Hem ljuva hem

när jag kom hem till vimmerby förut var kats också där. trevligt att träffa henne :) satt och gaggade vid köksbordet en stund innan vi, dvs jag, mamma, kats och sara, åkte till gamleby. här drack vi lite te och gaggade ännu mer. när dom åkt hem, runt halv tio, satte jag igång att packa upp allting jag handlat och diska lite och sånt. efter det kände jag att jag ville julpynta lite. har inte speciellt mycket med mej dock. känns som att jag borde ha mer hemma. men å andra sidan har jag ju bara haft det i ett litet rum förut. nu har jag ju en "stor" lägenhet att fylla. känns lite löjligt, nästan :b så jag önskar mej nog det i julklapp, tror jag. lite tomtar och så :)
har även hunnit med att damma. invigde min nya, illgröna dammhandske och den var superduper.

nej, nu SKA jag gå och lägga mej.. blev inte så sist :b godnatt. hejsvejs.

Ullared

vid klockan halv åtta igår morse åkte jag, matilda och fem tjejer/kvinnor till mot ullared. när vi kom fram på eftermiddagen var det världens styr med att hitta en parkeringsplats. det var nämligen huuuuur mycket folk som helst och kilometerlång kö utanför. men efter mycket om och men så kunde vi ställa ifrån oss bilarna och efter vi ätit var det bara att sätta igång och köa. som tur var så kom vi ganska sent så vi behövde inte vänta så länge. men när vi kom in var det helt hemskt. det var folk precis överallt och alla var som galna. var omöjligt att ta sig någonstans.. man kom ett par meter och sen var det stopp igen. väldigt jobbigt, faktiskt. men runt fyra, en timma innan stängningsdags var det riktigt behagligt för då var dom flesta ute ur butiken :)
igår handlade jag för 1700kr. liiiiiite mer än jag hade räknat med, kan jag ju säga, så när jag kom upp till rummet fick jag börja rensa lite och lämna tillbaka det dagen efter. haha. men det löste sig allt tillslut och jag gjorde av med ungefär var jag hade tänkt mej.. något mer, kanske :b men tro det eller ej, jag köpte bara några få grejer till mej själv, resten var julklappar.

imorse tänkte vi att det var lagom om vi checkade ut vid nio, då affären öppnade. borde ju vara lugnt. men folk måste fasen ha köat från klockan sju på morgonen alltså. heeeelt sjuuukt. jag har nog aldrig sett så mycket folk förut. det går verkligen inte att föreställa sig. men som tur var gick det jättesnabbt att komma in så det var ingen fara. idag var det mycket mindre folk när vi var där så det gick fort. vi körde en snabbis på en timma eller nåt, sen gick vi och letade skor innan vi åkte hem. men det var lögn i helvete. fem minuter innan vi gav upp hittade jag ett par som var perfekta. såå skööönt :)

resan har faktiskt varit riktigt rolig. jag var lite smått orolig eftersom jag inte träffat någon av dom andra tidigare. men det gick jättebra och vi hade supertrevligt :) måste vi nog faktiskt göra om någon gång. tack för en jätterolig helg, tjejer :)

ojojoj, vilket tråkigt inlägg detta blev. haha. men skit samma. nu ska jag sova. godnatt. hejsvejs.


Julshopping

jag åkte hem till vimmerby redan igår kväll. riktigt skönt. pappa kom och hämtade mej strax innan nio. så när vi kom hem gick vi och la oss nästan med en gång.

vid tolv idag åkte jag, matilda och emelie ner till stan en sväng. först gick vi till epok och åt lunch. riktigt mumsigt :) efer det gick vi och handlade lite julklappar. jag handlade till mamma och vikke. tror inte det var till nån mer. trevligt att gå runt och kika lite.

nu ska vi alldeles snart åka hem till matilda. jag ska sova där inatt. imorrn åker vi nämligen till ullared :D ska åka dit med en kompis till matilda och lite släktingar till henne. ska sova över där också. har aldrig gjort det förut. blir nog roligt, tror jag. och förhoppningsvis kan jag köpa massa julklappar till väldigt bra priser :D

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan vi ska åka. hejsvejs.

