Soptipp?

förut var jag uppe på mitt rum och skulle packa. jag tänkte att jag skulle ta med mej lite extra grejer hem eftersom jag får skjuts så slipper vi ta allting den veckan vi slutar skolan. haha. ja, inte för att det märktes någon stor skillnad precis. det lilla jag fick med mej var ju en piss i havet. ojoj, vad mycket jag har lyckats samla på mej under detta år dom gått. i början var det inte mycket alls, men så har jag tydligen tagit med mej lite extra typ varje helg, men jag har aldrig tagit med någonting hem. vår bil kommer ju väga typ tre ton när vi ska ta med alla grejer hem. haha.

förresten så ringde johan förut.. tror det eller ej, men han ville komma hit.. till gamleby.. han som hatar att vara här. haha. så troligtvis ska han följa med hem till mej imorrn och vara med mej och flickorna. måste bara prata med dom andra först så att dom inte tycker att det är alltför hemskt med en helt trämmande karl ;b hoppashoppas att det är okej med dom. vore jätteroligt :)

nej, nu ska jag gå bort och titta på elinor och linnea. dom håller på och hoppar borta i paddocken. ååh, jag är så sugen på att rida. ska nog slänga mej upp på snobben en sväng sen, tror jag. haha.

hejsvejs.


Tisdag

dagen började med muntlig redovisning av biologi-arbetet. gick faktiskt jättebra. fick bra respons och så. fick även 99% klart att jag får MVG i slutbetyget i biologin.
efter det var det matte. först var jag och nadja med på treornas mattelektion för att få lite extra gjort så vi slipper räkna så mycket under praktiken. efter det hade även vår klass matte i en timma, och det var lite jobbigt att ha två timmar utan någon rast faktiskt. var ganska trött i huvudet efter det, må jag säga, men skönt att få lite gjort :b
när vi hade ätit och så hade vi småföretagande. jobbigaste lektionen på länge. vi fick tillbaka våra prov och både jag och nadja blev väldigt irriterade för hon hade inte alls fattat vad vi hade menat, trots att det stod så i boken :b menmen, det löste sej till slut och jag fick ändå MVG på det provet också :D känns verkligen kanon.

nu har jag precis fikat lite. ska göra en uppgift på datan nu bara.

sista dagen imorrn. sen är det ledigt och efter det två veckors praktik. såååå skönt att få komma hem :D

nej, nu ska jag gå. hejsvejs.

Måndag

hejdär. har varit en väldigt seg dag idag, faktiskt. matte på morgonen, vilket iofs gick ganska bra. efter det var det tre timmar kemi och jag var huuur trött som helst. jag hade problem att hålla mej vaken, alltså :b

under dagen var de blivande ettorna här och tittade på skolan. kändes väldigt märkligt, måste jag få säga. var även några vimmerby-bor här och det känns konstigt. dom hör hemma i mitt tidigare liv. men det blir nog bra det också :b ska bli intressant att se hur alla förfaller, precis som vi gjorde, från att klä upp sig varje dag till att mer och mer övergå till mjukisbyxor :)

nu har jag precis ätit. bakat potatis och skagenröra blev det idag. äääälskar det. så nu är jag hur mätt som helst. vill helst inte stå upp eller något i den stilen :b

ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, faktiskt. ska plugga lite och så bara, men det blir nog ganska lugnt, tror jag.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Äntligen fredag

jaha, då var det äntligen fredag igen. och underbart väder även idag. helt otroligt :D
just nu sitter jag och väntar på att min skjuts till åtvid ska bli klar. hinner träffa johan en liten snabbis iaf innan han åker på tattueringsmässa. han kommer hem runt tolv inatt. så det blir väl till att umgås med mina kära svärföräldrar ikväll, tror jag. men det brukar ju vara trevligt det också.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar, faktiskt. hejsvejs.


Lapa sol hela dagen

när jag vaknade idag var det precis lika fint väder ute som jag hade hoppats. jag klädde på mej lite snabbt och gick och åt frukost. efter det gick jag och nadja upp på garpe för då skulle vi springa slingan på idrotten. himla himla kul klockan åtta på morgonen direkt efter frukost :b men det gick bra. förbättrade min tid med sex minuter.. dock inte så konsigt med tanke på att jag gick förra gången. haha. men ändå :b
efter det hade vi biologi så då gick jag och nadja ut i solen och övade på vår muntliga framställning som vi ska ha på tisdag. så himla skönt så. satt där ute i nästan en och en halv timma :b
vid halv tolv gick vi och åt lunch och efter det har vi egentligen data, men den kursen är avslutad så vi gick och hämtade min filt och la oss i gräset och solade. låg där i ytterligare en och en halv timma, sen var det dags för engelska :b var nyss uppe på mitt rum.. ser ut som en kräfta nästan hela jag. haha. snyggve.

nu sitter jag, nadja och sofia i datasalen. ska alles snart gå ner till byn och handla lite. har bestämt att vi ska ha lite mys ikväll så vi ska göra varma mackor och fruktsallad :D blir nog super :)

nej, nu ska jag gå. hejsvejs.

