Plugg, tvätt och kaffebesök

i skolan förut trodde jag att jag typ skulle föda barn eller någonting. helt plötsligt fick jag sååå ont i magen. fick så ett par gånger. på eftermiddagen låg jag, i princip, och skrek av smärta. hade helt glömt hur jag hade det förr. är ju trots allt två år sedan nu. och jag säger ju det att det här kommer jag inte stå ut med. dock vet jag inte riktigt vad jag ska göra istället. tåls absolut att ta sej en funderare på :b

efter skolan satte jag igång att plugga med en gång. känns bra att ha fått några saker avbockade.. dock är jag långt ifrån färdig. men men, jag har ju gjort lite iaf. har även tvättat idag. skönt att ha massa kläder igen. hehe.

runt sju ungefär kom pappa, matilda, sara och farfar hit :) pappa skulle komma för att hänga upp mina lampor så då följde dom andra också med och drack lite kaffe och sådär. trevligt att ha lite folk här. hade väldigt roligt här ett par timmar :) efter det hjälpte pappa mej med att betala en räkning.. första i hela mitt liv. haha. känns rätt bra att kunna det ;)

börjar faktiskt kännas lite ensamt här i lägenheten. funderar på riktigt på att skaffa mej ett marsvin och en kanin. vore så himla mysigt att ha någon att komma hem till och någon att få gosa med när man vill . japp, det kanske är ännu en sak jag ska lägga till min önskelista?

nej, nu ska jag faktiskt lägga mej, tror jag. hejsvejs.


Plugg och tv- tittande

godkväll. gjorde faktiskt en del matte förut. kändes inte som jag räknat på flera månader, men tillslut gick det bra iaf :b dock hade jag så fruktansvärt ont i huvudet så jag kunde inte hålla på mer än 1,5 timma. men jag har en lektion imorrn och så får jag väl göra det sista på kvällen imorrn, antar jag. så det ska väl förhoppningsvis gå bra. och dessutom vet jag ju att jag inte är längre bak än någon annan i klassen iaf, och det är ju alltid en tröst ;b

nu har jag precis tittat på top model. älskar det programmet. dom är så vackra. under tiden har jag suttit med min vetekudde på både huvudet, nacken och axlarna. en ny vetekudde kan du lägga till min önskelista, mamma. det vore inte helt fel :)

nej, nu ska jag titta på desperate housewives. har typ en halv säsong att ta mej igenom till imorrn ju. haha. önska mej lycka till :b hejsvejs.

Går det bara utför?

kvällen igår blev väldigt lyckad, trots allt. matilda kom hit strax innan åtta och då gick vi och handlade. efter det gick vi upp till mej och jag åt lite och sen diskade. efter det satte vi oss och tittade på tv och pratade en massa. vi gick och la oss strax efter nio, tror jag, men somnade inte förrän ganska sent. låg och pratade om det mesta mellan himmel och jord. tack så jättemycket för att du kom hit, matilda. du anar inte hur mycket det betydde för mej. mår mycket bättre efter gårdagen. du är bäst!

idag har det varit en ganska märklig dag. för första gången i hela mitt liv, tror jag, har jag lämnat in ett arbete för sent och dessutom hade vi prov idag som jag inte hade pluggat en gnutta till. inte öppnat boken överhuvudtaget.. har heller aldrig hänt förr. men det kändes ganska bra ändå. haha. blev ju inte ens nervös eller någonting :b kanske ska satsa på det i framtiden?

nu när jag kom hem stekte jag mitt livs första lax. till det blev det romsås och potatis. mumma!
när jag diskat och så satte jag mej och skrev färdigt engelskauppgiften, så nu har jag skickat iväg den. känns sköönt att vara av med den. nu ska jag sätta igång med matten. efter det ska jag nog lägga mej och titta på tv eller nåt. har superont i huvudet. är väl kanske inte så konstigt efter gårdagen dock, men nog så jobbigt för det.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar, sen fortsätta plugga. hejsvejs.


I'm exhausted

fy fan, vad matt jag blir. jag orkar verkligen inte mer. om det är någon mening med allting, så ska det bli väldigt intressant att se vad meningen med detta är. tror dock inte att det finns någon, om jag ska vara helt ärlig. det är bara någon som har bestämt sej för att mitt liv så ska överjävligt ett tag framöver. känns ju väldigt bra.

nu har det dock så att jag har en underbar syster som är påväg hit nu, för att hålla mej lite sällskap. blir en dyr bensinräkning för min familj denna månad.

det vore så jävla skönt att bara gå under jord i några månader och inte behöva bry sej ett smack om någonting. jag är så fruktansvärt sugen på att bara skit i allting och försöka börja jobba eller nåt istället.

nej, nu ska jag nog steka mej en hamburgare. skulle ju handla förut, men det gick ju inte så jävla bra.. ååh, jag börjar gråta bara jag tänker på det.. jag är så tröt..