Gym och plugg

hejhej. på förmiddagen idag åkte johan hem :b riktigt tråkigt. får hoppas att det inte dröjer länge innan vi träffas igen. men vet ju aldrig :b
på eftermiddagen skrev vi matteprov. gick väl hyfsat iaf. jag kan ju inte skriva matteprov, så jag hoppas inte på så mycket.

efter skolan gick jag till gymmet.. ensam. trodde det skulle vara hemskt tråkigt, men det var riktigt skönt, faktiskt :) ska nog göra det fler gånger :b jag blev färdig på gymmet lagom till kvart över fem så då gick jag in till kocken och frågade om jag inte kunde få äta på skolan, och det fick jag naturligtvis :) känner att jag har saknat att sitta där. det är så himla skönt och avslappnande. borde nog göra det oftare :b

nu ska jag sätta igång och plugga, hade jag tänkt. dessvärre har jag ont i huvudet, så jag vet inte riktigt hur det ska gå till :b kanske får hoppa över fysiken och ta det imorrn innan mamma kommer. aja, vi får se.

nej, nu ska jag sätta igång och plugga så att jag kan lägga mej sen. hejsvejs.

Massa joll

På tisdagmorgonen hade vi andra delen av det nationella provet i engelska. gick inte speciellt bra, skulle jag inte vilja påstå, men nästan alla sa att dom hade tyckt det var svårt ;b
efter det fick johan reda på att han inte skulle börja jobba förrän nästa vecka, så han blev kvar några dagar till. så när jag kom hem från skolan hade han maten färdig. han hade lagat kött och pommes :) superdupergott.
på kvällen kom frida och elinor hit en sväng. vi tittade på film och satt och pratade och sådär. ritkigt kul :) elinor gick hem runt halv tolv, tror jag.

idag hade vi idrott på morgonen. jag upptäckte att det är väldigt svårt att köra styrka när man redan har träningsvärk. haha. men det gick... dock inte jättebra :b
nu när jag kom hem från skolan hade johan gjort hemgjorda köttbullar, potatismos och sås. det var helt otroligt gott! han är en riktigt stjärna, min lilla älskling. som tur var gjorde han många köttbullar så att jag kunde frysa in :)

ikväll kommer flickorna och oskar hit. vet inte riktigt vilka som kommer än, dock, men förhoppningsvis allihopa :) vi tänkte köra den lite mer nyttiga varianten ikväll och äta fruktsallad för att kompensera för allt vi smällde i oss förra veckan. haha.

nej, nu ska jag passa på att läsa lite bloggar medan johan ligger i badkaret. hejsvejs.

Snöoväder

Igår kväll kom sara in till mej en sväng. vi tittade på tv och åt lite gottis och sådär. jättetrevligt :)

imorse skulle mamma skjutsa mej till gamleby. vi åkte vid fem i halv sju, då vi var färdiga. det var världens jävla snöoväder och det tog 25min bara att komma till toverum. helt sjukt. det tog en timma och en kvart att komma till gamleby, vilket i vanliga fall tar max 45min. mamma körde inte över 60 en enda gång. det var helt sanslöst :b men fram kom vi iaf tillslut.

dagen har varit väldigt bra, faktiskt. efter skolan gick jag och nadja till gymmet en sväng. riktigt skönt, faktiskt :) efter det gick jag hem där johan väntade på mej :) har längtat efter honom hur mycket som helst.
nu sitter vi i soffan tillsammans och äter popcorn och tittar på färjan :) tyvärr måste han åka hem redan imorrn eftersom jobbet kallar :b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar lite snabbt bara. hejsvejs.

Övernattning hos mormor

hejhej. efter att matilda slutat jobba igår åkte hon och jag och solade. och vi blev knallröda både hon och jag. haha. riktigt snyggt, måste jag få säga :b men idag har det lagt sej lite iaf. vi kan visa oss ute utan problem åtminstone ;b
efter det åkte vi först hem till matilda och sen åkte hon och jag ut till mormor för att sova där. på kvällen spelade vi lite kort och så, som vi brukar. väldigt trevligt :) dock gick vi och la oss redan vid elva.. vi var trött allihopa.

nu sitter jag och väntar på att johan, leo och birgitta ska komma. dom åker hem från milla idag så då tar dom svängen förbi här för att dricka lite kaffe :) resten av kvällen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, faktiskt. åker nämligen till gamleby imorrn. mamma jobbar i västervik imorrn så då är det smidigare så.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan johan kommer. hejsvejs.