Tröttling

Efter att jag suttit här sist gick jag upp på mitt rum och tänkte att jag skulle passa på att göra lite matte när jag ändå inte hade någon att umgås med. jag gjorde typ ett tal sen kände jag verkligen att jag inte orkade mer. så då la jag mej för att läsa lite och fördriva tiden på så sätt. helt plötsligt vaknade jag av att jag fick boken på näsan. har aldrig varit med om det förut. hehe. men då gav jag iaf upp och ställde klockan på middagsdags, drog på mej täcket och somnade som en stock med en gång.
nu har jag precis ätit och har fått kämpa för att hålla mej vaken. vet inte varför jag är så himla idiottrött :b men jag vill ju inte gå och lägga mej än, för då kan jag ju inte sova inatt :b uscha.. jobbigt detta, vill jag lova.

nej, nu ska jag kika på lite andra bloggar. hejsvejs.

Gassa i solen

ja, dagen idag har varit helt kanonunderbar. när jag gick upp och skulle äta frukost imorse var det redan varmt ute och solen sken. efter fikan hade vi över en halvtimma fram till nästa lektion skulle börja så då satte vi oss ute i solen och stekte. när lektionen sen började fick vi vissa uppgifter vi skulle göra så då gick vi ut och satte oss och gjorde dom. dock var jag tvungen att gå upp på mitt rum en snabbis för att smörja in mej lite.. shittans var solen tar alltså. känner mej lite stel på näsan.. som vanligt blir jag alltid röd där . haha. men jag satt ute lite efter lunchen också. så himla skönt :)

nu är klockan halv tre, vilket innebär att det är fika. har verkligen ingen aning om vad jag ska göra efter det. nadja är på bibelstudie och resten av tjejerna slutar inte förrän kvart över fyra :b

nej, nu ska jag gå och dricka lite kaffe. hejsvejs.


Navelpiercing

ja, kvällen igår blev inte riktigt vad vi hade räknat med. när linnea och elinor kom hem från stallet gick jag upp till dom där även sofia var. och så fullföljde vi det vi hade pratat om under dagen.. japp, fram med kanyl och asolsprit för nu var det dags att pierca min navel. jag har huuuur nervös och rädd som helst. jag trodde verkligen inte att jag skulle våga göra det. men jag hade som krav att få göra det på mitt sätt. så jag vräkte på massa asolsprit och så satte jag nålen där den skulle in och så stod jag bara och tryckte väldigt försiktigt och lugnt och det gick hur bra som helst. gjorde inte ett dugg ont! MEN.. sen kom vi till de delen då vi skulle få in staven, och kruxet var att staven var tjockare än hålet :b så jag la mej ner på sängen och så kom linnea till min undsättning. tog låååång tid innan hon fick in staven överhuvudtaget men till slut gick det.. enda till den skulle ut på andra sidan. ojoj, det var inte speciellt roligt. linnea fick trycka med staven samtidigt som nadja pillade med kanylen från andra hållet för att öppna upp huden. och helt plötsligt var det färdigt. och det är sååå himla fint :) och jag har varit duktig och tvättat massor och så och hålet är inte ens rött.. inte minsta antydan till infektion. hoppas att det håller i sig :) oh, jag är så himla lycklig nu. haha.

bilder finns på 
Linneas bilddagbok

     

Pluggplugg

Hej igen. runt klockan fyra förut tog jag, linnea och elinor tag i våra liv och sprang en runda. såå himla skönt. dels att röra på sig och att få rensa huvudet lite :b
när vi kommit hem och duschat och så var det dags för middag. stekt potatis och falukorv. så himla mumsigt så :D

nu har jag precis skrivit färdigt min bokanalys. väldigt skönt att få den ur världen, måste jag få säga. ska be mamma läsa igenom den en sista gång innan jag skickar iväg den bara ;b
nu ska jag nog ta och titta lite på den muntliga redovisningen vi ska ha på tisdag. vill förbereda mej i tid.. blir så stressad annars :b

ikväll ska jag och flickorna troligtvis sitta uppe hos elinor. det brukar sluta där. jag ska iaf upp dit så fort dom kommer hem från stallet.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Våren har anlänt!