I'm a mess..

jaha, då var man tillbaka i gamleby. känns förjävligt, om jag ska vara helt ärlig. men det är väl bara att bita ihop och stå ut, antar jag. har ju gjort det förr.
nu har jag precis skickat ett mejl till mina lärare. vet inte riktigt om jag ångrar mej eller inte, men det är väl lika bra att dom vet hur det ligger till, antar jag. kan förhoppningsvis slappna av lite mer då. 

nej, nu ska jag lägga mej i badkaret med ett glas likör och lyssna på lite musik. hejsvejs. 

Forever living-visning och hårklippning

igår hade ju maria forever-visning hemma hos oss. riktigt intressant, faktiskt. jag har ju aldrig varit på nåt sånt förut. vi hade väldigt trevligt med mycket prat och skratt och ost och kex, och sånt smått och gott ;) jag är verkligen sugen på att sätta igång med det här själv. det ska jag funken göra samma dag som jag fyller 18. hehe.

nu har jag precis duschat. ska alldeles snart sminka mej och så. sen ska jag och sara ner till stan och äta lunch, och efter det ska jag klippa mej :D sååå skönt. när jag är färdig där ska vi åka ut till lisa för att spendera kvällen där. blir förhoppningsvis riktigt trevligt :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar lite snabbt innan jag måste sätta igång. hejsvejs.

En dag hos syster

igår kväll åkte jag ut till matilda, eftersom hon skulle skjutsa mej tillbaka till gamleby på morgonen. dock blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. jag somnade inte förrän klockan fem inatt, av olika anledningar, och vaknade vid kvart i sju, tror jag klockan var, och mådde inte speciellt bra. så jag gick upp och la mej bredvid matilda och talade om för henne att hon inte behövde skjutsa mej. skulle inte klara av att gå i skolan.
så på förmiddagen idag har vi mest suttit framför tvn. har även tagit hand om en nyckelpigeinvasion. jag överdriver inte när jag säger att vi har fått tagit bort 100 st... från matildas vardagsrum! skitäckligt!
efter lunch åkte vi iväg för att plocka lite svamp. första gången i hela mitt liv, tror jag, som jag plockar svamp. var riktigt trevligt faktiskt. och vi hittade en hel del :)
strax innan sex åkte vi in till vimmerby för att gå på migrän-fika. hade mycket trevligt där också :)
efter det åkte vi hem till mamma och pappa och fortsätta pratstunden där. nu ska vi snart gå och lägga oss, faktiskt.

jag ska inte tillbaka till skolan på hela veckan. har lite delade känslor inför det. jag behöver ju komma bort från skolan, det inser jag ju, men samtidigt blir det ganska jobbigt nästa vecka när jag ska försöka ta igen allt jag missar denna vecka :b menmen, det får vi ta då.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. känns inte som jag gjort det på länge :b hejsvej.

Hemma i Vimmerby

hejhej. igår kväll fick pappa komma och hämta mej. vet inte riktigt vad som hände, men skit mådde jag iaf. jag blir så himla trött på min kropp. förstår inte riktigt vad som är på gång, faktiskt. kanske måste jag ta mej ett snack med mina lärare, för att släppa min press lite? känns ju alltid bättre om dom vet. jo, men jag får nog ta och göra det i veckan, tror jag :/
idag har jag iaf varit hemma från skolan. såååå skönt. behövde nog det, tror jag. även att det blir jobbigt att ta igen, så var det värt det.
har haft en bra dag idag, känns det som. maria är ju här och hälsar på så hon och jag har suttit vid köksbordet nästan hela dagen och gaggat. dessutom har dom en forever-visning hemma på torsdag så maria har med sej massa smink och produkter som jag har testat. och jag är helt såld! ojojoj. så nu vet jag ju vad jag ska önska mej i julklapp iaf ;)

för bara en halvtimma sen var det fullt hus här och nu är jag helt plötsligt ensam hemma. mamma, maria och matilda är på bruks, pappa på speedway och vikke hos nån kompis :b

inatt kanske jag sover hos matilda. har inte riktigt bestämt mej än. men hon ska skjutsa mej till skolan imorrn bitti, så det är väl nästan smidigast om jag gör det.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Plugg ikväll också..

nej, såklart jag inte har en pluggfri kväll. vad tänkte jag på? måste göra både kemi och matte. hade tänkt att skita i matten, men det är lika bra att göra det, så har jag det gjort. hmm..

men nu ska jag laga lite mat. idag får det bli nåt så enkelt som makaroner och köttbullar. är inte hungrig. hejsvejs.