Fredag

godkväll. efter skolan idag kom mamma och hämtade mej. då stressade vi hem till vimmerby för jag skulle klippa mej kvart över ett. blev riktigt bra, faktiskt. han gjorde inte så mycket, men ändå en liten förändring :) efter det gick vi i några affärer och sen åkte vi hem och lagade plankstek :)
ikväll har vi inte gjort speciellt mycket. jag är hur trött som helst, så jag känner att jag inte riktigt har nåt behov av att göra någonting :b blir nog en tidig kväll för oss allihopa, tror jag :b

nej, jag har verkligen ingenting vettigt att skriva, så det är lika bra jag låter bli :b hejsvejs.

Gymmat och träffat flickorna

på morgonen idag tog jag det enbart lugnt. jag slappade mig igenom hela förmiddagen, vilket var väldigt skönt :)
när vi slutat skolan var jag och nadja på gymmet. riktigt skönt, måste jag få säga. helt underbart att få träna lite :) efter det bastade vi lite och så. när vi duschat åkte vi hem till mej och då sminkade jag nadja. sen åkte hon iväg på möte och då kom elinor och frida hit :) väldigt trevligt, det också :) nu gick dom precis hem och jag ska gå och lägga mej. är väldigt trött i kroppen, kan jag lova ;b

nej, nu ska jag, som sagt, gå och lägga mej. hejsvejs.

Sofia: Alltså, jag vill åka utomlands och hitta en kille.
Fast alltså.. med utomlands menar jag ju utanför gamleby.

Ljusparty

hejhej. igår efter skolan kom ju mamma och hämtade mej eftersom vi skulle åka till matilda på ljusparty. det var riktigt trevligt faktiskt och dom hade mycket fina grejer :) jag köpte en supersnygg ljusstake. har ju inte så mycket pengar så det blev tyvärr inte mer ;b men det var som sagt jättetrevligt :)
när det var slut stannade jag kvar hos matilda. vi satt uppe och pratade en massa. bla om ullared och julklappar och sånt :) gick och la oss runt tolv, tror jag.

imorse gick vi upp vid åtta och åkte mot gamleby vid tjugo i nio. dagen har varit väldigt bra, måste jag få säga. vi har inte gjort nåt speciellt, men det har ändå varit bra :)

nu sitter jag och äter lite. elinor, sofia, nadja och kanske linnea kommer hit om en halvtimma ungefär. blir ju bonde söker fru ikväll. dessutom ska sofia sov här inatt. det blir nog roligt :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

En idiot till cykel och en död kanin

godmorgon. igår när mamma hade åkt skickade jag ett sms till elinor och frågade om hon hade lust att hitta på något, så hon kom till mej efter hon hade varit i stallet, dvs klockan halv nio. när hon kom gick vi till pressbyrån för att pumpa min cykel. tänkte att det kanske går bättre med en sån riktigt än den lilla jag har. men på pressbyrån hade dom ingen, så hon hänvisade till cykelaffären mitt emot, men hon trodde inte att dom var öppna så sent. så vi gick över dit, men inte funken fanns det någon sån pump någon stans. men vi traskade bort till preem, men inte fanns det någon där heller. så då tog vi en promenad bort till statoil.. som inte är nåt statoil längre. märkligt att det inte ska finnas en enda sån pump i hela byn! men vi ställde oss där statoil brukade ligga och började pumpa med min värdelösa pump istället. och det hände verkligen ingenting. vi stod där säkert en halvtimma. och testa massa olika saker, men nada :b vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt :b

aja, när vi hade gett upp gick vi upp till mej och satte oss i soffan med en chokladkaka och prata massa. faktiskt djupa saker den kvällen, inte bara massa strunt. så himla skönt att få prata av sej lite om allt möjligt :b förresten, jag måste bara berätta. när vi satt och pratade typ flyger jag upp och inser att bosse är död. jag tittar mot buren och ser att han ligger på rygg med huvudet på sidan och rör inte på sej. jag får världens puls och reser mej upp, och då ser jag att det jag trodde var bosses ben vad bettans öra. dom ligger alltså bredvid varandra och sover! alltså, ni anar inte hur hemskt det var! jag var helt säker på att min lilla älskling var död. usch, det tog lång tid innan jag lugnade ner mej, kan jag ju lova :b men det gjorde jag tillslut. elinor gick iaf hem halv ett och jag somnade nog innan jag hade lagt huvudet på kudden, för jag vaknade inatt av att tvn stod på, och det gör den aldrig annars ;b