ååh, nu är våren verkligen här. förut låg jag och nadja ute i solen i över en timma. först var vi helt påpälsade men mer och mer kläder åkte av. hehe.
nu har vi slutat för dagen. ska snart ringa resten av flickgänget för att ta en promenix i solskenet ner till byn och köpa en glass och så :)
efter det ska jag ut och springa, tror jag.

nej, nu måste jag springa. hejsvejs.


Övernattning i Frödinge

Ja, gårdagen blev inte riktigt som planerat. vid fem så frågade matilda om hon inte kunde få komma och hämta mej. hon skulle vara ensam på kvällen och ville ha lite att göra, så vid halv sju kom hon och sara och hämtade mej här i gamleby. när vi kom hem till matilda gick vi bort till ica och handlade lite morötter och dipp och så satte vi oss och spelade guitar hero och så. väldigt trevligt. vi kom i säng runt halv tolv, ungefär. sov som en kung inatt. matildas soffa är gudomlig. blev dock väckt att lillan en gång, men det är sånt som man får räkna med.. det hör till :b
imorse ringde klockan vid sex. då gick jag upp och duschade och åt frukost och så kom frida, min lärare, och plockade upp mej utanför matildas hus och så åkte vi hit till gamleby.

hela dagen idag ägnas åt redovisningar av treornas pojektarbeten. ganska intressant faktiskt, men det är lite jobbigt att missa en hel dag av skolan :b hur som helst är klockan tio och vi i min grupp har precis lyssnat på den sista. har bara en till vid klockan ett :b vet inte om dom hade problem med att placera ut oss nv-are eller varför vi inte ska vara på nåt mer. blir nog en ganska seg dag, tror jag :b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar sen ska jag ut och sätta mej i solen. hejsvejs.

Am I dead yet?

ja, jag vet ju inte riktigt vart det goda humöret tog vägen, men borta är det iaf :b just nu känner jag bara för att åka hem och inte komma tillbaka hit mer :b är inte ett dugg sugen på att vara här.

vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll.. nadja orkade inte springa och jag vet inte om jag vill heller. men det vore kanske bra att få rensa hjärnan lite. aja, får se hur det blir.

nej, nu ska jag skriva lite på min bokanalys, tror jag. hejsvejs.

Grattis Anna

Grattis Anna på 18-årsdagen! hoppas du får en kanonbra dag med massa fina presenter :D

image34


idag har varit en väldigt bra dag. det är underbart fint väder ute och riktigt varmt och jag är bara på sååå bra humör :D
vid klockan tre i eftermiddag kommer det hit någon politiker från EU-parlamentet och pratar om EU. kan nog bli riktigt intressant, faktiskt. ser fram emot det.
efter det ska jag och nadja ut och springa en sväng. måste ta vara på detta fina väder :) annars vet jag inte riktigt vad som händer under kvällen, faktiskt.

nej, nu ska jag kika vidare. hejsvejs.

Jobb på Gropen

i fredags när jag kom till johan gjorde vi inte så mycket. tittade på talang på kvällen och så bara.

på lördagen var klockan ställd på halv åtta. runt halv nio åkte vi ner till gropen där jag praktiserade i kassan. ska börja jobba där på lördagar och så framöver :) det gick jättebra, men det var fruktansvärt mycket att lära sej. har väldigt mycket kvar jag måste kunna, men jag hoppas att det ska gå bra. carl-johan var väldigt nöjd med min insats iaf :D

idag vaknade vi strax innan tio. gick då ner och åt lite frukost. efter det spelade vi lite zelda och sen gick vi ut och satte oss i solen. är hur varmt ute som helst idag.
nu har jag precis varit ute och sprungit lite. inte ett dugg skönt.. fick världens idiotkramp i vaden så hela min fot domnade bort. jätteläskigt. men jag har iaf kommit på ytterligare en födelsedagspresent jag vill ha.. nya idrottsskor :D vore perfekt, eller hur mamma och pappa? ;)

nej, nu har jag gå och ställa mej i duschen faktiskt. hejsvejs.