Pluggfri kväll?

goddagens. nu har jag precis kommit hem från skolan. har varit en väldigt bra dag idag, måste jag få säga. vet inte riktigt varför, men det har varit det helt enkelt. haha.
idag kan det faktiskt vara så att jag inte ska plugga någonting! har nog ingenting jag behöver göra, tror jag. dock ska jag titta på troja. missade förra svenskalektionen, så jag tog hem den för att se färdigt den istället.

nej, nu ska jag fjäska lite för bror min och se om han kan ta sej en titt på mitt engelska-arbete. hejsvejs.

Söndag

godkväll. nu är jag i gamleby igen. vi åkte hit alla fem och tog oss en fika. trevligt :) milla tyckte lägenheten var jättefin, och jag förstår henne ;)
nu har jag precis packat upp och sådär. ska flytta över desperate housewives säsong 4 till min dator nu :D så nu vet ni vad jag kommer göra på kvällarna framöver. haha.

nej, nu ska jag sätta igång så jag kan titta på desperate till imorrn bitti eller nåt. hejsvejs.


Lördag

Goddag. igår gjorde vi inte speciellt mycket. åt god mat och tog det lugn och sådär.
idag var det ju jobbdags för mej. jag riktigt bra idag, faktiskt. allt flöt på som det skulle och timmarna nästan flög iväg.
när vi slutat jobba åka vi, alla fem, in till linköping. åt på tacobar och strosade i affärer och sådär. trevligt trevligt :)

nu har vi precis kommit hem. blir en lugn, skön hemmakväll idag också. har inhandlat både filmer och godis :)

nej, nu ska jag gå vidare. hejsvejs.

Helg

goddag. nu är jag hemma från skolan. har precis packat och sådär. om en och en halv timma ska jag gå till tåget och åka till johan. milla är hemma denna helg också. trevligt att få träffa henne igen :)
förutom att jag ska jobba imorrn vet jag inte riktigt vad vi ska göra resten av helgen. var på tal om att vi skulle in till stan någon dag, men vi får se hur det blir. sånt som märks, helt enkelt.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sen vattna och lite. hejsvejs.

Johan Junior



Såhär kommer tydligen min och johans blivande bebis se ut :) visst är han ful?

Matlagning

Hej igen. när jag kom hem gick jag till ica och handlade potatis och grönsaker. just nu håller jag på och lagar mat och lyssnar på musik. jättemysigt :) idag fick det bli klyftpotatis, fläskytterfilé (tror jag att det är), beasås och grönsaker. mumma! blev visst väldigt mycket, men jag skulle nog kunna äta upp alltihop bara för att det är såå himla gott :)

ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, faktiskt. ska väl plugga lite när jag ätit, sen ska jag väl förhoppningsvis umgås med elinor och linnea.

nej, nu ska jag sätta igång och steka köttet :) hejsvejs.

Ännu mer plugg

hejhej. nu sitter jag i skolan. har engelska. håller på med ett arbete om presidentvalet i USA. inte helt lätt, vill jag lova, men ändå ganska intressant. men deras system är ju så himla krångligt :b och det gör det ju inte lättare att vi ska skriva på engelska. men det kan ju vara bra med en utmaning ibland också. hehe.

jag slutar för dagen om tio minuter, alltså tjugo över ett. men idag ska jag vara kvar här upp enda till fyra, eller nåt. behöver lite hjälp med matten och fysiken, och vi har en fysiklektion vid tre, tror jag, så jag ska vara kvar här till dess. så på hålan jag har där kan jag ju passa på att plugga lite. så har jag det gjort sen. jättebra :b

nej, nu ska jag ta och gå. hejsvejs.

Ta hand om mej själv- kväll

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt. istället för att umgås med kompisar var jag ensam här och hade det jätteskönt. hehe. spenderade min kväll med ett dricka vin, äta lite gott, fixa naglarna, ta ansiktsmask och titta lite på tv. en sån där skön kväll som man behöver ha ibland. verkligen superduper. trots att jag har sovmorgon till tolv idag gick jag och la mej tidigt och somnade strax efter tio. inatt har jag alltså sovit elva timmar! så välbehövligt så ni anar inte. ojojoj, så himla skönt.

nu har jag precis duschat och sådär, och ska åka till skolan om en timma ungefär.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar, som vanligt. hejsvejs.