nu sitter jag och äter frukost. ska alldeles snart åka till skolan. efter skolan kommer mamma och hämtar mej. då ska vi först hem till vimmerby, sen vid halv sju ska vi vara ute hos matilda på ljusparty :D jag ska sova där inatt och så skjutsar matilda mej till skolan imorrn bitti. himla trevligt :D

nej, nu måste gå och borsta tänderna. hejsvejs.

Mamma-besök

hejhej. på morgonen idag hade vi svenska. fick tillbaka min bokanalys. fick MVG på den! :D jag blev så glad så jag nästan började gråta. har verkligen inte fått till det på de senaste uppgifterna, men nu gav jag mej fan på att jag skulle lyckas, och det gjorde jag :) underbart.

vid halv fyra kom mamma och då hade vi utvecklingssamtal. gick väl bra, må jag säga. fick mycket bra respons från mina lärare, faktiskt :)
efter det åkte vi hem till mig och åt sallad från tant grön som mamma köpt mej sej. riktigt mumsigt :) efter det drack vi lite kaffe och sen har vi suttit och pratat lite och så bara :) så trevligt så.

nu har hon precis åkt hem. vet inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen. har inte bestämt mej för om jag ska ringa elinor och fråga vad dom har för sig. får se hur jag gör :b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Helgen

hejhej. jaha, då var det söndag och helgen har redan gått :b
i fredags gjorde vi inte speciellt mycket. åt tacos och hade lite myspys och så bara :)
igår var det jobb som gällde. gick riktigt bra, faktiskt och det var tom roligt. när jag tittade till på klockan var den kvart i ett. hann inte riktigt fatta hur timmarna sprang iväg. men det är ju skönt det :) när vi kom hem och hade ätit och så gick jag och la mej en sväng, och somnade. vaknade vid fem igen. runt sex, tror jag, åt vi jättegod mat och efter det hade vi lite myspys framför tvn och drack goda drinkar och så.
idag har vi mest tagit det lugnt. har spelat kort hela eftermiddagen. vet inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen heller, faktiskt :b har varit en väldigt, väldigt lugn helg, med andra ord. men det kan behövas det också ibland :)

imorrn kommer mamma och eventuellt mormor till mej på eftermiddagen. alltid trevligt med lite sällskap. så jag tänkte laga lite god middag och så får vi se vad vi hittar på :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Vad är det för fel?

hejhej. nu har jag kommit hem från skolan och packat och sådär. tåget till åtvid går vid halv tre.

på morgonen idag hade vi nationellt prov i engelska. gick väl inte super, för det kändes som jag inte skrev så mycket, men tydligen kände alla så, så det var ju skönt. hehe. annars har dagen varit väldigt lugn.

alltså, jag måste bara få säga en sak.. jag är uppriktigt orolig för bosse. han håller fortfarande på och dricker hur mycket som helst och så är någon av dom, jag tror att det är han, jättedålig i magen. en gång varje dag får jag torka lös skit i buren. jag vet verkligen inte vad jag ska göra, och jag har ingen aning om vad det beror på. är det nåt fel med njurarna eftersom han dricker så mycket? eller är han stressad, eller vad är felet? usch, vad det är jobbigt med djur ibland.

nej, nu ska jag gå och bunkra upp med hö, mat och vatten inför helgen åt dom. hejsvejs.

Uppfriskande morgon

imorse när jag vaknade tittade jag först på topmodel och åt lite yogurt och mandlar. efter det tog jag på mej träningskläderna och gav mej ut och sprang. var ute i 40min ungefär. riktigt jättskönt, måste jag få säga :)
nu har jag precis stretchat. ska svettas färdigt lite sen ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag ge mej iväg till skolan :b

mamma, jag kommer hem om en vecka, så du får försöka ha mej i bakhuvudet.. hade kajsa slängt den här? troligtvis är svaret: japp! och då är det bara att göra det ;)
dessutom vet jag att kocken boxas inne i stan, så jag tänkte höra med honom hur mycket det kostar och när och så. för isf kan jag säkert åka med honom in till västervik och sen bara ta bussen tillbaka :)

nej, nu måste jag hoppa in i duschen. hejsvejs.