Äntligen fredag

efter maten igår gick jag upp på mitt rum och tittade på desperate. senare på kvällen fick jag lite tråkigt så jag gick upp till elinor och linnea, dit även nadja kom lite senare. vi hade jätteroligt, som vanligt. pratade om allt mellan himmel och jord och ja.. precis som det brukar vara :) gick därifrån runt tolv, tror jag.

på morgonen idag hade jag så mycket energi så, hör och häpna, jag sminkade mej! helt otroligt. första gången på flera månader jag gör det i skolan, kan jag säga.

nu sitter jag i datasalen och väntar på att klockan ska bli halv tolv så att jag kan gå och äta. efter det ska jag vandra ner till station och ta tåget till johan. när jag kommer fram ska vi gå och äta en glass och så, hade vi tänkt :)
vet faktiskt inte riktigt vad som händer resten av helgen, men någonting trevligt blir det säkert :)

nej, nu ska jag gå. ha en bra helg. hejsvejs.

Snabbvisit i åtvid

igår efter skolan gick jag och letade upp karin och frågade om jag kunde åka med henne lite åtvid, och det gick naturligtvis jättebra. så vid klockan fyra igår var jag hemma hos johan :) vi gjorde inte speciellt mycket på kvällen. jag var idiottrött så jag gick upp och la mej vid tjugo i åtta :b då kom johan upp med en film och lite popcorn, så vi låg i sängen och hade det lite mysigt innan jag somnade.
klockan ringde vid halv sex imorse. då gick jag upp och tvättade håret och gjorde iordning det (hade idrott första lektionen så det var ingen mening med att duscha hela mej). när klockan var sex åkte jag, johan och leo ner till gropen. där satte jag och johan oss och åt tidningen och åt frukost. när klockan var sju gick jag och mötte karin x2 och åkte tillbaka till skolan.

har varit en bra dag idag, trots att jag är jättetrött. idrotten var jätterolig och på biologin gjorde vi färdigt texten helt, så nu har vi bara lite finslip på powerpointen kvar. nu har jag egentligen data men eftersom jag är färdig med min almanacka är kursen avslutad för min del :D nu sitter jag här och väntar på att lektionen ska börja. ska ha engelska. känner verkligen inte för det :b

vet inte riktigt vad som händer ikväll, faktiskt. men jag känner bara för att vara på mitt rum och sova eller något i den stilen.. någonting i horisontellt läge iaf.
nej, nu ska jag kika vidare. hejsvejs.

Härliga dag

Hej igen. nu har vi precis slutat för dagen. har varit en kanonbra dag, faktiskt. har varit såååå lugnt när inga djursjukvårdare var här. ju färre desto bättre, enligt mej :)

fick tillbaka vårt engelskprov som vi skrev förra veckan. fick MVG på det :D jag är så himla duktig så. hade för övrigt en oerhört givande lektion idag. först lekte vi någon lek och sen skulle vi läsa en text och då kom vi in på krig och USA och sånt så då satt vi och diskuterade det massor. ja, det var riktigt skönt, faktiskt.

nu sitter jag i datasalen och väntar på att klockan ska bli halv tre, typ. då är det nämligen fika vilket innebär att jag får träffa flickorna :) nadja har gått upp på sitt rum, nämligen. hon har en dålig dag idag, så hon ville vara lite ifred :b
jag har iaf lovat mig själv att jag ska låta min kropp vila idag. den behöver nog det. dock kommer det bli jobbigt, för det regnar ute idag och det är sååå skönt att springa när det regnar. men jag får springa lite extra långt imorrn istället :b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Tjejkväll

Godmorgon. igår efter maten gick jag, elinor och linnea ner till kajsas lägenhet nere på byn. satt där uppe i flera timmar och gaggade, åt lite gott och hade bara oerhört roligt! :D vi pratade, som vanligt, om allt mellan himmel och jord. verkligen en trevlig kväll. vi gick hem vid elva. var länge sen jag var ute så länge, kände jag när jag vaknade. är fortfarande hur trött som helst. haha.

i eftermiddag skulle mamma komma hit med min aloe vera, som jag glömde hemma, eftersom hon jobbar i västervik idag. men igår ringde hon och frågade om hon inte kunde komma på morgonen istället. smidigare så. så hon skulle komma runt halv åtta någon gång. vid klockan sju ringde hon och sa att hon körde in i gamleby. haha. sååå typiskt min kära mor :D

nu har jag svenska. sitter och väntar på att jimmy ska skicka över det han skrivit på arbetet så jag passar på att sitta här lite.
vet inte riktigt vad dagen har att bjuda på faktiskt. det är sånt som märks.
nej, nu ska jag ta och arbeta lite. hejsvejs.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Kats att berätta lite om mej själv i bokstavsordning.