Mamma Kajsa

Runt kvart i två i eftermiddag ringde jessica och var helt förstörd. hon hade så där jätteont i magen igen. var ju på akuten med henne för bara tre veckor sedan och nu mådde hon dåligt igen. så jag och fillippa hoppade på varsin cykel och trampade iväg ner till henne (missade inga viktiga lektioner) och när vi kom dit var hon helt borta. hon kunde knappt prata, var kokhet och mådde helt enkelt uselt. det första jag gjorde var att ge henne en tablett och efter det ställde jag lite frågor till henne om hur hon mådde och vad det kan bero på och så vidare. efter det ringde jag sjukvårdsupplysningen (eller vad det nu heter) och förklarade hur det låg till och sådär. kände mej faktiskt ganska duktig. hon frågade ju en del frågor och jag hade frågat jessica samma sak bara några minuter innan, vilket innebär att jag inte var helt ute och cyklade ;) hur som helst, hon tyckte att  vi skulle ringa vårdcentralen i gamleby, men dom hade inga tider kvar, tyvärr. då gick jag och pratade med fillippa om hur vi skulle göra. känns lite meningslöst att åka in till akuten när man, i princip, vet att dom inte kan göra någonting, men å andra sidan hade hon ju skitont. väldigt svårt det där. men vi bestlöt oss för att avvakta och se lite hur det gick, och som tur var piggnade hon faktiskt till efter ett tag. var kanske tabletten som började verka.. dock lite sent :b riktigt skönt, dock. usch, så det kan bli ibland.. inte ett dugg roligt, det där :b

efter det åkte jag hem och laga lite mat och sedan satte jag mej för att plugga. och här sitter jag fortfarande. klockan är nu tjugo över sex, och jag har precis bestämt att det får räcka för idag. orkar inte riktigt mer, känner jag. dessutom behöver jag lite mer material och så. ikväll ska jag troligtvis umgås med elinor och linnea. dom ska bara till stallet och sådär först, som vanligt :) trevligt att dom är hemma igen. hehe. nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.


Plugg, plugg och plugg

godmorgon. igår efter skolan satte jag igång och plugga med en gång. när klockan var fyra gick jag ner till tvättstugan och slängde i lite tvätt och så fortsatte jag att plugga. pluggade enda fram till halv åtta, tror jag, med pauser för mat och tvätt. vid åtta gick jag över till elinor där även linnea och sofia var. så roligt att gå träffa dom igen. dom hade haft det jätteskönt i tunisien och vi fick se massa bilder och sånt. jättetrevligt!

när jag kom hem mådde jag inte ett dugg bra, men jag mår bättre idag. känns skönt.

nej, nu ska jag titta lite på fysiken innan det är dags för fika. hejsvejs.

Utflykt och träning

gårdagen blev inte riktigt som jag hade planerat. istället för att gå i skolan till tjugo över fyra slutade jag vid halv ett. inte dåligt alls :) dessutom ringde matilda och frågade om jag ville följa med ut på en liten utflykt. hon och adam skulle nämligen till åtvidaberg och titta på en bil, så dom plockade upp mej i gamleby så skjutsade dom mej till johan så jag fick hälsa på honom en snabbis. efter det åkte  vi hem till matilda och bytte om snabbt som attan och så åkte jag, matilda och emelie in till vimmerby och gick på friskis&svettis. riktigt jävla skönt! ojojoj! efter det åt vi lite mat och hade det trevligt.
gick dock och la oss redan vid nio för både hon och jag var supertrötta. haha.
har inte sovit hela natten, för det var en liten harry som var jättekelig och inte ville låta mej vara. haha. men han är ju såå himla sööt, och så gosig så jag kunde ju inte riktigt låta bli att klappa och pussa lite på honom ändå ;b

nu har jag precis kommit hem från skolan. nu ska jag sätta igång och plugga. har även tvättid idag, så jag måste hinna med det. dessutom kom ju elinor och linnea hem idag, så jag ska umgås med dom ikväll, hade jag tänkt :D blir nog jättetrevligt, tror jag.

nej, nu ska jag sätta igång och plugga. hejsvejs.

Lyckliga marsvin

godkväll. nu sitter jag i gamleby igen. lite blandade känslor. hehe.
pappa som följde med idag, så han har satt upp min klocka i köket och ordnar kanalerna på min tv, så att dom är i rätt ordning.

när han åkt gick jag upp till marsvinen. hade ju med mej massa roligt till dom. först satte jag upp saltstenen med den hållaren jag köpt och sedan satte jag fast fröstången. dom var väldigt nyfikna och undrade vad som hände. haha. sist men inte minst satte jag in ett hus åt dom som dom får låna av min kära mamma. först visste dom inte riktigt vad dom skulle göra, men så lyfte jag fram janoff så att han kom in med nosen och så fattade han att han kunde gå in i huset. efter det visade jag verner och han gick också in. trodde inte att dom skulle få plats båda två, men det fick dom. dom kurrade så himla mysigt där inne så :) känns bra att det inte är någon botten på huset, för skulle det vara lite trångt så kan dom ju inte fastna eller så.. rör dom på sej för mycket så lyfter ju bara huset istället. känns tryggt, faktiskt. dom har nog väldigt mysigt därinne tror jag allt :)

nej, nu ska jag gå och lägga mej. godnatt. hejsvejs.