Onsdag

godkväll. på idrotten idag körde jag och nadja styrka. det var såå sköönt att få bli riktigt svettig och trött. dessutom stod jag och slog på en sandsäck ett bra tag. ojojoj, vad jag saknat att göra det. blev lycklig av att bara ta på mej handskarna och veta att jag snart skulle få slå. jag vill verkligen börja boxas igen!

på vår håla var jag och nadja ute och gick en sväng. det var också väldigt skönt, måste jag få säga. få rensa huvudet lite och bara gå och prata.

förresten fick jag och nadja veta att vi fick MVG på vår samhällsuppgift om sveriges minoriteter! jag blev sååå lycklig! nu känns genast det faktum att jag valt till samhäll B lite bättre :)

ikväll har elinor och linnea varit här. dom kom vid sex ungefär. vi har suttit och pratat massa strunt och naturligtvis tittat på bonde söker fru :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar sen ska jag lägga mej och sova. hejsvejs.

Tisdag

godkväll. idag började jag skolan tio över ett. riktigt skönt! räknade lite matte här hemma innan bara. hade bara en lektion idag, vilken var mikrobiologi. vi tittade på våra bakteriaodlingar. jätteroligt.. och äckligt ;b men vi har iaf konstaterat att skolans kök är väldigt renligt, och det känns ju skönt :)

när jag kom hem städade jag kaninburen lite och sedan dammsög jag. skönt att ha det gjort. nu har jag precis ätit.

just nu sitter jag och väntar på alice och filippa. alice och jag ska byta tillbaka våra kläder och filippa kommer och hämtar sin propolis hon ska köpa av mej :) känns bra att hon köper en sån.. hon behöver den verkligen och jag tvekar inte en sekund på att hon kommer att bli nöjd.

senare ikväll ska jag troligtvis umgås med elinor och linnea. dom har stallmöte och så bara, så vi får väl se vad klockan blir :b

nej, nu ska jag gosa lite med bosse och bettan. hejsvejs.

Plugg i massor

godkväll. på eftermiddagen idag fick vi åka hem och skriva på en uppgift så jag kom hem redan halv tre :) nadja följde med mej hem, så vi drack lite te och åt mackor samtidigt som vi pluggade. så trevligt så :) hon åkte hem vid halv fem, tror jag. men jag fortsatte med fysiken efter det. nu är klockan kvart över åtta och jag har precis lagt ifrån mig böckerna. känns inte som jag har hunnit med någonting, men det har jag väl :b kom även på att jag gjort fel på min svenskauppgift också, så jag fick skriva om allting. visserligen var det bara en sida, men ändå. inte så jävla roligt att sätta igång och börja leta massa tråkig, meningslös fakta igen. men nu har jag gjort det iaf, så det känns skönt.

nu ska jag läsa lite bloggar och bara ta det lugnt. eftersom jag gjort fysiken idag har jag sovmorgon till tio över ett imorrn. måste bara räkna lite matte här hemma på förmiddagen :) känns väldigt skönt, måste jag få säga :)

nej, nu ska jag faktiskt läsa lite bloggar, som sagt. hejsvejs.


Effektiv shopping

goddag. när jag och mamma ätit frukost och gjort oss iordning och så imorse åkte vi ner till stan. först åkte vi till jörans kakel och beställde kakel och fog och så :) efter det åkte vi till albins och beställde tapeter och köpte två kastruller och en stekpanna. efter det åkte vi till materialmännen och beställde en köklampa och sen åkte vi till ica och handlade lite :) vi har hunnit med väldigt mycket idag, måste jag få säga. vi ska alldeles strax börja ställa in saker i vitrinskåpet och skåpet under det. skönt att bli av med lite kartonger och så :) vi rensade faktiskt bland blomkrukorna igår. och det var nog tur att jag var med annars hade mamma bara släng typ en ;b

resten av dagen går troligtvis åt till köket. jag ska väl hjälpa både mamma och pappa, antar jag :) sen ikväll hade jag tänkt fråga sara om hon ville komma in en sväng. var länge sen jag träffade henne, känns det som.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Fredag

hejhej. igår efter skolan kom matilda till mej och johan och skulle sova över där. först åt vi pizza och satt vi och gaggade lite och sånt där som vi brukar göra :) var så himla trevligt så. dock somnade vi ganska tidigt. vi var trötta allihopa, tror jag.