A ambitiös
B busig
C chokladgalen
D drivande
E ekonomi-intresserad
F fjantig som en rädd häst
G glad
H helgalen
I irriterande
J johanälskare
K korthårig
L liten, på längden
M migräniker
N naturvetenskapare
O oerhört kontrollbehov
P permanent lat
Q qul?
R rund
S stor i munnen
T torrboll
U underbar familj
V valstadelev
W wacked
X xtra speciell
Y yngst i familjen
Z zebra?
Å åskrädd
Ä älskar fika
Ö önskar de flesta gott

De som blivit utmanade är
Sara
Milla
Frida

Den mer hälsosamma jag

Igår efter maten gick jag upp på mitt rum och pluggade lite. kände dock ganska snabbt att jag hade koll på läget så istället så gick jag bort till nadja och sen var vi ute och sprang en sväng. sprang ner till ica där jag köpte banan och nötter och hon köpte lite morötter :) var väääldigt jobbigt att springa med det tillbaka igen kan jag säga.. vi blev trötta i armarna. haha.
när jag hade duschat och så satt jag bara på mitt rum hela kvällen och tittade på desperate :) somnade gott efter det.

idag har det varit en väldigt bra dag, efter mycket om och men. vaknade med mensvärk och ont i huvudet, men det gick faktiskt över ganska snabbt.
känns som att vi håller på att bli färdiga med biologin, faktiskt. bara lite finslip och så kvar, tror jag. efter biologin hade vi matte. började på matte B idag, så pelle hade genomgång hela lektionen. hehe.
när vi hade ätit hade jag då mitt prov. kändes faktiskt helt okej, måste jag få säga :)

nu har jag och ros-marie, min granne, precis varit ute och sprungit en sväng. jag hade dock lite energi kvar när vi kom tillbaka så jag gjorde lite rygglyft och situps också :D är så himla stolt över mej själv. haha.

nu sitter jag och väntar på att maten ska öppna. var tydligen skaldjurspaj. tur att jag redan ätit en banan. hehe.
ikväll vet jag faktiskt inte rikigt vad som händer. jag är väldigt överenergisk så jag ska nog faktiskt vara lite social, tror jag. men jag lovar ingenting ;b

nej, nu ska jag läsa lite bloggar så att jag hinner med det. hejsvejs.

image40
världens snyggaste bild på mej och mamma vid gorilla- berget

plugg och åter plugg

Efter fikat förut gick jag och satte mej vid datorn och skulle göra lite på almanackan. avslutade precis, kan jag säga.. blev nästan två timmar :b
efter maten, som är snart, ska jag upp på mitt rum och plugga lite småföretagande. har prov på det imorrn :b
senare ikväll ska jag träna lite.. blir nog inte att jag springer, tror jag.. får göra lite annat smått och gott uppe på rummet.. lite hederliga situps och rygglyft och sånt :)
tror nog faktiskt att jag ska försöka hinna umgås lite med flickorna också. men av någon konstig anledning har jag under några veckors tid tyckt att det har varit skönare att vara ensam :b vet inte riktigt varför det är så, men det går nog över snart. hehe.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar innan maten. hejsvejs.


Helgen som gått

I fredags kom mamma och pappa hit klockan tre för då skulle vi ha utvecklingssamtal. ja, det finns väl inte så mycket att säga om det.. gick väl bra. inte så ovanligt, men jag är alltid lika nervös ändå.
efter det åkte vi raka vägen hem till vimmerby och satte igång att grilla. årets första riktiga grillning. såååå gott! :D vi satt tom ute på altanen och åt :)
på kvällen tog vi det mest lugnt och tittade på talang och lite bara.

på dagen på lördagen lämnade mamma och pappa oss. mamma åkte till linköping på spa och pappa åkte och bastade och festade lite med grabbarna ;b
jag och johan gjorde inte speciellt mycket under dagen. strax innan fem klädde jag på mej och gav med ut och sprang en runda i regnet. såå himla skönt. när jag kom hem och hade duschat och så lagade jag och johan spansk kyckling. vi är så duktiga så. blev supergott :D
på kvällen gjorde vi inte speciellt mycket. satt och tittade lite på tv och sådär.

igår, söndag, blev det en lat dag. jag klädde knappt på mej på hela dagen och jag och johan satt mest framför tvn fram till klockan sju då vi åkte till gamleby.
när jag packat upp och så gav jag mej ut och sprang en runda. väldigt skönt men sååå jobbigt. sprang upp för både den megabranta backen och trädgårdsbacken och ärligt talat brukar man flåsa av att gå uppför dom. haha. känner mej faktiskt lite stolt över mej själv, måste jag få säga ;)

ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på faktiskt. måste dock plugga lite inför provet imorrn. ska kanske umgås med flickorna lite. var länge sen, känns det som. men men, det är sånt som märks.
nej, nu börjar kemin igen. hejsvejs.

