Brandkår- och polisutryckning

När jag, elinor och johan skulle gå upp till elinor en sväng förut sa elinor att hennes grannes väckarklocka ringde när hon gick hemifrån, och då när vi kom dit klockan tio, fem timmar senare, ringde den fortfarande. naturligtvis blev vi väldigt oroliga och letade upp ett nummer vi kunde ringa och kanske få tag på en vaktmästare eller så, som kunde gå in och se så att människan inte var död eller så. när elinor ringde hamnade hon på nåt växel-aktigt, och hon där tyckte absolut att det snarare var ett fall för polisen än för vaktmästaren. så den tjejen ringde polisen som kom dit. naturligtvis var det ingen som öppnade när dom ringde på och dom fick inte tag på någon låssmed. så polisen fick helt enkelt ringa räddningstjänsten som fick komma med stegbil och klättra in genom balkongen. jag och elinor hade första parkett där på balkongen under. dock var det väldigt läskigt när dom krossade glasrutan och det bara flög glas. men när dom väl kom in, en och en halv timma efter att vi ringde, insåg dom att det inte fanns någon i lägenheten, så det var ju en enorm lättnad.

även att det inte var någon fara har jag haft väldigt hög puls nu i två timmar och jag är fortfarande uppe i varv. kommer nog inte kunna sova speciellt bra inatt, men som sagt, det var ju skönt att det inte var något allvarligt.

nej, nu ska jag gå och pussla och lugna nerverna lite. jag är ju inte van vid sånt här.. det brukar ju inte hända så mycket i gamleby.

Korttids

i fredags när pappa skjutsade mej och johan till åtvidaberg, ringde matilda och sa att hon hade ett erbjudande till mej. det var nämligen så att det var kris på korttids så dom undrade om jag ville jobba på lördagen. och naturligtvis ville jag det! :) förstå vilken möjlighet, och dessutom har jag saknat barnen ;b
så jag och pappa släppte av johan och sen åkte vi till frödinge där jag sov natten lördagen. matilda var gullig nog och började vid sju istället för åtta för min skull. tack så mycket :)

vid tre när jag slutade var det bara att skynda sig hem och kasta sig in i duschen och åka tillbaka till åtvid. vi skulle nämligen fira en jobbarkompis som gått och gift sig. så det blev grillning och lekar och sånt trevligt :) så tack allihopa för en väldigt trevlig kväll :)

nu ska jag alldeles strax in till västervik och ha körlektion. så det är väl bäst jag går. hejsvejs.

Grattis i efterskott

hejsan. jag har ju glömt att skriva något väldigt viktigt.. i torsdags fyllde lilla jag hela 18 år! helt sanslöst. jag fattar inte riktigt att jag är myndig. haha. men tydligen är det ju så ;b
vid tre skulle vi ha kalas för mej i husvagnen. då var hela min familj, johan, adam, mormor, maja, lisa, robban, farfar, morfar och sara där :) tack så hemskt mycket för att ni kom. verkligen jättetrevligt.
först åt vi lite tårta. jag och mamma kunde inte bestämma vilken vi ville bjuda på så det fick bli en citron och en chokladtårta. dom var verkligen jättegoda båda två, men citronen var nog snäppet bättre :)
efter det fick dom andra gå en tipspromenad, som handlade om mej :) adam fick alla rätt.. haha. och det var inte tack vare kunskap utan för att han är väldigt bra på att chansa :) men det uppskattades iallafall, så det var ju bra.

efter det grillade vi. verkligen helt underbart gott. och med trevligt sällskap blir det ju genast ännu bättre :)
efter det satt vi i förtältet och spelade lite kort och satt och pratade och sånna saker.
siste man åkte hem runt elva, ungefär.

tack allihopa för en jättehärlig födelsedag :) jag uppskattar verkligen att alla kom och alla fina presenter jag fick :)

     
(ni får ursäkta alla jättesnygga miner, men det var soligt och jag visste inte att pappa fotade. haha.)