idag gick jag i skolan till tolv som vanligt, sen åkte jag och matilda hem till mamma och pappa och johan åkte hem till sej. hemma har vi nu fått vatten, spis, ugn och mikro. så himla skönt. och roligt :) så i eftermiddag har jag och mamma plockat lite i skåpen och sådär. så roligt så :)

ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska göra, faktiskt. jag ska troligtvis skruva dit handtag på luckorna, tänkte jag :)

nej, nu ska jag passa på att läsa lite bloggar medan mamma är ute med hundarna. hejsvejs.

Inte min morgon

gårdagen började inte speciellt bra. för det första fick jag knappt ut cykeln ur garaget. höll på att traggla i säkert fem minuter. när jag äntligen var ute cyklade jag iväg men i första nerförsbacken är det en sväng, och det var snorhalt så jag ramlade. slog i huvudet och skadade knät och har dessutom ett saftigt jävla skrubbsår på det. inte speciellt roligt alls. var nära på att bryta ihop och gå hem igen, men jag hoppade upp på cykeln igen och åkte iväg mot skolan. när jag kom till den långa, branta uppförsbacken slirade cykeln och jag kom ingenstans. så det var bara att kliva av, men jag gled ju lika mycket jag, så jag fick gå ut i gräset, vilket ledde till att jag istället blev dyngsur om fötterna. men tillslut kom jag iaf fram till skolan.

efter skolan åkte jag hem och fortsatte skriva på min bokanalys. det gick mycket bättre igår, så jag har kommit en bra bit på väg. känns väldigt skönt.
strax innan åtta kom flickorna hit för att titta på bonde söker fru. vi hade väldigt trevligt med lite tända ljus och chips och så :) har blivit en mysig tradition. hehe.
dock gick dom hem redan vid tio typ. men det var kanske bra det för jag somnade som en stock när jag la mej ner :b

nu har jag precis ätit frukost. funderar på om jag ska skriva lite på analysen. japp, jag ska bara läsa lite bloggar först. hejsvejs.

Tisdag

godkväll. imorse skjutsade mamma mej tillbaka till gamleby. skoladagen har varit ganska seg, men ändå helt okej :b när jag slutade vid fyra var det bara att stressa hem och sätta igång att tvätta. johan kom hit förut idag så vi gick och handlade lite mat och så. välbehövligt. hehe.

nu har jag precis börjat skriva min bokanalys. jag borde egentligen hålla på längre, men jag orkar inte. har ont i huvudet och får bara inte fram någonting. dessutom var boken värdelös, och det gör ju inte det hela bättre :b

nej, nu ska jag faktiskt ta en tablett och lägga mej en stund. hejsvejs.

Helgen som gått

hejhej. i lördags eftermiddag åkte jag ut till matilda. när jag kom dit åt vi lite tacos och sen spelade vi mariocart och tittade lite på tv. trevligt som attans :) dock försökte vi somna ganska tidigt för på söndagen ringde klockan 03:45! det var inte ett dugg jävla roligt, kan jag säga, men det var värt det. hon och jag skulle nämligen följa med emelie på utställning i växjö. hon skulle ställa ut sin lilla nova :) och det gick jättebra. dom fick ett förstapris, femteplacering och HP :D dom skötte sej kanonbra :)
vi kom hem strax efter två på eftermiddagen och då gick jag och la mej och sov en sväng. det var välbehövligt.
på kvällen kom sara in hit, så vi åt lite chips och tittade på film.