Johanbesök

Goddagens. vaknade med huvudvärk idag :b var inte speciellt lockande att ha idrott då. men jag pallrade mej dit och var med en halvtimma eller nåt kanske, sen gick det inte mer. men det känns iaf bra att jag gick dit och visade att jag försökte :b

nu sitter jag och nadja i datasalen. har jobbat med vårt biologiarbete. känns faktiskt som att vi börjar bli klara, faktiskt. väldigt skönt.

efter skolan idag ska jag plugga lite. måste passa på innan kvällen, för då kommer johan hit :D längtar hur mycket som helst. blir nog en lugn kväll. vi ska väl titta på film och lite sånt bara, tror jag.
imorrn klockan tre kommer mamma och pappa hit för då är det dags för utvecklingssamtal :b aldrig roligt.

nej, nu ska jag läsa vidare lite. hejsvejs.

Bakom stängda dörrar


Man brukar säga att när man är liten tror man att alla har det precis som man själv, och när man är vuxen är man den enda i världen i den sitsen. Men i vilket fack hamnar då de som vet att det som de blir utsatta för är fel? Vart hör man hemma om man sänder ut alla signaler och visar alla tecken som finns, på att man behöver hjälp, men alla väljer att inte se? Man blir lämnad ensam och tror inte att man någonsin kommer att få känna doften av frihet.


Bakom stängda dörrar handlar om en flickas kamp mot sin egen far, den handlar om familjens svek och myndigheternas passivitet. När Kristina är 14 år flyttar hon och hennes yngre bror från deras mamma i Norge till deras pappa i Sverige. Mycket snart börjar deras far, Franco, bete sig underligt. Han tar på Kristina på ett sätt han inte borde. Efter en kort tid börjar Franco misshandla Kristina och även utnyttja henne sexuellt. Hon vädjar och ber honom att sluta, men han har tagit makten och många hårda år ligger framför henne. Det dröjer inte länge innan Franco har hjärntvättat Kristina. Hon går inte i skolan längre eftersom hennes far kan lära henne allt hon behöver veta. Hon ska inte heller lämna lägenhetens trygghet. Hon blir fast. Deras hem förvandlas till en isolerad ö som är svår att ta sig både till och från. När Kristina slutar gå i skolan kopplas myndigheterna in. De gör många hembesök, men ingenting händer. Våldtäkterna fortsätter och det går till och med så långt att Kristina föder sin far två barn. Allt detta sker mitt framför ögonen på de människor vi tror ska kunna hjälpa oss i alla situationer.


Godkväll. nu sitter jag i datasalen igen. håller på och renskriver det jag skrivit på min bokanalys om Bakom stängda dörrar? någon som läst den? oerhört bra bok. verkligen läsvärd. det där var bara början på det jag skrivit, men just nu känns det faktiskt som att det kan bli ganska lyckat. hehe.

förut var jag på fritid och lånade tredje säsongen av desperate housewives. har lite ont i huvudet och känner mej hängig så jag orkar nog inte plugga lika mycket som jag hade tänkt, så då kan det ju vara bra att ha nåt annat att sysselsätta sig med. jag är nämligen för trött för att vara social ikväll. hehe.

nej, nu är det bäst att jag fortsätter innan jag tappar suget..

Onsdag

Mötet igår var riktigt roligt och intressant, faktiskt. vi blev väl mottagna så fort vi kom dit och alla var jättetrevliga. själva mötet var mer intressant än jag trodde och tiden bara flög fram. efter mötet stannade vi kvar i salen eftersom bussen hem ändå inte skulle gå förrän ungefär en timma senare. nadja knöt jättemånga kontakter och det kändes som att hon kommer att trivas i den församlingen :)

nu har jag precis varit och hämtat min jacka. äntligen har den kommit :) dessutom är det ju lite småkallt idag så jag kan tom använda den.

nu sitter jag i datasalen och ska plugga. har väldigt mycket att göra, så jag vet ju vart jag ska spendera min kväll iaf.

nej, nu är det bäst att sätter igång. hejsvejs.