Dumdidum

goddagens. gårdagen var en väldigt slapp dag. runt ett eller nåt åkte jag och mamma ner till stan en sväng. eller ja, vi gick till djuraffären och apoteket. hehe. efter det åkte vi till ica och sen hämtade vi vikke och farfar. sen gjorde vi inte speciellt mycket på hela dagen, vad jag kommer ihåg iaf. tog det mest lugnt hela dagen, vilket faktiskt behövs ibland. var riktigt skönt :)

nu har jag precis duschat och så. idag ska jag och mamma rensa lite skåp i köket, hade vi tänkt :b kan nog bli lite spännande och se hur mycket skit hon har egentligen. hehe.

ikväll åker jag tillbaka till gamleby igen. både skönt och tråkigt ;b men när jag kommer dit ska jag iaf gå upp till marsvinen och ge dom lite presenter jag har med mej :) hoppas dom blir riktigt glada. haha.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Hemma i Vimmerby

Goddag. efter mycket om och men så kom johan till mej igårkväll, så jag behövde inte vara ensam :) vi gjorde inte speciellt mycket.. tog det mest lugnt och hade lite myspys.

nu är jag äntligen hemma.. har ju inte varit det på jättelänge. direkt när jag kom hem åkte jag och mamma ner till stan för att titta på kök. känns inte som vi gör annat. haha. men just nu känns det väldigt bra.. tror nästan att vi har bestämt oss för det mesta. eller ja, det har vi ju sagt många gånger, men detta känns riktigt bra :)

ikväll ska jag nog inte göra någonting. vi är jättetrötta allihopa, av någon anledning, så det är väl ryggläge framför tvn som gäller, tror jag :) 

nej, nu ska jag läsa lite bloggar lite snabbt innan vi ska äta. hejsvejs. 

Slapp dag

idag började jag klockan tio över tolv och slutade klockan ett. känns väldigt, väldigt nödvändigt, måste jag få säga.
nu har jag precis kommit hem och det är väl bara att sätta igång och börja plugga med en gång, antar jag. har ingenting som det är nån jättebrådska med, men det är väl lika bra att sätta igång.

kommer vara ensam hela dagen och kvällen idag. elinor och linnea är ju utomlands, johan är hemma och nadja ska till västervik. ingen som vill komma på fika eller middag eller nåt? mormor? matilda? någon?

nej, jag ska, som sagt, sätta igång och plugga nu. hejsvejs.

Mamma- besök

godkväll. har varit en skitseg dag i skolan idag. jag har varit helt slut hela dagen. känns som om jag festat hela natten lång, eller nåt i den stilen. helt slut.. på riktigt. men svenskaprovet gick bra iaf, och det var ju väldigt skönt :)
när jag kom hem sprang jag ner till ica och handlade och sen satte jag igång och laga mat, mamma kom nämligen hit en sväng. fick bli klyftpotatis, kött och beasås. var jättegott. dock var det inte lika roligt att ta hand om formen potatisen varit i. haha. det är tur att jag har en sån där grön svamp med en hård sida på. haha. den gör underverk, jag lovar!
hur som helst, när vi ätit drack vi lite kaffe och satt och pratade en massa. allt mellan himmel och jord, typ. som det gärna blir med mamma :)
när hon kände att det var dags att åka hem gick vi över till elinor så hon fick hälsa på marsvinen också :) och så passade vi på att göra om lite. haha. har sagt till elinor att han ska vända på buren så att dom ser lite mer, och det tyckte hon var en jättebra idé, men har hon gjort det? icke! men mamma tyckte också att hon skulle göra det, så vi tog saken i egna händer istället. haha.

nu har jag precis diskat och så. tänkte att jag inte ska göra mer än att titta på tv och glutta på nätet ikväll. har väl gjort mej förtjänt av en sån kväll? jag orkar fanken i mej inte plugga ikväll.. jag skiter i det. gör det imorrn istället. gud så skönt att jag tar tag i saker i tid och inte har en massa saker liggandes, för då kan man ta sånna här kvällar.. utan att ha jättedåligt samvete :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Promenix

förut tog jag en väldigt, väldigt rask promenad i 40min. sååå skööönt. dock kände jag mej förföljd ett tag. snubben som gick bakom mej såg inte så trevlig ut, och han följde verkligen efter mej, kändes det som. men det gick ju bra. hehe. hur som helst.. det är väldigt skönt att gå ut och gå. jag känner mej så fri och lycklig. skönt att få rensa huvudet lite och tänka på allt och ingenting.
när jag kom hem åt jag havregrynsgröt och tittade på top model. härligt att det har startat igen.

nej, jag ska jag lägga mej. hejsvejs.