I husvagnen

hejhej. nu sitter jag i husvagnen ensam med hundarna. mamma jobbar, nämligen. har inte gjort speciellt mycket idag. varit inne hos mormor en sväng bara :)
det började dock åska massor här för en stund sen, och eftersom jag har en åskrädd doris här så bestämde jag mej för att ta med hundarna in i husvagnen och sätta mej ett tag. eftersom jag inte vill stimma upp doris så låtsades jag som att den där åskan inte existerade och satte mej och läste lite. och jag tror att det fungerade. hon drog bara öronen bakåt lite, men sen la hon sig så var det inte mer med det.

nu är det en husvagn som håller på och ställer upp här bredvid. vet inte om hundarna inte sett det förut, för dom verkar tycka att det är väldligt märkligt. haha.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Blabla

jaha, nu sitter jag i gamleby och ugglar. johan åkte hem för några timmar sedan. om en timma ungefär ska jag bort till körskolan och göra lite teori. efter det kommer mamma och hämtar mej. då åker vi till västervik. jag är nämligen ledig hela denna vecka så jag ska vara i husvagnen i några dagar :)

nej, nu ska jag faktiskt gå och göra iordning någonting att äta. det är dock så himla tråkigt att göra mat till bara sig själv. men äta måste jag ju, tyvärr ;b

Veckan som gått

hejhej. ja, nu var det ju några dagar sedan jag skrev någonting här sist, men det har väl inte hänt så extremt mycket ;b

på kvällen i tisdags fick jocke och niklas, johans kompisar, för sig att dom skulle ta sej en sväng hit och hälsa på oss. att det är fem mil att åka enkel väg hidrade inte dom. haha. men vi hade riktigt trevligt faktiskt. till att börja med åt vi lite kebab på fungi och efter det gick vi upp till mej. här fick det bli lite kaffe och kladdkaka och massa prat :) väldigt roligt, faktiskt. haha. dom är inte kloka dom där två, jag lovar.

igår hade vi temadag om andra världskriget och förintelsen i skolan. det var väldigt intressant faktiskt, men så oehört hemskt och ofattbart som det alltid känns när man pratar om det där. det är liksom för stort och för mycket för att man riktigt ska kunna fatta det. men det var intressant iaf.

"hela vintern tvingades små barn, helt nakna och barfota att stå i timmtal ute i det fria och vänta på sin tur till gaskammrarna som arbetede alltmer för högtryck. barnens fotsulor frös fast i isen på marken. det stod och grät, en del frös ihjäl under tiden gick tyskar och unkrainrare fram och tillbaka längs leden och slog och sparkade på offren
en av tyskarna en man som hette sepp, var ett vidrigt och omänskligt kräk. speciellt road av att tortera barn. När han trakasserade kvinnor och de bad att han skulle sluta för att de hade ett barn, tog han ofta barnet ur moderns famn, antingen slet han barnet i två delar eller så höll han det i benen och slog dess huvud emot väggen och slängde iväg kroppen."

citat av Yankel Wiernik överlevande från treblinka...

efter skolan gick jag och elinor hem till mej en sväng och gjorde inte speciellt mycket. vid halv sju kom kajsa upp hit och vi gick vidare till körskolan för att göra lite teori. väldigt skönt att få lite gjort. eftersom jag varit borta i fem veckor känns det som att jag ligger lite efter ;b
efter det gick vi tre hem till mej och åt lite gott och pratade en massa, som vanligt :) åh, vad jag saknat dom dessa veckor. helt sanslöst. haha.

idag har jag haft stadskörning i norrköping. ännu ett steg närmare körkortet :D det gick faktiskt väldigt bra, men jag var jättenervös. haha. men det är ju nyttigt att testat på att köra bland spårvagnar och sånt.

nej, nu måste jag sluta. ska alldeles snart gå till station. ska åka till johan :D hejsvejs.

Frukost på sängen

imorse fick jag ringa och sjukanmäla mej. har så himla ont i huvudet. har haft det i flera dagar, och det vill inte ge med sej. men vi har inga vanliga lektioner idag, så jag missar inget speciellt iaf. någon timma senare väckte johan mej. då hade han varit på ica och handlat frukost och gjorde iordning. så jag fick kokt ägg, macka, färspressad juice, kaffe och frukt :D har jag en gullig pojkvän, eller vad? så himla skönt att bara sätta sej och få äta så himla mycket gott :) det behövde verkligen för mitt huvud. tack älskling :)

efter det la vi oss och tittade lite på tv. nu har jag precis skrivit diskussionen på arbetet. vi är väl inte riktigt färdiga, men det börjar närma sej nu iaf. såå himla skönt :)

nej, nu ska jag faktiskt lägga mej sen stund igen. hejsvejs.