Möte i Rikets sal

Igår slutade vi redan vid halv tio för roy var sjuk så det blev ingen kemi. så strax efter tolv åkte jag med frida till frödinge. där mötte mamma upp och så åkte vi hem till vimmerby. efter en timma eller nåt skulle mamma på ai-chi (stavning?) och då passade jag på att åka med henne och så gick jag på stan lite. hittade lite födelsedagspresenter till mej själv och sådär. hehe.
sökte även lite sommarjobb, men det var ingen förutom hydro som inte redan hade. så anna skulle höra av sej nästa vecka. vore så himla kul att få jobba där. håller verkligen tummarna!

på morgonen idag hade vi biologi och då fick vi tillbaka provet. fick MVG!! trodde jag verkligen inte. hade ju ställt in mej på max G. uscha, jag var nära på att börja gråta. haha.

nu har jag precis sminkat mej och så. jag och nadja sitter i datasalen och väntar på bussen. det är nämligen så att idag är första gången hon skulle gå på möte i rikets sal i västervik så hon är jättenervös. och underbar vän som jag är så ställer jag upp och följer med henne som lite moraliskt stöd. det är bara det att jag är också jättenervös. haha. hoppas att jag inte skämmer ut oss totalt ;)

nej, nu måste jag springa. hejsvejs.


Pulp fiction

Hejsan. idag gick jag och johan upp ganska tidigt, faktiskt, och åt jättegod frukost. nu har vi precis tittat på Pulp fiction. vilken värdelös jävla idiotfilm! johan har fått mej att se mycket skit, men det var det värsta jag någonsin varit med om i filmväg. fy fan, säger jag bara.

nej, nu ska jag lägga mej och titta på tv lite.. bara kryper i kroppen på mej. vad ni än gör, se aldrig den filmen!

Underbara dag

Goddagens. dagen har varit hur bra som helst, bortsett från min tärningsvärk. hehe.
när skolan var slut och jag hade ätit och lite gick jag ner till körgår´n för att köra lite traktor. gick jättebra. dock fanns det ingen två-axlad, så jag körde med en vanlig. gick så bra så att det nästan blev lite tråkigt, faktiskt. hehe.
när jag kom tillbaka upp på mitt rum tog jag min bok och mina solglasögon och gick ut och satte mej i det underbara vädret. ojojoj, det är verkligen vår idag :D
var meningen att jag skulle ta en promenad men så blev det inte riktigt. har ingen ork och så har jag så jääävla ont i benen. haha. får försöka ta det ikväll eller nåt, istället :b
nu sitter jag här i datasalen och försöker fördriva lite tid. ska åka med karin till åtvidaberg men vi kan åka tidigast fyra. men det är ju frivilligt så det är helt okej :)

just nu önskar jag att jag var hemma i vimmerby. vore så oerhört underbart att gå till hydro och köpa en glass och sen sitta på framsidan i solen och bara njuta och sitta och titta på hur skönt hundarna tycker det är i solen :D

nej, nu ska jag nog plugga lite körkortsteori, tror jag :) hejsvejs.

Take a walk in the sunshine

Godkväll. efter skolan förut bytte jag om, tog med mej min mp3 och gick ut en sväng. var meningen att jag bara skulle gå men jag blev så sugen på att springa så jag gjorde det lite också :) såååå skööönt! var ute i 50 minuter ungefär.
när jag kom in stretchade jag, hoppade in i duschen och efter det gick jag och körde igång en tvätt. har min tredje maskin igång nu. är så duktig så :)
efter maten har jag tittat lite på desperate och så. nu sitter jag och nadja här i datasalen och ugglar. vet inte riktigt vad resten av kvällen har att bjuda på, men det blir nog väldigt lugnt, tror jag. jag är jättetrött och har bajsont i benen och i svanket. vet inte riktigt, men det känns inte som att träninsvärk kan komma redan en timma efter man tränat, för det var vad det gjorde, nämligen :b aja, det blir väl en ibumetin sen när jag ska sova, så löser det sej nog.