Plugg och matlagning

Dagen har gått väldigt bra, faktiskt. trots att det är den jobbigaste på hela veckan. känns väldigt bra, måste jag få säga.
när jag kom hem satte jag genast igång med fysiken. gjorde några uppgifter och sådär. inte helt enkelt, men jag är förvånad över mej själv, måste jag få säga. haha.
efter det gick jag och gav marsvinen mat och pussade lite på dom och sådär.
när jag kom tillbaka satte jag igång med svenskan. det känns ganska bra, faktiskt. ska nog gå bra imorrn, tror jag.

nu håller jag på och lagar mat. chicken nuggets, ris och sötsur sås :) hur jättegott som helst. och enkelt.
fick supergod lax till lunch idag, så jag är fortfarande lite mätt, men jag måste ju äta. hehe. kocken hade gjort sådär undert enkel lax, med bara lite citronpeppar och så på och så stekt det och så potatis till. enkelt och det godaste man kan göra med lax, tror jag :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. sen ska jag äta och sen fortsätta plugga. kanske ska ut och gå en sväng ikväll? ja, vi får se. hejsvejs.

Uppe i ottan

godmorgon. nu sitter jag i lägenheten och mest försöker få tiden att gå. det är nästan en timma kvar tills jag ska åka och jag är helt färdig :b varför går jag alltid upp så tidigt?
just nu sitter jag och lyssnar på amy macdonald. riktigt bra, faktiskt :)
man kanske skulle ta och plugga lite? nej, jag vet inte.. lägger mej nog och tittar på tv en stund. hejsvejs.

Joggingtur och plugg

var, som sagt, ute och sprang förut. sååå skööönt! behövde röra lite på fläsket, alltså. sprang bara en halvtimma dock, för när jag kom hem satte jag igång och gjorde lite styrka istället. också jätteskönt. man mår så himla bra efter man tränat. det är en sån härlig känsla :)
efter jag ätit, stretchat och duschat pluggade jag lite. har bestämt att dela upp det och ta små, korta stunder under hela kvällen. går mycket lättare då. pluggar typ tio minuter i taget. men nu är jag iaf färdig för ikväll så nu har jag tid att sitta här en stund igen :)

nej, om man kanske skulle ta och gå och lägga sej? jag har ju inte sovit speciellt bra inatt. kanske ska lägga mej och läsa lite? hmm.. nej, ska sitta här ett tag till så får vi se sen. hehe. hejsvejs.

Plugg, plugg, plugg och lite marsvin

när jag kom hem från skolan satte jag genast igång med att göra spagetti och köttfärssås. efter det vattnade jag lite och så, och sen drack jag kaffe och pluggade lite. efter ett tag tog jag en paus och gick för att ta hand om marsvinen. idag fick dom både morot och äpple. städade även deras bur och vattnade lite blommor :) är lite småsugen på att ha mej ett par marsvin själv, faktiskt ;b
när jag kom hem från pojkarna satte jag igång att plugga lite till. först svenska och sen fysik. känns skönt att ha den delen avklarad.
nu tänkte jag sitta här en stund, sen ska jag ut och springa och när jag duschat och så ska jag plugga lite till. inte roligt, men det är lika bra att göra det nu, för att slippa stressa sen.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar lite snabbt innan jag ger mej iväg. hejsvejs.

Why?

i samma sekund som jag vaknade imorse började jag storgråta. vet inte vad det är med mej.
men jag klev iaf upp och tåg en lååång dusch och klädde sedan på mej och gick till skolan.
har varit helt borta hela dagen.
pratade precis med karin. jag ska göra provet på onsdag, men eftersom hon vet hur det ligger till känns det bättre. och hon sa att det bara var att gå därifrån om jag inte fixade det, men att jag försökte iaf. känns helt okej.

usch, skulle bara vilja gå under jord i några måndader.. vill bara försvinna just nu.