Upptäckardagen

jaha, då var man hemma i vimmerby igen. kom hem runt halv elva eller nåt idag. när vi kom hem packade vi bara ur grejerna ur bilen i princip, och sen åkte vi ut till tjurstorp. det är ju upptäckardagen idag, så mormor och dom hade loppis där ute. det var huur mycket folk som helst. och så kunde man köpa lite ostkaka och sånna saker också. det var även en uppvisning, eller vad man ska kalla det, med en stenbrytar-grej. en sån maskin som dom hade för att ta upp gigantiska stenar med förr. det var tydligen någon runt den trakten som uppfann den. helt otrolig maskin, var det iaf ;b

nu har vi precis kommit hem. vet inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen. jag är hur trött som helst, så det kanske blir lite soffhäng och så bara.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Lunch ute på klipporna

nu sitter jag i husvagnen ensam med bara hundarna som sällskap ;b mamma är och handlar och lite annat.

när jag och mamma skulle äta lunch idag packade vi ner maten och kaffe i en väska, tog med oss en filt och så gick vi och hundarna och satte oss ute på en utav öarna här utanför och åt vår mat :) det var så mysigt så. äkta vardagslyx :)

när vi kom tillbaka därifrån satte jag mej och gjorde ännu mer matte. har inte mycket kvar nu. efter det gjorde jag lite på samhällsarbetet. väldigt skönt att vara igång. känns mycket bättre på den fronten nu än det gjorde igår kväll. just nu känns det som att det nog kommer lösa sig, trots allt :)

vid fyra kommer johan hit med tåget :D vet inte riktigt hur länge han stannar, men över helgen blir det väl iaf.

nej, jag är helt slut efter all matte och lusläsning och arbetet, så nu ska jag bara lyssna lite på musik och ha det skönt tills mamma kommer tillbaka.

I husvagnen

igår efter kursen, som för övrigt var helt okej, kom pappa och hämtade mej och johan och vi åkte till husvagnen i västervik. på kvällen gjorde vi inte speciellt mycket. vi var jättetrötta allihopa. johan somnade klockan nio eller nåt i den stilen ;b men jag tror faktiskt att han sovit bra inatt även att han säger att han hatar att sova i husvagn ;b

vid tio idag åkte jag och pappa och släppte av johan vid station. först skulle han ha en körlektion och efter det åkte han tyvärr hem :b jag och pappa åkte upp till farfar en sväng.

på eftermiddagen har jag varit duktig och räknat matte i flera timmar. långt ifrån kul, men väldigt nödvändigt. dock har jag ett jävla arbete som hänger över mej hela tiden, men som jag inte kan göra någonting åt, och det är väldigt frustrerande :b jag är såå stressad så det finns inte. men förhoppningsvis kan jag fixa iordning skiten nästa vecka och så blir det väl säkert bra i slutändan. men jag får försöka att inte tänka på det och ta det nästa vecka, som sagt.

nej, nu ska jag faktiskt läsa lite bloggar, tänkte jag. hejsvejs.


Himla otur..

hejhej. just nu sitter jag uppe på skolan. skulle vara duktig och gå upp hit och prata med pelle om matten och göra lite matte när jag ändå var här uppe. men naturligtvis får jag med mej fel bok! sååå typiskt. så antingen får jag traska hem igen eller så får jag räkna på lösblad :b jag ska hur som helst vara kvar här upp en halvtimma till så att jag kan äta lunch. sen får vi se :b

vid två ska jag iaf till körskolan. då ska jag och johan gå den där riskutbildningen om droger och alkohol som dom precis infört. så efter det är jag ytteligare ett steg närmare körkortet :) känns väldigt bra, måste jag få säga.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Sista dagen på praktiken

hejsan. nu har jag precis avslutat sista dagen på praktiken. känns konstigt. jag trivdes ju så himla bra där uppe så jag vill inte riktigt sluta :b men förhoppningsvis får jag komma tillbaka lite i sommar om det är kris för dom ;b

ikväll ska jag inte göra någonting. bara vara hemma och lata mej. imorrn ska jag och pappa åka till västervik och sen ska jag troligtvis vara där en hel vecka.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. har inte gjort det på länge så jag har väl en del att ta igen :b hejsvejs.