imorgon efter skolan ska jag förresten köra traktor. jag hann ju inte med alla moment i körningen förra terminen och kunde därför inte få mvg i det ämnet. men eftersom jag hade mvg på teoridelen så kan jag få det i slutbetyg om jag slutför de övningar som krävs för mvg :D hoppashoppashoppas att det kommer att gå bra imorgon :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Migrän

goddagens. kvällen igår blev inte speciellt trevlig, må jag säga. gick till mitt rum tidigt eftersom jag hade ont i huvudet. trodde det skulle bli bättre om jag tog en tablett och la mej, men ack så fel jag hade. och problemet var att jag var inte ett dugg trött så det var sååå tråkigt att ligga i den där eländiga sängen. gav upp efter ett tag och tittade på desperate trots att min kropp hatade mej vid det tillfället. efter mycket om och men, hade det släppt så pass mycket att jag kunde knata mej bort till duschen. stod där lutad mot väggen hela tiden och hoppas att det skulle bli bättre, och det blev det, faktiskt. som ett mirakel var huvudvärken borta och runt nio, eller nåt, kände jag ingenting förutom att jag var lite konstig och så i kroppen :b mycket märkligt, faktiskt. kan dock ha berott på några spänningar eller nåt i nacken, så när jag tog tabletten och hade megavarmt vatten på, så kanske det släppte. eller jag vet inte? huvudsaken är att det gick över iaf.

på morgonen idag hade vi idrott. sååå skönt att röra på sej. efter det hade vi biologi. har börjat på den uppgift vi ska hålla på med några veckor framöver. jobbar tillsammans med nadja och jimmy, och just nu känns det som att det kommer gå kanon, faktiskt :)

nu har jag precis ätit lunch, köttsoppa. mumsigt :) sitter nu i datasalen och ska snart ha datalektion. efter det blir det engelska :b

ikväll ska jag och nadja vara duktiga och gå ut och gå. förutom det vet jag inte riktigt vad som händer.. blir nog en lugn kväll, tror jag.
nej, nu måste jag sluta. hejsvejs.

Hans och Greta

Godkväll.
efter vi slutade förut gick jag upp till  mitt rum och tittade på desperate. hehe. mådde, som sagt, inte så bra så jag kände att jag behövde vila lite.
nu har vi precis ätit. jag fattar inte hur vi gör, men vi hade hur kul som helst.. roligare än vanligt. alltså, mattanterna borde tycka att vi är lite speciella, så som vi håller på hela dagarna :)
nu sitter jag och nadja i datasalen. frida och sofia är och simmar. jojjo, sofia2 och elinor är och tar hand om sina små hästar. vet inte riktigt vad jag ska hitta på ikväll, faktiskt. om jag ska haka på flickorna sen eller om jag bara ska vara på mitt rum. har jätteont i huvudet och så, men samtidigt känns det så jäävla tråkigt att bara sitta där, liksom :b menmen, vi får se hur jag gör.

(Sofia sitter och göra konstiga ljud genom att köra hushållspappershållaren in och ut i rullen samtidigt som håller den vid munnen och låter. plötsligt hör man ett "aj" och då hade hon slagit rullen mot tänderna)
Najda: Jag vet en kille som slog ut framtänderna när han dök i en simbassäng.
Sofia: Usch, tänk er vad hemskt att tänderna liksom bara ploppar ut..
Elinor: Haha. precis som i Hans och Greta, fast istället för brödbitar så använder man tänder!

Temadag

Igår efter skolan umgicks jag lite med flickorna. gick dock upp på mitt rum typ halv sju, eller något sånt. mådde inte så bra.. kände mej hängig och så. satte mej istället och tittade lite på desperate housewives. såg bara fyra avsnitt. var såå himla trött. slocknade nog i samma sekund jag la mej ner, tror jag.

idag har vi temadag- företagande. såååååå tråååååkigt! kommer bli en extremt lång dag, känner jag. hittills har det iaf inte varit något intressant.

ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, faktiskt. känner mej lite hängig och så idag också, så vi får se om jag är osocial idag också. men det är ju sånt som märks :b

nej, nu ska jag passa på att läsa lite bloggar innan jag måste gå igen. hejsvejs.

Biologiprovet avklarat

Åååh, ÄNTLIGEN fungerar bloggen igen! jag har ju hållt på att gå upp i atomer. vilket iochförsig skulle vara ganska fachinerande att studera, men ändå :b

nu har jag precis gjort det där biologiprovet jag pratar så mycket om. och kära nån vilken lättnad! det var bara en fråga jag inte kunde svara på och den var bara på två poäng, så det var ingen större fara. det kändes faktiskt bra. vissa svar var nog lite luddiga, men det skiter jag fullständigt i, just nu. jag tror dock inte att jag får mvg, men det känns som att det lönade sej att faktiskt plugga. är lite stolt över mej själv nu, faktiskt. haha.

ikväll ska jag inte tänka på skolan för fem öre. jag ska bara umgås med flickorna hela tiden! så sköönt.

nej, nu ska jag gå och fika. hejsvejs.