What is going on?

vet, som sagt, inte riktigt vad som pågår i min kropp och hjärna just nu. känns som hela min värld är upp och ner-vänd, och jag vet inte varför. kanske beror det bara på att jag inte gjort någonting idag eller ska jag börja bli orolig? är jag trött, stressad, ledsen..? jag vet inte. men trött och stressad kanske inte är helt orimligt? kollade igenom min almanacka förut för att kunna lugna ner mej själv, men det hjälpte inte heller. kanske är det bara väldigt mycket just nu? jag vet faktiskt inte.. och det är jobbigast av allt.

men jag får väl se det positiva.. jag har lärt känna min egen kropp. jag vet när det är någonting som inte är som det ska och kan försöka göra någonting åt det. men jag är bara så himla rädd.. jag vill inte tillbaka till hur det var förut.

jag ska nog ta och prata med karin och så om jag verkligen måste göra det där provet på onsdag. vi har precis börjat på det området och ska ha prov i varje del sen ändå. jag kanske kan plugga till det, men inte göra det? så jag får kunskapen med mej ändå? eller jag vet inte. men det är nog värt och prata med henne, som sagt. japp, det ska jag göra.

kanske skulle jag ta mej en promenad? det vore kanske bra att få lite frisk luft och få rensa huvudet lite? jo, men jag gör nog det. kommer ändå inte kunna sova om jag går och lägger mej nu. hejsvejs.

Is everything all right?

goddagens. gick jättebra att jobba igår.. eller ja.. bra, är ju ett starkt ord. jag vet inte riktigt vad det var med mej. var precis som jag skulle ha migrän eller någonting. strulade till sej till i princip hela tiden. haha. dock inget allvarligt och ingen kund som fick betala varken för mycket eller för lite. men jag undrar vad som hände i min kropp dom timmarna. ojojoj.

efter jobbet åkte jag, johan leo och birgitta in till linköping för att handla lite. och där fortsatte det att strula. skulle på systemet och sen äta ute vid tornby men det var såå jääävla mycket folk så vi kom inte fram någonstans. kom inte ut från parkeringen.. stod i kö i säkert en kvart. skulle ätit på bk, men där var det knökat med folk. så då skulle vi bort till max, men det var likadant där. så då gav vi upp och åkte upp till stan och åt på kina. var jättegott. hehe :) därefter fick vi åka tillbaka till tornby eftersom jag skulle på ikea och köpa handdukar.. ja, det gick ju bra.. EN handduk hade dom den här gången! jättebra. ååh, blir så trött. men ändå kan jag inte sluta skratta. haha. efter vi gått i lite affärer till åkte vi hem. på kvällen tittade på fotboll och dansgrejen, och åt chips och dipp. jättetrevligt :)

idag har vi inte gjort någonting alls. jag har bara legat framför tvn hela dagen. mår inte speciellt bra.. vet inte om jag är stressad eller vad det är. skulle behöva ut och springa en sväng, men jag vet inte.

nu har jag precis varit upp hos verner och jan-olof. elinors marsvin som jag är vakt åt denna vecka. hon är nämligen i tunisien den lilla jäkeln. men marsvinen mår iaf bra. dom blev så glada så när dom fick lite äpple. hehe.

nej, nu ska jag nog plugga lite, tror jag. ha det bra. hejsvejs.

Fredag

goddagens. idag har det varit en väldigt lugn dag. gick i skolan till tolv. därefter skulle johan möta mej med cykeln. men på nåt lustigt vänster lyckades vi gå om varandra, och jag hade naturligtvis glömt mobilen hemma. haha. så han stod och väntade på mej i tjugo minuter :b
när jag kom hem packade jag och pluggade och lite sånt.

om en timma ungefär kommer leo och birgitta hit och dricker lite kaffe. dom har ju inte varit i lägenheten än. ska bli spännande och se vad dom säger. hehe. efter det ska vi åka till åtvid. jag jobbar ju imorrn också. bra med lite pengar. det behöver jag :)

nej, nu ska jag läsa lite bloggar. hejsvejs.

Köksrenovering och Bankdosa

igårkväll och på morgonen idag har jag och mamma varit i olika affärer och tittat på kakel och golv och funderar massor på köksrenoveringen. kulkul :) men vi har väldig beslutsångest. men det hör väl till. haha.

efter det var jag och mamma på banken och fixade bankdosa till mej, så nu är jag vuxen på riktigt. mohaha. har precis flyttat över pengar till mamma. känns lite spännande. hehe.

nej, nu ska jag faktiskt plugga.. eller.. jag borde lägga mej ner.. har jätteont i huvudet.. men vi får se hur jag gör. hejsvejs.

Hem till Vimmerby

goddagens. sitter just nu i skolan.. har egenligen lektion.. määän vi bestlutade att gå lite tidigare. hehe.
nu har jag bara två lektioner kvar sen ska jag hoppa på cykeln och åka hem fort som hundan, för då kommer mamma och hämtar mej! ska åka hem idag! :D har gått och tjatat om det hela dagen.. är så lycklig! haha.
förhoppningsvis kan vi åka ut till matilda ikväll och titta på lilla ivar, som jag verkligen hoppas att han heter. hehe.

nej, nu ska jag läsa lite bloggar lite snabbt innan svenskan börjar. hejsvejs.