idag klev jag och mamma upp strax innan sju för att göra oss iordning och sedan åka till sjukhuset i västervik. det gick riktigt bra, faktiskt. och det är skönt att ha det gjort och slippa fundera :b och nu är det bara att försöka jobba på så att det blir bra.
när vi var färdiga där gick vi till tant grön och köpte med oss varsin sallad och åkte hem till lägenheten och åt den. det var meningen att jag skulle vara i skolan på eftermiddagen, men jag kom på att jag inte hade någon lektion, så jag följde med hem till vimmerby istället. hehe.
så nu sitter jag och mamma här och tittar runt lite, medan pappa och en hantverkare håller på förfullt med köket :)

imorrn jobbar mamma i västervik så då skjutsar hon mej till skolan på morgonen. skönt att slippa cykla också. hehe.

nej, nu ska jag faktiskt läsa lite bloggar. har inte gjort det på flera dagar så jag har massor att ta igen :b hejsvejs.

Akrobatkaninen Bosse

förut tänkte jag att jag skulle städa kaninburen så jag öppnade buren så att dom kunde hoppa ut för att det skulle vara lättare för mej att städa och för att dom skulle få röra lite på sej. när jag städat färdigt skulle jag se vart bosse tagit vägen så jag började titta under bokhyllan. men så hörde jag hur han rörde på sej och ställde mej upp. och då fick jag se honom komma hoppandes.. på tredje hyllan. varken jag eller mamma fattar hur han har kommit upp dit. det borde vara omöjligt, men tydligen inte. han har iaf väldigt roligt, min lilla bosse-bus :)
när jag skrattat lite åt bosse tog jag upp bettan och gick ut med henne i vardagsrummet för att borsta henne lite. hon är så himla duktig och sitter helt stilla. och ozzy är också jätteduktig och bara står bredvid och tittar. när jag borstat färdigt fick hon hoppa runt i soffan lite och så. hon är så söt när hon hoppar omkring.. hon ser så uppstudsig ut :) men när hon klättrade upp på min axel och var nära på att ramla ner bakom soffan tyckte jag att det var dags att gå in i buren igen. bosse däremot får jag inte riktigt tag på, så han är kvar i hyllan. haha.

nej, nu ska jag gå och se om han vill komma fram. hejsvejs.



Städning av förråd

goddagens. killen som vi skulle hämta bordet hos var inte hemma idag så jag och mamma gick ut i förrådet och satte igång att börja rensa istället. det var ju en upplevelse i sig. haha. shit, vad mycket skit dom har samlat på sej genom åren. vi slängde en hel sopsäck med enbart blomkrukor. sånna där bruna och svarta som man har jorden i, eller vad man ska säga. helt sjukt :b och när vi hade plockat ut i princip allting gick vi för att hämta ett av högskåpen som har varit i köket, som pappa ska ha lite verktyg och så i därute. men när dom, mamma och pappa, skulle ställa upp de på högkant var det för högt. det stötte i taket. dock insåg vi att om man väl får det rakt så går det in på höjden, så pappa sågade av ena hörnet på skåpet så att vi sedan kunde få in det. sen satte vi tillbaka hörnet igen. haha. jättesnyggt ;b

nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra. mamma håller på och dammsuger så jag passar på att vila lite. har haft kramper i magen i någon timme eller nåt också, så jag är ganksa trött :b man kanske skulle ta och sätta på en kopp kaffe?

förresten är det väldigt jobbigt att inte ha nåt vatten. bara en sån sak som att dricka kaffe blir jobbigt. man får först gå till badrummet och hämta vatten, hälla det i kaffebryggare och det som blir kvar i kannan får man gå tillbaka och hälla ut i handfatet igen. och sen när man väl druckit kaffet så blir det ju alltid en skvätt kvar i kopparna i denna familj. då måste man gå tillbaka till badrummet för att hälla ut det :b det är inte helt lätt, vill jag mena. haha.

ja, inte blev det nåt vettigt inlägg detta, men skit samma. nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Lördag

godmorgon. har precis ätit frukost och sitter nu och gör ingenting :b
idag vet jag inte riktigt vad som händer. antingen följer jag med matilda och adam till linköping och hämtar ett bord. men omd om inte ska dit blir det till att rensa förrådet med mamma. haha.

ikväll ska jag iaf ut till matilda. mamma och pappa ska till hast så då tänkte vi att jag kunde vara där ute istället :)

nej, nu kom mamma och tycker att vi ska dricka lite kaffe, så jag läre sluta. hejsvejs.