan hit till mej :) vi gjorde inte så mycket. åkte ner till pressbyrån och köpte pastasallad och åt det och så skulle vi titta på film och lite men vi var båda så himla trötta så vi slocknade ganska tidigt. men ååh, så underbart det var att få ligga vid hans sida. även om jag svor ett antal gånger inatt.. inte alltför kul alla gånger att ligga två stycken i en 90- säng :b tur att vi är så himla kära ;)

nu har jag data och han ligger och sussar i min säng. slutar ju efter denna lektion så då ska jag gå och krypa ner hos honom igen.

sen vid tolv ska vi ta bussen in till västervik och därefter åka bil med gudrun hem till vimmerby. ska bli sååå skönt att komma hem faktiskt. längtar verkligen. och sen är det bara en vecka kvar så är det jullov. ååh.. länge ännu mer dit. hehe.

nehe, nu har jag väl inget mer vettigt att skriva här så jag får väl återgå till att lägga kungen och harpan :b hejsvejs.

Bara för att jag är bäst

imorse hade vi traktorkörning. klarade både slalomen och T-kors :D så jävla skönt. jag blev så glad så att jag nästan grät när han sa att det såg lysande ut.

nu sista lektionen har vi haft redovisningar på biologin. det gick faktiskt bra. dessutom fick vi tillbaka själva arbetet och jag fick mvg :D så hiiimla skönt :)

nej, nu ska jag göra nåt annat. hejsvejs.

grattis alex

GRATTIS på födelsedagen! idag fyller min lilla alex hela 16 år! han blir ju stora pojken nu. haha. måste försöka komma ihåg att säga det till kocken sen så att han ser till att det blir lite lovsång å alex ära. hehe.

nej, nu ska jag ha kemi. hejsvejs.

Kats djurprat

har lektion nu och satt och läste lite på kats hemsida. hittade mycket jag skrattade åt, och jag kände att jag ville skriva med detta. var så oerhört gulligt.

Marsvinet Snoddas, irriterad på hundarna... juli-03
Snoddas säger att han inte gillar när hundarna får av hans mat. Den är min. Hon
får ta av den från annat håll, inte från min skål. Matte skrattar och berättar:
Hon skär upp grönsaker och lägger i Snoddas matskål, då kommer hundarna och
tigger så hon tar upp en ex morots bit och ger till hundarna. Hon tar alltså av Snoddas 
mat och ger till hundarna. Helt rätt sa hon.

Katten Ludvig april -01
Ludvig är den äldsta av familjens två katter. Han visade mig ett ansikte på
familjens son som nu är i äldre tonåren. Jag kände en tomhet, en stor saknad.
Matte och Husse berättade att  Ludvig var sonens katt och när sonen var mindre
höll han ofta på med katten , de låg gärna och sov tillsammans i sängen. Men nu 
när sonen är stor händer det så sällan och det saknar Ludvig. 
Ludvig var även orolig för den andra katten Laban. Varför vet jag inte, det kunde 
jag inte klura ut. Men matte och husse hade  sett att Ludvig gärna var i när-
heten av Laban, han putsade honom mm.

bläig dag

goddagens. igår när jag kom hit till gamleby hängde jag, eller rättare sagt pappa, upp min julstjärna. efter det satte jag upp min lilla julgran och pyntade den, så nu är det så himla fint på mitt rum.
när jag var färdig med det tog jag tag i mej själv och jobbade en hel del på dansen. skönt att dansa lite street igen även om jag måste göra det själv. hehe. men jag gjorde väldiga framsteg och har kommit en bra bit nu. hehe.

idag har varit en oerhört seg dag. har inte varit på humör för någonting och varit allmänt slö. troligtvis beror det på att jag fick migrän förut, men som tur var gick det över snabbt. var bara borta första delen av dansen. mår dock lite bättre nu iaf, men det blir nog en lugn kväll, tror jag.

nej, nu ska jag förvånansvärt nog läsa lite bloggar. hehe. hejsvejs.

en kväll i toverum

godmorgon. igår skulle mamma och pappa äta middag och så ute hos hast så då följde jag med ut till toverum men jag var inne hos min syster istället :) när vi tittat på julkalendern åt vi lite hamburgare och så. efter det satte vi oss och spelade ett bilsport- spel. var faktiskt väldigt roligt. ett bra inköp av adam, tycker jag :) när vi var färdiga med det var klockan nästan halv tio och då skulle vi titta så sing a long, så det gjorde vi. mycket trevligt :) när det var slut gick scary movie 2 på tv så då tittade vi lite på det och sen var det dags för mej att åka hem. väldigt skönt faktiskt för jag var hur trött som helst. hehe. men det var helt klart en trevlig kväll :)

idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. är ganska seg och så så det blir nog mest att ta det lugnt, tror jag.

nej, nu ska jag läsa lite andra bloggar. hehe. oväntat va? hejsvejs.