Sjukt jobbig dag

goddagens. alltså, om jag tyckte att gårdagen för jobbig var det ingenting mot dagens schema. börja dagen med kemi i 2, 5 timma. med bara 5 min emellan tar vi matte i 1 timma. när man är sådär lagom urpumpad efter kemin. på det lägger vi endast 40 min lunch och sen hoppar vi på mikrobiolgi i 1 timma och 20 min, som är en plåga eftersom man är så himla slut. sist men inte minst tar vi lite fysik i 2 timmar och 45 min. GRATTIS!

på fysiken idag loggade vi in på våra konton och startade kursen och så. känns lite märkligt.. och nervöst. vill inte riktigt. vet ju iaf ett ämne jag inte kommer få MVG i iår iaf. haha.

när jag kom hem från skolan satte jag igång och laga mat. idag fick det bli korvstroganoff. dock hade jag inte så mycket matgrädde, och det blev inte jättebra med vatten i, så jag tog i lite redning och så det blev inte heller så bra. haha. men efter lite pulande fick jag till det riktigt bra :) efter det diskade jag och sånt så jag har det gjort.

nu sitter jag med kaffe och choklad bredvid mej. ska alldeles strax sätta igång att plugga. blir nog inte så mycket mer än det ikväll. är så himla trött. kanske ska ta ett bad ikväll? ja, vi får se hur det blir. nu ska jag iaf sätta igång med matten. hejsvejs.


Spöken i lägenheten?

Inatt trodde jag fasen att det var någon som skojade med mej. vid halv tre vaknade jag av världens duns utifrån köket. lät precis som nåt plastigt ramlat ner på en köksstol och sen ner på golvet. så jag gick runt i lägenheten men hittade ingenting. jag har lite svårt att tro att det är spöken här eftersom vi alla tyckt att det känns så lugnt och behagligt. kanske är någon som är på besök för en stund bara? hur som helst, så antog jag då att det kom inifrån grannen. eftersom jag hade balkongdörren öppen kunde det lätt höras nåt inifrån honom om han också haft det. så jag gick och la mej igen.

nu när jag stod och gjorde frukost fick jag förklaringen till dunsen. mycket riktigt kom det från köket och nog var det plast, alltid. en krok som sitter (med dubbelhäftande tejp och som dessutom hängde där redan när jag var och tittade på lägenheten) vid spisen, hade helt plötsligt flugit iväg. och då menar jag flugit.. och åt sidan. den ligger mot samma vägg men två meter längre bort. förstår inte riktigt hur det gick till, faktiskt.

Duktiga Kajsa

jag måste få säga att jag varit ganska duktig idag. jag har hunnit med att vara social, tvätta, plugga och nu har jag precis varit ute och sprungit en sväng :) inte illa, må jag säga :)

nu sitter jag och äter fil med müsli. köpte en ny förut. denna gång med pumpafrön och torkad frukt. den var riktigt god, faktiskt. och mer neutral, vilket passar bra till filen jag äter :)

nu ska jag alldeles snart hoppa in i duschen, sen ska jag vika lite tvätt och efter det ska jag lägga mej och läsa min bok. ser verkligen fram emot att få lägga mej ner. är så himla trött. har, som sagt, varit en lång dag idag :b

nej, nu ska jag gå så att jag kommer i säng i tid. godnatt. hejsvejs.

På västfronten intet nytt

idag hade vi förresten svenska B och då ska vi välja en klassisk roman att läsa och skriva analys på. jag valde "På västfronten intet nytt". Handlar om andra världskriget. någon som läst den? är den bra?


Låång dag

godkväll. har varit en lååång dag idag. började klockan åtta och slutade tjugo över fyra! inte ett dugg roligt, faktiskt. när jag kom hem var det bara att rusa ner till tvättstugan och börja tvätta. skönt! och för första gången sen jag flyttade in köpte jag färdig mat.. nämligen en pastasallad. jag glömde nämligen ta upp kyckling ur frysen imorse, och orkade inte hålla på att tina den nu och så. så det fick bli en sallad :)
idag var nadja hemma hos mej för första gången. hehe. hon tyckte det var jättefint, men hon skulle aldrig klara av att bo här.. alldeles för strikt och välstädat. haha. hon vill ha grejer överallt för att hon ska känna sej som hemma ;b
men vi drack iaf lite kaffe och åt skorpor och hade det väldigt trevligt :)

nu sitter jag i min ensamhet och gör inte speciellt mycket. ska alldeles snart ner till tvättstugan bara :b kanske ska ta och ringa elinor efter det. eller jag vet inte.. får se.

nej, nu ska jag gå. hejsvejs.